Blogihaaste: 20 juttua minusta ja elämästäni

Blogiin on tullut uusia seuraajia. Sen kunniaksi kokosin 20 kohdan esittelylistan minusta, elämästäni ja ajatuksistani.

Minnan kuva kampaajalla käynnin jälkeen

 1. Olen syntynyt… Turussa, Heidekenillä, joka vielä 45 vuotta sitten oli synnytyssairaala. Ja siellä asun yhä edelleen.
 2. Pienenä olin varma, että isona minusta tulee…kirjailija, opettaja tai lääkäri. Melko läheltä liippaasi, sillä nykytyössäni toimin opettajana. Ja siinä sivussa kirjoittelen muina kirjailijoina blogia.
 3. Parhaat piirteeni ovat… positiivisuus, aitous, uteliaisuus, määrätietoisuus ja suurten linjojen hallitsemisen taito. Ystäväni ja läheiseni, myös kollegani ja opiskelijatoverini ovat antaneet vastaavanlaista palautetta. Että tämmönen tyyppi.
 4. Viimeisin sisustusostokseni on… Tätä piti oikein miettiä. Taisivat olla Marimekon pellavaiset tyynyliinat. Jos juuri hankkimaani uutta pientä viherkasvia ei lasketa.
 5. Haluaisin matkustaa… Islantiin! Islantiin! Islantiin! Yli kymmenen vuotta olen ollut varma siitä, että Islantiin e ainakaan halua. Nyt mieli on muuttunut – kyllähän Islanti pitää nähdä. Haluaisin ehdottomasti myös lämpimään nauttimaan auringosta.
 6. Suosikkijuomani on… Kahvi. Itse keittämä hyvä kahvi. Psykologinen tilkka maitoa, ja se on siinä.
 7. Lempiruokani on… pinaattikeitto. Jonkun toisen äidin valmistama. Kananmunalla tai ilman, kaikki käy. Pidän myös lasagnesta, tortillapitsoista, uunijuureksista ja kasvissosekeitosta.
 8. Viikonloppuisin herkuttelen… irtokarkeilla, joista olen mukavasti päässyt irti ruusufinnini takia. Karkit ja kaikki höttöpullasokeri ovat sille myrkkyä.
 9. Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti, ovat… nämä tässä. Niistä olen kirjoittanut aiemmin listauksen blogiini.
 10. Kirjat, joita olen lukemassa nyt, ovat… Tässä kohdassa käytetään monikkoa, mutta minä en koskaan lue tai kuuntele kuin yhtä kirjaa kerrallaan. Tällä hetkellä se on Viisikko-kirjakerhomme marraskuun valinta, Martti Suosalon tähänastinen elämä, jonka on kirjoittanut Johanna Venho.
 11. Lempilajini kirjallisuudessa on… arkinen autofiktio. Hanna Brotherus on tässä taitava, ja hänen kirjansa (Ainoa kotini ja Henkeni edestä) ovat koskettaneet minua syvästi.
 12. Suosikkisovellukseni kännykässä on… Instagram. Nopea selata, kuvien ja videoiden katselu rentouttaa. On kiehtovaa nähdä muiden elämän tärkeitä neliöitä.
 13. Kahvini juon… psykologisen maitotilkan kera. Tarvitsen aamulla puolitoista kuppia kahvia kuppia ja päivällä yhden, joskus herkuttelen kello kuuden kahvilla vielä iltaisin.
 14. Viikkorutiineihini kuuluvat… opintovapaalla kampuskävelyt eli kävelen aamulla kampukselle ja iltapäivällä kotiin kampukselta, yhteensä n. 10 kilometriä. Ruuhkavuosiarki kaikkinensa on yhtä viikkorutiinia. Siihen sisältyvät lapsen harrastukset, kotihommat, keramiikkakurssi, kotitreenit ja lenkkeily. Blogin kirjoittaminen on henkireikäni.
 15. Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa… Top Gun Maverick. Kävimme katsomassa sen puolisoni kanssa melko pian ensi-illan jälkeen. Ihan jees leffa!
 16. Rentoutuakseni… kuuntelen hyvää äänikirjaa, haahuilen, liikun, olla möllötän, keittelen kahvit.
 17. Lemmikkieläimeni… Ihanaa, nyt saan vastata tähän, että Elmo-lemmikkisiili! Pieni rakas siili.
 18. Lempivuodenaikani on… KESÄ isoilla, boldatuilla kirjaimilla. Kuuma, aurinkoinen kesä.
 19. Ruokabravuurini on… lasagne. Mutta osaan myös tortillapitsat, sosekeitot ja pehmeät sämpylät. Näillä mennään.
 20. Koskettavinta elämässä… ovat lapsiin ja läheisiin liittyvät asiat, touhut, sanonnat, tekemiset ja niin edelleen. Viimeaikaisista asioista koskettavinta ikinä on ollut opiskelutovereiltani syntymäpäivälahjaksi saamani video, jossa he kuvaavat minua ja kertovat ”muistoja” minusta. Voi valtava.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet hopsoa oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (11)
 1. Olipa mielenkiintoinen listaus. Innostuin itsekin ottamaan haasteen vastaan. 🙂

  1. Kiva, kun tykkäsit! Ja vielä kivampaa, että otat haasteen vastaan! 🙂

   Minna

 2. Tyylimurun Tiina
  16.11.2022, 11:32

  Mielenkiintoinen postaus! Aina kiva oppia tuntemaan vähän lisää 🙂 Mukavaa viikonjatkoa!

  1. Kiva, kun tykkäsit 🙂
   Voisit myös tarttua tähän haasteeseen?

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *