Lohi-seesaminuudelit

Lämminsavulohi oli kalatiskissä niin hyvännäköistä, että en voinut olla ostamatta. Tässä nopea aasialaisten makujen ateria arki-illan ruokaproblematiikkaa helpottamaan.

fk-lohiseesaminuudelit.jpg

Lohi-seesaminuudelit (4 annosta)

– 400 g lämminsavulohifilettä
– 4 kiekkoa muna- tai riisinuudeleita
– tuoretta vesikrassia

Seesamikastike
– 2 rkl soijakastiketta
– 1 rkl sitruunanmehua
– 1/2 tl seesamiöljyä
– 4 rkl miriniä
– 1 tl raastettua inkivääriä
– 1 rkl seesaminsiemeniä
– 1 rkl nuudeleiden kuumaa keitinvettä

Kypsennä nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita kulhossa soijakastike, puristus sitruunanmehua, tilkka seesamiöljyä ja miriniä. Raasta joukkoon parin sentin pala kuorittua inkivääriä pienellä raastimen terällä. Sekoita mukaan seesaminsiemenet ja lopuksi kaikki maut yhdistämään aavistus kuumaa keitinvettä.

Siivilöi kypsät nuudelit ja sekoita joukkoon suurin osa kastikeesta. Nosta nuudeleiden päälle lohipala. Viimeistele lopulla kastikkeella ja tuoreella vesikranssilla.

fk-lohiseesaminuudelit2.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Viinirypälesalsa ja vuohenjuustocrostinit

Tummat viinirypäleet, punasipuli ja pehmeä vuohenjuusto. Löysin idean tälle yhdistelmälle aikoinaan Sprouted Kitchen -blogista. Todella helppo ja keväisen raikas makujen yhdistelmä. Meillä tehdään viikonloppuillan naposteltavaksi näitä iso lautasellinen.

rypalesalsa-crostinit.jpg

Viinirypälesalsa ja vuohenjuustocrostinit (15 kpl)

– 1 kokojyväpatonki
– 200 g pehmeää vuohenjuustoa

Salsa
– 500 g tummia viinirypäleitä (siemenettömiä)
– 1 punasipuli
– tuoretta persiljaa
– 1 rkl punaviinietikkaa
– suolaa & pippuria

Viipaloi patonki ja paahda viipaleet halutessasi rapsakoiksi uunissa. Pilko viinirypäleet ja punasipuli pieniksi paloiksi. Hienonna persilja. Sekoita kulhossa ja lisää joukkoon punaviinietikka. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Levitä patongin paloille vuohenjuustoa. Pehmennä juustoa tarvittaessa tilkalla maitoa. Lusikoi päälle viinirypälesalsaa.

Koti Ruoka ja juoma