Blogihaaste 20 asiaa minusta

Vähän perässä tulen tämän kanssa, mutta väliäkö sillä. Eli tässä olisi blogihaaste 20 asiaa minusta. Nappasin nämä kyseiset kysymykset Minniksen blogista.

 1. Olen syntynyt Helsingissä, Naistenklinikalla. Saavuin maailmaan päivää lasketun aikani jälkeen. Lähes kolme ensimmäistä vuottani asuin Helsingissä, jonka jälkeen muutimme pienemmälle paikkakunnalle, koska perhe kasvoi. Siihen mennessä suurimman osan elämästäni asuimme kyseisellä paikkakunnalla. Kunnes muutimme jälleen, entistä pienemmälle paikkakunnalle. Jossa nyt olen sitten asunut suurimman osan elämästäni, lähes koko elämäni. En usko että täältä tulen enää muuttamaan minnekään. Täällä on sikäli hyvä asua, vaikka täältä ei löydykään kuin yksi ruokakauppa eikä bussit enää liiku melkein laisinkaan. En tarvitse kuin ne normaalit ruokatavarat. Vaatteet voi tilata netistä, jos jotain yleensä tarvitsen.
 2. Pienenä olin varma, että isona minusta tulee siivooja. En tiedä minkä vuoksi halusin siivoojaksi. Lapsuuden ystäväni äiti taisi olla siivooja ammatiltaan ja se oli silloin jotenkin hienoa. En muista muuta ammattia joksi tulosta olin varma. Muistan vain tuon siivoojan. Muistan myös että en koskaan tahtonut tulla perhepäivähoitajaksi, vaikka äitini oli perhepäivähoitaja ja yleensä lapset tahtovat tulla samaksi mitä jompi kumpi vanhempi on ammatiltaan. Enää en tahtoisi siivoojaksi. Vaikka ei tämä nykyinenkään ammattini mitenkään hohdokas ole. Hohdokkuuden vuoksi en tosin siihen opiskellut vaan sen vuoksi, että tässä ammatissa löytyy töitä. Eipä tämäkään ammatti se toiveammattini tosin ole.
 3. Parhaat piirteeni ovat sellaiset joita en osaa luetella. Millaisia piirteitä tässä edes haetaan. Jos ulkonäköön liittyviä niin olisi helpompaa tosiaankin luetella sellaiset joita inhoan itsessäni eikä siinä menisi edes kauaa. Mutta ulkonäköön liittyvät parhaat piirteeni ovat silmäni, joista pidän paljon sekä käteni, jotka ovat pienet ja sirot. Sisäisiä piirteitä sitten on luultavasi kiltteys ja eläinrakkaus. Myös työntekoani on joku joskus kehunut, mutta liittyykö se sitten piirtesiin, no kai sen voisi ahkeruudeksi lukea. Pidän myös sanani jos jotain lupaan enkä koskaan ole myöhässä töistä vaan olen aina aikaisessa. Se tosin johtuu siitä että asun lähellä. Mutta en tahdo myöhästyäkään.
 4. Viimeisin sisustusostokseni on ei mikään. En harrasta sisustamista, koska asuntoni ei ole minun omani. Minulla on tarpeeksi tavaraa joten en edes tarvitse mitään. Paitsi ehkä toisen kirjahyllyn, mutta se menee enemmänkin huonekalujen puolelle kuten mahdolliset muut tarvittavat tavarat. Koska voisin myös hyvin tarvita suuren kaapin tai laatikoston. Mutta asuntoni on muutenkin niin pieni, että tänne ei mitään mahtuisi enää. Mutta en edes oikeastaan tiedä, mitä sisustus tarkoittaa. Tauluja, verhoja, koristetyynyjä. En ole sisustaja. Hankin jotain vain jos tarvitsen jotain. Tarpeellista, en mitään sälää. Mutta sisustajaa minusta ei saa edes tekemällä.
 5. Haluaisin matkustaa… vaikka minne. Mutta ensimmäisenä jos olisi mahdollista saastuttamatta ja halvalla matkustaa, menisin Etelä-Koreaan. En tiedä tuosta maasta oikein mitään, joten se vaikuttaa vain senkin vuoksi kiehtovalta. Osaksi menisin sinne myös sen vuoksi, koska olen tai sanotaanko, ratsasta Hallyun aallonharjalla. Pidän korealaisesta pop musiikista ja korealaisista draamoista. Sen jälkeen matkustaisin Japaniin joka myös kuulostaa jännittävältä. Aikaisemmin olisin sanonut, ilman miettimistä että Australia ja Saksa. Ne vain olivat sellaiset paikat, joissa olisin halunnut käydä, Saksassa erityisesti Frankfurt am Main. Australia sen vuoksi, että pidin aikaisemmin Selviytyjistä, jonka eräs aikaisimmista kausista kuvattiin Australiassa.
 6. Suosikkijuomani on erilaiset mehut, kahvi ja kaakao. Pidän myös maustetuista Vichyistä ja limsoista. Pepsi on limsoissa se jota joisin paljonkin. Mutta mehut nyt lähinnä. Oli se sitten omenamehua tai appelsiinimehua. Ja matalahiilihappoinen Hörppy on myös hyvää. Normaalia hanavettä en oikein voi juoda, se maistuu täällä niin pahalle enkä oikein koskaan ole edes ollut normaalin hanaveden fani. Se menee mehussa ja kahvissa kyllä. Ja sitten se kaakao, sen teen maitoon. Vesikaakaosta en myöskään ole ikinä oppinut pitämään, sen täytyy olla maitoon tehtyä. Ja se menee niin lämmitettynä kuin kylmänäkin.
 7. Lempiruokani on pastaruoat. Olen melko kaikkiruokainen, joten tämä on niin helppo kuin vaikeakin. Mutta pastaruoat. Spagetti ja tonnikalakastike jonka päälle laitetaan lautaselle paljon juustoa. Ensin sekoitetaan juustoraaste lautasella sen pastan+ kastikkeen sekaan, sitten vielä päälle lisää juustoraastetta ja mahdollisesti vielä ruohosipulia. Lihamakaronilaatikko. Keitot ovat myös herkkuani, ainoat joita en syö ovat kalakeitto, hernekeitto ja kaalikeitto sekä borssikeitto. Erikoisempia en edes laske mukaan kuten jotain ranskalaista sipulikeittoa. Itsetehdyt pizzat ovat myös herkkua. Lämpimät voileivät. Mutta kaikkein eniten pidän juuri tuosta spagetti ja tonnikalakastike yhdistelmästä runsaalla juustoraasteella ja ruohosipulilla.
 8. Viikonloppuisin herkuttelen kaikella samalla millä herkuttelen arkisinkin. Olen varsinainen herkuttelija. Mutta en kuitenkaan over do mitään eli en mässäile ylen paljon. Kun syön suklaata, otan vain neljä palaa sellaisia Pätkis-paloja pussista. Herkkuani myös ovat Pågen vaniljapullat ja joulun lähestyessä ilmestyvät piparkakkupullat myös Pågenilta. Kahvia saatan juoda useammankin mukillisen päivässä viikonloppuisin. Mutta sekin kahvi ei ole ns. oikeaa kahvia vaan halvempaa pikakahvia, jauheen muodossa ja cappuccinona tai espressona ( en nyt muista tässä kumpaa se on ). Ei ärsytä vatsaa ja on halvempaa kuin normaali kahvi. Puolet halvempaa.
 9. Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti, ovat Suttastiinan blogi Älä ota sitä niin vakavasti. Ja voisin tähän lisätä että aion seurata jatkossa säännöllisesti myös Nalle Ropinan blogia. Siinä ne oikeastaan ovatkin joita säännöllisesti seuraan. En ole täältä oikein löytänyt itselleni mitään muuta koska täällä nyt vain ei oikein joko ole sellaisia mistä itse kiinnostuisin tai sitten että ne ovat niin vaikeasti löydettäviä. En ole mikään velho tämmöisissä hakuasioissa ja tämä sivusto uudistuksen myötä muuttui vielä hieman vaikeammaksi itselleni, joten en ole edes jaksanut ja viitsinyt etsiä, kun en tiedä miten.
 10. Kirjat, joita olen lukemassa nyt, ovat lempikirjailijani Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjasta osa nimeltä Lumen ja tuhkan maa. Kyseinen kirja on sarjan kuudes kirja. Sarjan tähän mennessä ilmestyneet osat ovat niin kovakantisina kuin pokkareinakin herkullisen paksuja ja luen tätä sarjaa nyt jo ties kuinka monetta kertaa. En edes muista kuinka monetta. Sarjasta on myös tehty televisioversiointi jossa on muistaakseni toistaiseksi viisi kautta. Luettavana on myös Tanssii susien kanssa, jonka olen lukenut kerran aikaisemmin, mutta elokuvaa kyseisestä kirjasta en ole nähnyt. Ja kolmas kirja jota lukemalla luen on Taru sormusten herrasta, leffat on myös nähty. Minulla on kesken myös kaksi muuta kirjaa, joita en lue edes aktiivisesti, ne vain ovat kesken.
