Lemon curd

Sitruuna kuuluu kevääseen. Ja vaikka välillä ilma ei kovin keväiseltä tunnukaan – kyllä se sieltä tulee. Jos et ole kokeillut lemon curdin tekemistä, niin tämän jutun tarkoitus on houkutella testaamaan tätä helppoa reseptiä. Tarvitset sokeria, sitruunaa, kananmunia ja voita. Ja vähän kärsivällisyyttä hellan ääressä hämmentämiseen.

Pääsiäisen lähestyessä omatekoinen lemon curd sopii mainiosti kakkujen täytteeksi tai koristeeksi. Tai vaikkapa aamupalacroisantin tai paahtoleivän päälle.

fk-lemon-curd.jpg

Lemon curd

– 2  1/2 dl sokeria
– 1  1/2 dl sitruunanmehua
– 1 sitruunan kuori, raastettuna
– 8 kananmunan keltuaista
– 140 g voita
(- vaniljaesanssia)

Vatkaa kevyesti sokeri, tuorepuristettu sitruunanmehu, hienoksi raastettu sitruunankuori ja munankeltuaiset kattilassa. Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja lisää ne joukkoon. Nosta kattila keskilämmölle liedelle.

Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes voi sulaa ja seos paksuuntuu. Älä nosta lämpöä liikaa tai anna seoksen kuumentua kiehuvaksi.

Nosta kattila pois liedeltä. Voit halutessasi maustaa curdin vaniljalla. Siivilöi seos tasaiseksi ja kaada puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa tiiviin kannen alla, ja käytä noin viikon sisällä.

Reseptistä jää yli reilu määrä munanvalkuaisia. Idea niiden käyttöön tulossa pian!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Tiina Rinkinen
    13.4.2011, 20:18

    Totta – vaniljatanko kunniaan!:) Käytän itse luomuvaniljaesanssia, jossa ei ole muuta kuin vaniljansiemeniä ja alkoholia niiden makua säilömään.

  2. Tosi hyvä resepti, pitääpä kokeilla! Ainut miinus on vaniljaesanssin suositeltu käyttö, joka on täyttä teollisuusmoskaa. Suosittelisin mielelläni käyttämään sen sijaan esim. aitoa luomuvaniljatankoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *