Ruusukaali-omenapaistos

Tämä nopeasti valmistuva paistos on syksyn reseptikokeiluiden parhaimpia. Syksyn suomalaisten ruusukaalien ja omenoiden maut sattuvat kohdilleen valkosipulin, vaahterasiirapin ja pinjansiementen maustamana. Kokeile paistosta lisukkeena grillatun kaslerpihvin kanssa. Ja lasillisen valkoviiniä.

fk-ruusukaali-omenapaistos.jpg

Ruusukaali-omenapaistos (4 annosta)

– 1 rasia ruusukaaleja
– 2 omenaa
– pieni kourallinen pinjansiemeniä
– 1-2 valkosipulinkynttä
– 2 rkl oliiviöljyä
– 2 rkl vaahterasiirappia
– karkeaa suolaa (esim. Maldon)

Halkaise ruusukaalit ja pilko omenat reilun kokoisiksi paloiksi. Nosta kaalit ja omenat uunivuokaan ja lisää joukkoon pinjansiemenet.

Sekoita pienessä kulhossa hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy ja vaahterasiirappi. Kaada uunivuokaan ja pyörittele kaalit ja omenat seoksessa. Mausta reilusti suolalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Kommentit (15)
  1. Tiina Rinkinen
    10.10.2011, 19:44

    Hei, aivan loistavaa kuulla tuollaista palautetta. Kiitos, Karo!

  2. Lauantaina syötiin tätä appelsiiniankan kanssa ja porukka oli ihan myyty. Loistavaa!

    Piti tosin lähteä kauppaan uudemman kerran koska Cittarista ostamani ruusukaalit oli homeessa 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *