Barbecueribsit ja tulinen coleslaw
Löysin kaupasta mehevän rimpsun possungrilliluuta ja hyvännäköisen kaalin. Perinteinen yhdistelmä ribsejä ja kaalisalaattia on yksi amerikkalaisen keittiön kestosuosikki. Barbecuekastikkeen tekaisee hetkessä itse, ja coleslaw saa tällä reseptillä uuden tulisemman maun. Jos grillisää ei suosi, paistuvat ribsit helposti uunissa noin tunnissa ja salaatti maustuu sillä aikaa jääkaapissa.
Nopea barbecuekastike
– 1 valkosipulinkynsi
– 2 dl ketsuppia
– 1 rkl omenaviinietikkaa
– 2 rkl fariinisokeria
– 1 rkl Worcestershire-kastiketta
– 2 tl paprikajauhetta
– suolaa ja pippuria
Kuori ja raasta valkosipulinkynsi hienoksi. Sekoita ja kuumenna ainekset pienessä kattilassa. Sekoittele hetki kunnes sokeri sulaa joukkoon. Jäähdytä. Sivele kypsän lihan päälle ja kuumenna muutama minuuttia grillissä tai kuumassa uunissa.
Tulinen coleslaw
– 1 kaali
– 4 porkkanaa
– 1 kesäsipuli
– nippu retiisejä
– 1 vihreä chili
– 1/2 sitruunan mehu
– 3 rkl creme fraichea
– suolaa ja pippuria
Halkaise kaali neljää osaan ja poista kanta. Silppua kaali ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat, sipuli ja retiisin ohuen ohuiksi viipaleiksi. Käytin mandoliinia – sillä saa vihanneksista todella ohuita siivuja nopeasti. Poista chilistä halutessasi siemenet ja viipaloi se.
Sekoita kaikki vihannekset suuressa kulhossa. Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita mukaan myös creme fraiche. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua jääkaapissa tunti tai pari.