 11. Lempilajini kirjallisuudessa on ehdottomasti fantasia numero ykkösenä, scifi kakkosena. Salapoliisiromaanit tai miksi niitä kutsuisi kuuluvat myös lemppareihin. Trillerit. Viimeisimpänä olen löytänyt nuorten aikuisten kirjat. Vaikka olenkin jo enemmänkin kuin nuori aikuinen, ei se tarkoita sitä etten voisi pitää heille suunnatuista kirjoista. Erityisesti John Greenin kirjat ovat iskeneet minuun nuorten aikuisten kirjoista. Hassua kyllä, en lue oikeastaan laisinkaan kotimaisten kirjailijoiden kirjoittamaa kirjallisuutta, se ei vaan jotekin vetoa. Mutta ulkomaisten sitten kyllä. Historialliset jutut miellyttävät myös, kuten esimerkiksi juuri Diana Gabaldonin kirjat sekä Laila Hirvisaaren ( muistaakseni ) Sonja-sarja.
 12. Suosikkisovellukseni kännykässä on en tiedä. Mikä edes on sovellus, mitä sillä tarkoitetaan. Olen melko uusi älypuhelimien saralla. Ensimmäisen älyluurini ostin kaksi vuotta sitten. Sitä ennen olin vannoutunut simpukkapuhelimien käyttäjä. En olisi halunnut nytkään edes ostaa älypuhelinta, mutta simpukat eivät olleet enää minun makuuni, joten älyluuri oli ainoa vaihtoehto. En käytä edes kännyä paljon, vihaan sitä oikeastaan, mutta koska se on lähes pakko olla niin siedän sitä. En ole tuohon kännyyn edes kunnolla vieläkään tutustunut, en osaa edes itse ehdä sillä tekstiviestiä vaan säästän sen edellisen joltain tulleen viestin ja laitan siihen perään aina oman asiani. Eli en osaa sanoa mikä on lempisovellukseni.
 13. Kahvini juon nykyisin kahvijauheena. Jossa on maitojauhe valmiina. Mutta jos joisin ja tekisin siis edelleen normaalia kahvia, joisin sen maidolla. Kylmällä en lämpimällä ja maidonkin pitäisi olla kevytmaitoa. Aikaisemmin keitin kahvini keittimellä, kuten nyt sen veteni joka tulee kahvijauheeseen. Kahvinporojen piti olla pannujauhatusta, ei suodatinjauhatusta. Suodatinjauhatuksesta tulee vain jotenkin niin kitkerää. Paahtoaste oli aina keskivaalea ( tai tumma, miten ne nyt laitetaan ). Ei tummapaahtoa, siis ei todella tummaa. Siitä tulee vain liian tujua tavaraa itselleni. Todella vaaleaa eli sitä kaikkein vaaleinta paahtoa en ole edes maistanut. Mutta siis, pannujauhatus maidolla.
 14. Viikkorutiineihini kuuluvat kaupassa käynti ja työt. En oikeastaan harrasta mitään sellaista, minkä vuoksi tarvitsisi kotoa poistua. Kaupassa käyn kolme tai neljä kertaa viikossa, riippuu viikosta. Joka toinen viikko on siis kolme kertaa käytävä ja sitten se joka toinen viikko neljä kertaa. Vaikka olenkin vain sijainen työpaikallani, minua tarvitaan silti paljon. Joten olen lähes joka päivä töissä, se siis kuuluu viikkorutiineihini. Päivärutiinit olisivat sitten eri asia. Siihen kuuluisi toki työt, mutta sen jälkeen katselisin televisiota, selaisin nettiä, leikkisin kissani kanssa ja mitä nyt sitten kaikkea muuta tekisinkään, suihkussakäyntiä jne.
 15. Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa se Star Wars- elokuva joka tuli ensimmäisenä teattereihin kaksituhatta luvun alussa. En nyt muista niiden nimiä. No siis osa yksihän se oli, koska osat neljä, viisi ja kuusi ilmestyivät jo mitä, seitsemänkymmentä luvulla. Lähin elokuvateatteri on niin surkea, että siellä ei ole tullut käytyä kuin kerran, katsomassa pakosti Forest Gump, mutta se ei ole viimeisin jonka näin. En ole muutenkaan mikään leffateattereissa kävijä. Jos tahdon jonkun nähdä, katson sen joko televisiosta jos se sieltä tulee tai sitten en katso sitä ollenkaan, sekään ei haittaa.
 16. Rentoutuakseni röhnötän sohvalla kissani kanssa. Ehkä kuuntelen ASMR-kanavilta ASMR-artistien videoita Youtubesta kun olen läppärilläni. Luen kirjaa. Katson televisiota. Tai kuuntelen vain musiikkia Youtubesta. Jos olen puhelimellani, teen Buzzfeedistä kaikenlaisia typeriä testejä. Mutta paras rentoutumistapa tosiaan itselleni on juuri nuo ASMR-videot. Pidän erilaisista inaudible tai unintelligent- mutinoista tai kuiskailusta. Korvien puhdistus ASMR-videot rentouttavat myös, sekä erilaiset hiusten ( peruukit ) harjaus- ja kampausvideot. Se harjan tai kamman rapina siihen peruukin hiuspohjaan on aivan taivaallista. Näitä kuuntelen vain ulkomaisina, koska kotimaiset eivät vain jotekin sytytä. Ja sitten myös erilaiset ambience-videot ovat rentouttavia.
 17. Lemmikkieläimeni on kissa. Ei ihan täysin musta, mutta suurimmalta osaltaan musta. Vain hänen vatsapuolessaan on valkoisia alueita. Ei mikään rotukissa vaan maatiaiskollin pallukka. Pelastin eli adoptoin hänet kaksi vuotta sitten läheiseltä eläinsuojeluyhdistykseltä. Hänen arvioitu ikänsä oli silloin neljä eli nyt hän on arviolta kuuden vanha. Painoa on kertynyt varmaan jo kuusi kiloa. Sisäkissana hän viettää aikaansa, käytän häntä aina valjaissa ja hihnassa ulkona, en koskaan laskisi vapaaksi. Talven tullessa hän ei tosin tahdo käydä kauempana kuin kynnyksen toisella puolen. Ja pienenä hassuna faktana todettakoon, että hän ei syö märästä pussiruoasta sellaista joka on kastikkeessa. Vain hyytelössä oleva kelpaa.
 18. Lempivuodenaikani on ehdottomasti syksy. Pidän myös talvesta, mutta syksy on se lempparini. Silloin ei ole liian kuuma kuten nykyään kesät ovat. Voi pukeutua paksuihin vaatteisiin sen sijasta, että olisi pakosti lähes alaston. En pidä ollenkaan sellaisesta vaatetuksesta joita kesällä on pakko käyttää eli liian niukaa, paljon ihoa paljastavaa. Oma kroppani on sellainen, että sellaiselle ei edes ole hyvältä näyttäviä kesävaatteita koska sellaisia ei vain tehdä, koska kroppani ei vain ole sellainen joka on muodissa. Olen siis läski. Ja meille ei tehdä hyvännäköisiä, mukavia vaatteita. Eli syksy ja talvi. Keväällä taas on liian rapaista ja kesä nyt on ihan suoraan sanoen paskaa aikaa.
 19. Ruokabravuurini on kaikki sellainen minkä voi lämmittää mikrossa. Osaan minä ihan oikeasti ruokaa valmistaakin. Mutta sinkkuna kun elän, ei tule tehtyä ruokaa itselleni, kaikki maksaa niin paljon ja aineksia tulisi aina liikaa. Minulla ei ole pakastinta joten sen ylimääräisen pakastaminen ei tule kuuloonkaan. Kaiken tuon lisäksi en myöskään pahemmin edes pidä siitä ruoan laittamisesta. Jos täytyisi, olisi se bravuuri luultavasti juuri se spagetti ja tonnarikastike juustolla ja ruohosipulilla. Nuoruudessa opiskelin keittiöalaa, koska tahdoin kylmäköksi. Kyseiseltä linjalta en olisi kylmäköksi tosin edes päässyt. Mutta totesin loppujen lopuksi että ala ei edes ollut minulle se mieluinen. Joten en tee ruokaa koska sain sen tekemisestä tarpeekseni.
 20. Koskettavinta elämässä kolmen ensimmäisen aivan oman kissani kuolemat. Saatoin heidät kaikki kolme eläinlääkärille ja olin paikalla aivan viimeiseen sydämenlyötiin ja hengenvetoon. Enkä vaihtaisi näitä kokemuksia mihinkään, niin sydäntäsärkeviä kuin ne ovatkin. Koskettavimpiin kuuluu myös nykyisen kissani adoptiopäätös. Tai ensin löytäminen. Olin pitkään sitä mieltä, että haluan punanutun enkä enää mustaa kissaa. Satuin sitten katsomaan kyseisen eläinsuojeluyhdistyksen sivuja. Siellä ei punanuttuja ollut tarjolla, mustia toki. Vilkaisin sitten vähän kauempana olevan suojeluyhdistyksen sivuja, mutta yksi kissa siitä lähempänä olevasta vain jäi mieleeni, musta sellainen. Kerran kävin häntä katsomassa paikan päällä eikä enempää tarvittu, tiesin, että tämä herra on minun, hän tarvitsee juuri minua ja minä häntä. Adoptoikaa ihmiset, älkää ostako ja adoptoikaa myös niitä muita kuin pentuja vain.

Tässäpäs nämä tällä kerralla. Hyvää viikonloppua ja ”On ihanaa et on sellanen tyyppi ku sä”

puheenaiheet oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *