Viinirypäle-kanankoivet
Uunissa hyvin paistuneet kanankoivet ovat yksi parhaista ruuista. Mutta miten viinirypäleet liittyvät uunikanaan? Viinirypäleet paahtuvat kanan kanssa uunissa hillomaisen pehmeiksi ja maustavat kanan makean siirappisella säväyksellä. Laita koipien ja viinirypäleiden mukaan uuniin muutama salottisipuli – helppoakin helpompi ateria on valmis!
Viinirypäle-kanankoivet (4 annosta)
– 8 kanankoipea tai 4 koipireittä (ei marinoituja)
– 400 g tummia viinirypäleitä
– 5 pientä salottisipulia
– 2 rkl oliiviöljyä
– 1 tl kuivattua timjamia
– karkeaa suolaa ja mustapippuria
Laita kanankoivet uunivuokaan tai pellille. Pyörittele kanan pintaan kevyesti oliiviöljyä. Lisää vuokaan pestyt viinirypäleet sekä kuoritut ja halkaistut salottisipulit. Lisää niidenkin päälle loraus oliiviöljyä. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa reilu tunti tai kunnes kana on kypsää ja viinirypäleet ja sipulit reilusti paahtuneita.