Aito italialainen tiramisu

Italiasta puhuttaessa en voi olla jakamatta teidän kanssa hyvän ystäväni Giulian tiramisuohjetta. Tämä uskomattoman helppo ja vaivoton tiramisu on Giulian suvussa kauan käytetty resepti. Ainesten suhde toisiinsa on ohjeen ydin – 1 kananmuna ja 1 rkl sokeria 100 grammaan mascarponea. Näin ohjetta on helppo kertoa sopivan kokoiseksi. Aidon tiramisun maulle tärkeitä aineksia ovat myös ilmavat tiramisu-keksit, tuore espresso, tumma suklaa ja makea jälkiruokaviini.

fk-italiainen-tiramisu.jpg

Tiramisu (8-10 annosta)

– 4 hyvälaatuista kananmunaa
– 4 rkl sokeria
– 400 g mascarponea
– 2-3 rkl jälkiruokaviiniä (esim. Vin Santo tai Sherry)
– 200 g tiramisukeksejä (Savoiardi)
– 1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
– 75 g tummaa suklaata
– 3-4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa vispilällä kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa reilusti tasaiseksi seokseksi.

Vatkaa kananmunan valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita valkuaisvaahto mascarponevaahtoon. Kaada sekaan loraus valitsemaasi makeaa viiniä ja sekoita. Rusinainen Vin Santo on erinomainen italialainen vaihtoehto.

Lusikoi kerros vaahtoa ison kulhon pohjalle. Ripottele päälle rouhittua tummaa suklaata. Kasta keksit kevyesti jäähtyneessä espresossa, ja lado vaahdon päälle keksikerros. Peitä keksit reilulla kerroksella mascarponevaahtoa ja ripottele päälle suklaata. Tee muutama kerros niin että mascarponekerros jää päälimmäiseksi. Siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

fk-italiainen-tiramisu2.jpg

Kommentit (13)
  1. Ohjeen määrillä tuli aivan liian löysää, kun pistin puolitoistakertaisen määrän mascarponea, tuli oikein hyvää.

  2. Kerrassaan mielettömän hyvää. Pelkäsin myös että jää liian löysäksi-lisäsin yhden liivatelehden
    varmuuden vuoksi. Täydellinen!!! Kiitos ohjeesta 🙂

    1. Hei, mihin sekoitit liivatteen, viiniinkö?

      1. leggere i libri, studiare i manuali
        1.11.2014, 22:50

        Hyvä resepti jota kannattaa noudattaa. VS on oiva veto. Teen tämän huomenna ja herkuttelen jo nyt. Kiitos tästä.
        PS. Sille kysyjälle, älä missään nimessä tunge tähän liivatetta. Lue ohje!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *