Lukijoiden Crosstraining-päivä Vedossa!

img_0895.jpg

Ohi on! Nimittäin mun ja Natan juonima lukijoiden testitreenipäivä. Tässä heti kärkeen pakollinen bloggaajien asukuva, sillä meidän vaatteet ja yhden arvontapalkinnon sponssasi Stadium.

Mulla on päällä melkein päästä varpaisiin Stadiumin omaa SOC -merkkiä, sillä saatujen vaatteiden lisäksi päälleni oli sattunut yllättävän monta merkin vaatetta – mm. ihan huikeat treenisukat. Hyvä oli treenata ja täytenä yllätyksenä saapunut huppari pääsi saman tien lempparin asemaan. Kangas on tarpeeksi hengittävää myös kesäkuumalla. Olenko mä muuten outo, kun treenaan usein huppari niskassa?

Tämä postaus on äärimmäisen kuvapainotteinen, koska niitä löytyi kamerasta niin pirusti! Sehän on mukavaa, koska niiden perusteella tässä postauksessa on tuhansittain tarinoita. Osa kuvista on muuten röyhkeästi ilman lupaa lainattu Natalta, jos näyttää tutulta 😉 

Muut postaukset päivästä voit käydä tsekkaamassa ainakin Natan, Lotan ja Ninan blogeista!

 

img_0915.jpg

Treenien vetämisestä vastasivat Ville sekä Antti, joista ensimmäinen löytyy vedosta treenaajia käskyttämästä käytännössä päivittäin. Ihanaa, että molemmat suostuivat uhraamaan superkesäisen sunnuntain meidän vuoksemme!

Mä en ole tutustunut kundeihin vielä yhtä syvällisesti kuin Nata, mutta kaikki tähän asti näkemäni on antanut syitä pelkkään tykkäämiseen. 

 

veto3.jpg

veto4.jpg

veto15.jpg

Me treffattiin Natan kanssa heti aamutuimaan ja alettiin pussittaa sponsoreiden lahjoittamia tuotteita omiin pikku goodiebageihinsa. Oli todella kiva huomata, että eri firmat innostuivat treenipäivästä ja teidän lukijoiden aktivoimisesta! Ja mikäs sen mukavampaa, kuin jakaa kivoja juttuja kivoille tyypeille. Oon nykyään niin ällöttävän positiivisen siirappinen, etten ehkä kestä 😀

Hyvä pitää pistää kiertoon.

 

veto14.jpg

Joka ikisen osallistujan pussista löytyi melkein kaikki kuvassa näkyvät tuotteet. Hyvä, jos jaksoivat edes raahata kassit kotiinsa kun leukoja vedettiin niin tarmokkaasti 😉 Mun suu loksahti moneen otteeseen, kun hain tuotepaketteja postista ja löysin sieltä esim. CocoVin 500ml kookosöljyt jokaiselle osallistujalle ja muutenkin hurjan määrän ihan myyntikokoisia tuotteita. Superiso kiitos siis kaikkien sponsoreiden suuntaan, toivottavasti olette mukana myös tulevissa tapahtumissa!

 

veto13.jpg

Ja koska äskeisissä ei muka ollut vielä tarpeeksi raahattavaa, lahjottiin me vielä muutamaa tyyppiä erikoispalkinnoilla. Matkaan lähti yksi isompi arvontapotti ja kaksi ”tsempparipalkintoa”. Toinen omien rajojen rikkomisesta ja toinen yleisestä hyvän ja positiivisen treenifiiliksen levittämisestä. 

Ens kerralla tehdään jotkut mitalit, vai mitä Nata??

 

veto5.jpg

Kun poppoo oli saatu kasaan (vain yksi kadonnut lammas jäi kadonneeksi!), aloitti Sami Sundvik ravintoluentonsa, joka oli sisällöltään edellistä käytännönläheisempi. Suurin osa tatamilla nököttäneistä naisista olikin hyvin perillä Samin edustamista näkemyksistä, mutta lisäoppeja ja vinkkejä jäi varmasti korvan taakse.

Samin luennointityylissä tykkään ehkä eniten siitä, että jokaiseen kysymykseen saa todella seikkaperäisen ja perustellun vastauksen. Se, kuka neuvoista ottaa vaarin jää nähtäväksi! 

 

veto6.jpg

Saatiin aikaan myös hyvää keskustelua mm. siitä, kuinka fanaattiseksi optimaalisen ravinnon perässä juoksemisen saa tehtyä. Itsehän nautin tässä hippityyliin suodatettua ja kevyesti suolattua vettä myrkyttömästä lasipullostani.. 😀

 

veto8.jpg

Oltiin Natan kanssa näköjään koko ajan superskarppeina… Oikeasti Nata taitaa päivittää instagramiin päivän kulkua!

 

veto10.jpg

Noin puolitoistatuntisen ravintotuokion jälkeen luennoitsija oli iloinen ja suuntasi askeleensa takaisin rannalle. Varmasti vain D-vitamiinin perässä, päivetystä Sami näyttää välttelevän visusti 😉 Perästä kuului vielä kiitokset ja kehut fiksulle osallistujakaartille.

Kukaan ei tuntunut pelästyvän, vaan kaikkiin väittämiin suhtauduttiin analyyttisella mielenkiinnolla ja ovatpa muutamat innostuneet rukkaamaan ruokavaliotaan fiksumpaan suuntaan samoin tein! Kyllä kelpaa hymyillä.

Pienen hengähdyksen jälkeen me suunnattiin treenin pariin ja se näytti lajia hetken harrastaneenkin silmään melkoisen rankalta 😀

 

veto9.jpg

Tavoitteena oli tehdä MIX-treeni, eli yhdistelmä voimaa ja kestävyyttä. 

Koska niin moni osallistujista oli crosstrainingin parissa ihkaensimmäistä kertaa, aloitettiin hommat perusliikkeiden tekniikiden treenaamisesta. Painotan nyt tässä, että tekniikoita ei varmasti opi yhdellä treenikerralla. Tämä päivä oli pintaraapaisu ja täydellistä tekniikkaa haetaan piiitkään! Tässä treenissä eivät ensikertalaiset napanneet lisäpainoja juuri lainkaan, vaan pelkät tangotkin riittivät vastukseksi.

Ja samaan hengenvetoon on myös todettava, että olipas pirun hyvännäköisiä tekniikoita jo lähtökohtaisesti 😀 Kuvaaja manasi katkerana tyttöjen luontaista liikkuvuutta.

 

veto20.jpg

Ensimmäisenä tsekattiin vanha kunnon kuningasliike, eli maastaveto! Tärkeimmät pointterit: 

 • Selkä suorana (ei notkolla)
 • Rinta pystyssä (ei kyyryssä)
 • Paino koko jalkapohjalla (ei esim. varpailla)
 • Tanko koko liikkeen ajan lähellä vartaloa, kiinni säärten etuosassa (ei 15cm jalkojen edessä)
 • Ei turhaa notkoselkää yläasennossa, vaan vahva core all the way

HUOM! Mave ei ole vain kyykky jossa tanko roikkuu mukana, vaan koko takaketjua ja alaselkää aktivoiva liike, joka rasittaa myös sen alaselän lihaksia. 

Ja sitten hommiin:

 

veto22.jpg

Tässä muuten ei tehdä mavea selkä pyöreänä, vaan funtsitaan painoja 😉

veto23.jpg

veto24.jpg

 

Hyvältä näytti – ja tuntui! Maven jälkeen siirryttiin kyykyistä helpoimmin omaksuttavaan, eli etusellaiseen.

 

img_0981.jpg

Ensimmäisenä tsekattiin käsien asennon variaatiot ja jälleen kerran pointterit:

 • Tanko tukevasti olkapäiden päällä ja kyynärpäät ylhäällä, vaikka vähän ahdistaisi (muuten tanko valahtaa ja hommasta tulee pirun vaikeaa)
 • Paino kantapäillä (voi testata vaikka heiluttelemalla varpaita ala-asennossa)
 • Selkä suorana ja rinta pystyssä koko liikkeen ajan (lavat taakse!)
 • Niin syvälle, kuin kroppa antaa mennä! (Itselläni liikkuvuus on parantunut, mutta syvän syvälle en pääse vieläkään ongelmattomasti)

 

veto26.jpg

Nata näyttää vähän mallia.

 

veto27.jpg

veto28.jpg

Ja ei se tuntuman hakeminen hullummalta näyttänyt muillakaan.

 

veto29.jpg

Oma kyykkyni menee tuosta vielä n. 10-15cm alemmaksi ennen lantion virheellistä kääntymistä. Näyttääpä muuten etupainoiselta, varsinkin tuon vasemman jalan kohdilta! Pitääkin vahdata tekemistä seuraavassa treenissä tarkemmin..

Etukyykyn jälkeen siirryttiinkin mun ikuisuusprojektiin, eli leuanvetoon. Suunnitelmana oli että kesällä saan leuan, mutta toisaalta myös elopainon piti tässä vaiheessa olla 10kg alempana…. Almost 😉

 

veto30.jpg

Tässä treenattiin oikeiden lihasten aktivointia. Ei mitään hauisleuanvetoja siellä, tytöt!

 

veto31.jpg

Nata saa vastaotteella jo leukoja jo ilman apujakin, mutta näillä toistomäärillä ja myötäotteella kumppari jelppaa vielä.

 

veto32.jpg

Melko muikea. Mun leuat nousee toistaiseksi vihreällä kumpparilla, mutta tiukkia treenitoistoja ja eksentrisen vaiheen painotuksia on kirjattu tehtäväksi. Kyllä se sieltä vielä nousee!

Näiden treenien jälkeen vedettiinkin tohinalla läpi voimaosuus, mihin kuului kolme kierrosta mavea, etukyykkyä ja leuanvetoja leveällä myötäotteella. Mukavaa oli ja hiki taisi tulla pintaan jo näiden aikana.

 

veto33.jpg

veto34.jpg

veto35.jpg

Viimeisiä viedään, ennen kuin päästiin kestävyysosuuteen.. Se kirottu kestävyysosuus….. 4min ajan tehtävät liikeparit 1min välitauoilla olivat:

 • 15x wallball
 • 200m soutu

 

 • 10x box-hyppy
 • 10x abmat-vatsa

 

 • 10x burpee
 • 50x hyppynaruhyppy

Ja eikun hommiin:

veto36.jpg

Mun boksihypyt ei muuten tunnu nousevan nykyään _millään_. Osasyylliseksi kehtaan väittää noita pieniä metallibokseja.. Olen tottunut loikkaamaan leveämmälle kyykkyyn ja näiden kanssa koordinaatio vähän pelottaa.. Hypin täällä hädin tuskin 45cm boksille, kun Poltteella se 60cm nousee helposti. Tätä pitää tutkia!!

 

veto37.jpg

veto38.jpg

15 wallballia putkeen on muuten aika heavy koiville.. Ehkä tälläkin oli jotain tekemistä sen boksihyppymenestyksen kanssa 😉

 

veto39.jpg

Mitä kertoo treenistä se, että 50 naruhyppyä on kevyin osuus? Omasta takaa voin kertoa ainakin sen, että viimeisten burpeiden aikana näkökyky alkoi sumentua hypyn aikana silmiin valuneista hikipisaroista. Onko se vaan tää kesä, vai olenko mä alkanut hikoilla entistä enemmän?

Oli vaan pakko tsempata läpi, kun vieressä porukka teki toistoja niin kovalla paatoksella. Hyvää duunia jengi!!

 

veto40.jpg

Yleisfiilis oli mahtava, enkä tainnut olla euforiassani yksin. Kaikki treenaajat istahtivat alas onnellisina ja voipuneina ja mä nostan hattuani superkorkealle ennen kaikkea niille rohkeille, jotka vetivät tämän setin läpi ilman aktiivista urheilutaustaa. Toivottavasti saatte kävely- ja istumakykynne takaisin piakkoin!

Paras kommentti taisi olla se, että treeni oli niin rankkaa, ettei sen aikana edes tajunnut ajatella – edes kuolevansa tai luovuttavansa 😀

 

veto43.jpg

veto44.jpg

Lopuksi vielä juoruiltiin Vetosalin konseptista, sekä crosstrainingin ja crossfitin eroavaisuuksista ja itseään keräilleet naiset kyselivät Antilta ja Villeltä kaikkea, mitä mieleen juolahti. 

 

veto45.jpg

Samaan aikaan me suoritettiin Natan kanssa arvonta- ja palkitsemistoimien valmisteluja, että saadaan homma nätisti pakettiin ja ihmiset nauttimaan kesäpäivästä muuallekin, kuin salin seinien sisälle!

 

img_1103.jpg

Onneksi joku muisti lopuksi vielä hätistää kaikki yhteiskuvaan, niin saatiin tämäkin hetki ikuistettua jälkipolville.

Kiitos ihan huikeasta päivästä mimmit ja valtavan suuri kiitos Veto! Tämä tuskin jää viimeiseksi vastaavaksi tempaukseksi.

Anteeksi, että unohdin kaikkien uusien tuttavuuksien nimet joka välissä ja toivottavasti törmätään uudestaan. Tulee jotenkin hyvä fiilis, kun tietää että siellä ruutujen takana on nyt näin monta ”tuttua” lukijaa ^_^.

 

p.s. Sainpa eilen tietää myös sen, että Vedossa on melkoisen hyvä kesätarjous uusille vuosijäsenille! Koko kesän treenit saa hintaan 25€ O_O Kannattaa harkita, se kun on melko iso säästö se.

p.p.s. Veto (ja ilmeisesti muutkin liikunta-alan yritykset) järjestää tästä lähtien joka keskiviikkona klo 18:00 ilmaisia ja ohjattuja rantsutreenejä Lauttasaaren uimarannalla. Mäkin saatan raahata luuni tänne, jos olen hengissä Samin vetämän treenin jälkeen!

Kommentit (12)
 1. Oi! Oon aika kateellinen, niin goodiebageista, kuin treenistäkin.

 2. Hei vähänkö hyvä vinkki tuo Vetosalin tarjous!! Piti heti googlailla ja pistää korvaan taakse. Pitäsköhän sitä kokeilla..? En oo koskaan ollut crosstraining-tunneilla. Pärjääkö siellä ensikertalaisena kuinka hyvin?? 🙂

  http://jumppamattopiiska.blogspot.fi/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *