Äidin taatelikakku
Perinteet ja suvun reseptit kuuluvat jouluun. Meillä yksi tärkein on äidin taatelikakku. Kakku on niin täyteläinen, että tuttavat kyselevät miten paljon suklaata reseptiin tulee – ei sitten yhtään! Tänä vuonna kakkua testataan kahviversiona, jolloin veden voi korvata kahvilla. Kahvitwistillä tai ilman, kokeile olisiko tästä kakusta sinun uudeksi jouluperinteeksi. (Kiitos reseptistä, äiti!)
Äidin taatelikakku (1 kakku)
– 200 g kivettömiä taateleita
– 2 dl vettä
– 200 g voita tai leivontamargariinia
– 2 kananmunaa
– 1 1/2 dl sokeria
– 1 rkl vaniljasokeria
– 1 dl kermaviiliä
– 3 1/2 dl vehnäjauhoja
– 2 tl ruokasoodaa
– voita ja korppujauhoja vuokaan
Murra pakatut taatelit pieniksi paloiksi ja keitä ne pehmeiksi vedessä. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kermaviili. Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää taikinaan. Kaada taateli-voiseos joukkoon kahdessa osassa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan (noin 22 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa folioon käärittynä ja sopii hyvin pakastettavaksi.
Hei, nyt tulee kymmenes joulu jolloin tätä kakkua tehdään omaan ja läheisten pöytään. Suuri kiitos tästä ohjeesta, jouluun laskeutuminen alkaa aina tällä reseptillä <3
[…] Äidin taatelikakku – Fanni ja Kaneli | Lily – Taatelikakku Ohje | http://Www.ampparit.com Uutiset. 3.4.2020, 05:13 [. […]