Ruusukaali-omenapaistos
Tämä nopeasti valmistuva paistos on syksyn reseptikokeiluiden parhaimpia. Syksyn suomalaisten ruusukaalien ja omenoiden maut sattuvat kohdilleen valkosipulin, vaahterasiirapin ja pinjansiementen maustamana. Kokeile paistosta lisukkeena grillatun kaslerpihvin kanssa. Ja lasillisen valkoviiniä.
Ruusukaali-omenapaistos (4 annosta)
– 1 rasia ruusukaaleja
– 2 omenaa
– pieni kourallinen pinjansiemeniä
– 1-2 valkosipulinkynttä
– 2 rkl oliiviöljyä
– 2 rkl vaahterasiirappia
– karkeaa suolaa (esim. Maldon)
Halkaise ruusukaalit ja pilko omenat reilun kokoisiksi paloiksi. Nosta kaalit ja omenat uunivuokaan ja lisää joukkoon pinjansiemenet.
Sekoita pienessä kulhossa hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy ja vaahterasiirappi. Kaada uunivuokaan ja pyörittele kaalit ja omenat seoksessa. Mausta reilusti suolalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.