Donitsimuffinssit

Kuinka moni tavasi jutun nimen uudelleen? Ei, et lukenut ollenkaan väärin – näissä herkkupaloissa yhdistyvät donitsien ja muffinssien parhaat puolet. Ulkomuoto on selvästikin muffinssi ja maku todellakin donitsimainen! Kaneliset leivonnaiset osuvat syksyllä sopivasti makuhermoon, resepti on huippu helppo ja paistaminen käy kätevästi uunissa upporasvan sijaan.

fk-donitsi-muffinssit2.jpg

Donitsimuffinssit (30 kpl)

– 4 1/2 dl vehnäjauhoja
– 1 1/2 tl leivinjauhetta
– 1/2 tl suolaa
– 1/2 tl kanelia
– ripaus muskottipähkinää
– 3/4 dl rypsiöljyä
– 2 dl sokeria
– 1 kananmuna
– 2 dl maitoa

Pinnalle
– 50 g voita
– 1 dl sokeria
– 1 rkl kanelia

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita eri kulhossa öljy, sokeri, kananmuna ja maito. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikina kevyesti voideltuun metalliseen minimuffinivuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista muffinissit vuoasta lämpiminä.

Sulata voi kulhossa. Sekoita sokeri ja kaneli lautaselle. Kierittele lämpimät muffinssit ensin nopeasti voisulassa ja sitten kanelisokerissa. Karista ylimääräiset sokerit pois ja anna jäähtyä.

fk-donitsi-muffinssit.jpg

Kommentit (7)
  1. Tiina Rinkinen
    28.10.2011, 14:46

    Tein näitä taas eilen. Ja kyllä, superherkullisia! 🙂

  2. todella iisejä tehdä ja superherkullisia. suosittelen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *