3 x ajatuksia herättävää podcastia (osa 3)


Se olisi jälleen se aika vuodesta, kun suosittelen podcasteja! Olen näköjään huomaamatta ottanut tavaksi tehdä tällaisen postauksen aina noin puolen vuoden välein. Ensimmäiset suositukset jaoin viime vuoden heinäkuussa (KLIK), toiset marraskuussa (KLIK). Nyt onkin jo kesäkuu, joten kyllähän se on aika päivittää suosituslistaa! Ja tuttuun tapaan näitä on taas kolme kappaletta, plus tietysti yksi jokeri kuuluu aina mukaan 😉

Podcasteista 2/3 ovat jälleen englannin kielisiä. Haluan kuitenkin nostaa esille, että kuuntelen todella paljon myös suomenkielisiä, ehkä hieman ”viihteellisempiä”(? voiko näin sanoa :D) podcasteja (mm. Papupata, Tuplakääk, Nonsense…) . Kuitenkin koska koen kyseisten podcastien olevan hyvin ihmisten tiedossa olen tietoisesti päättänyt suositella podcasteja, jotka paitsi tarjoavat ajateltavaa myös  antavat kielikylvyn. Itseäni siteeratakseni ensimmäisessä postauksessa: ”Podcastit pyörivät itselleni tyypillisesti ”motivaatio”, ”menestystarinat, ”kulttuuri” ja ”psykologia” teemojen äärellä – jos siis kaipaat inspiraatiota ja potkua arkipäiviin, kannattaa nämä ehdottomasti laittaa kuunteluun!”

Tämän myyntipuheen jälkeen – eiköhän aloiteta 😉 Kuvat ovat kävelylenkeiltä, jossa podcastit ovat ”pauhanneet” korvissa. 

1. The Science of Success 

Podcast-suositus numero yksi on muuten oikeasti ykkönen isommalla mittakaavalla. Jokaisen jakson alkuun nostetaan esille, että podcast on numero 1 netissä olevista, faktoihin ja tutkimuksiin perustuvista henkilökohtaisen kasvun podcasteista. Aika isot saappaat täytettäväksi eikö totta? Kyseinen saattaa kuulostaa machoilulta, mutta tässä tapauksessa asia ei näin ole. Podcastin jaksoissa käsitellään syvällisesti eri aihepiirejä aina pelon hallinnasta pohdintaan ”elämmekö simulaatiossa”. Jaksoissa on mukana yleensä vieras, jolla on kokemusta aiheesta ja näin vuorovaikutuksen kautta podcast oman tarjoaa paljon perspektiiviä omiin ajattelumalleihin ja haastaa näkemyksiä. Tämän lisäksi podcast tarjoaa konkreettisia työkaluja henkilökohtaiseen kehitykseen. Henkilökohtaisia suositukset uusimmista jaksoista:  ”Defeat FOMO & make more confident decisions”ja ”Are you living in a simulation with Rizwan Virk”.

Podcastia ylläpitää useamman henkilön tiimi, mutta juontajana toimii perustaja Matt Bodnar. Pakko näin loppuun sanoa, että tutkiessani organisaatiota tarkemmin on hän aikamoinen tehopakkaus – Bodnar on osana 25 eri organisaatiota ja onpa hänen nimensä ollut myös ”Forbes 30  Under 30”-listalla. Huh huh, itse tässä pohdin mitä söisin seuraavaksi 😀

(Psst! Allekirjoittaneesta tuntuu, että olen vauhkonnut tästä podcastista blogissa ennenkin. En kuitenkaan löytänyt aiemmista listoista, joten tämä ansaitsi paikkansa 😉 )

2. Personality Hacker Podcast

Personality Hacker nimenmukaisesti auttaa sinua ”hakkeroimaan mielesi” ja tarjoamaan ymmärrystä omaan persoonaan sekä ihmissuhteisiin. Podcastia pitää pariskunta ja onkin mielenkiintoista kuulla, miten he käsittelevät asioita ja pyrkivät ymmärtämään toisen näkökulmia avoimen keskustelun kautta. Tämän podcastin osalta suosittelisin tekemään 16 personalities-testin, sillä jaksojen joukossa on jaksoja joissa käsitellään kyseisiä persoonallisuustyyppejä. Niistä saa huomattavasti enemmän irti kun hahmottaa oman ”tyyppinsä”. Toki huomautan jälleen, että jokainen ihminen on oma yksilönsä ja persoonallisuustyypit tuovat vain osviittaa oman mielen maailman liikkeistä. Ja jos testit eivät houkuttele, löytyy jaksojen joukosta paljon ”ei testejä”-vaativia jaksoja. 🙂

Näin ENFP-tyyppinä sain paljon irti jaksoista ”The ENFP personality type advice”. Joten jos kaipaat enemmän ”juuri sinulle” kohdennettua apua, tee testi ja etsi jakso noiden joukosta. Jaksoja on kuitenkin todella paljon, joten suosittelen käyttämään hakutoimintoa.

3. UNFINNISHED BUSINESS 

Hei saatiinhan listalle yksi vahva suomenkielinen edustaja! Ei Saa Peittää-podcastistakin tuttu Loviisa Läärä ylläpitää myös toista podcastia, nimeltään UNFINNISHED BUSINESS. Podcastissa käsitellään pohjoismaisia uratarinoita ja Loviisalla on aina podcast-jaksossa mukana mielenkiintoinen, kansainvälisillä markkinoilla toimiva vieras. Jaksoja ei ole vielä kovin montaa, joten näiden osalta suosittelen, että kuuntele kaikki! Jaksoista saa mahtavia ajatuksia myös omaan urakehitykseen ja on mielenkiintoista kuulla kansainvälisillä markkinoilla toimivilta henkilöiltä eroavaisuuksia eri maiden bisneskulttuurin väliltä.

+ Jokeri: The TED Interview. Ja tässä kohtaa tajusin, että podcasteista oikeasti 3/4 oli englanninkielisiä koska jokeri. Ted Talks-konsepti on varmasti suurimmalle osalle tuttu. Kyseiset ovat lyhyitä, inspiraatio-/motivaatiopuheita yleisön edessä. Tämä podcast-konsepti jatkaa keskusteluja pidemmälle ja jos esimerkiksi tämän hetkinen maailman tilanne kiinnostaa, ahdistaa, turhauttaa tai mitä vain on kyseisessä ohjelmassa käsitelty paljon tiedätte-kyllä-minkä-viruksen vaikutuksia maailmaan.

Siinäpä taas suosituksia! Olkaapa hyvät – ja hei tuttuun tapaan, heittäkää kommenttiboksiin halutessanne suosituksia niin suomen- kuin englanninkielisiä. Tosin varmaan pitäisi laajentaa omaa kuuntelua podcasteihin, jotka olisivat ruotsiksi….

Aurinkoista viikkoa! <3

Xx Krista

(Jälkisanat, lisätty 31.5; Kirjoitin postauksen pari päivää takaperin, tiedostamatta vielä vallitsevaa maailmantilannetta jonka viimeisimpänä sytytyslankana toimi George Floyd ja hänen epäoikeudenmukainen, vihastuttava ja surullinen kohtalonsa. Tällä hetkellä tämän postauksen julkaiseminen tuntuu samanaikaisesti paljon puhutulta valkoihoisen etuoikeudelta – vapaus ja optimistinen maailmankuva, joka itselläni on, ei ole kaikille arkipäivää.

En osaa muotoilla sanomaani nyt enempää, joten jätän asian toistaiseksi etsimään oikeaa muotoaan pääni sisälle. Toivon kuitenkin, että tässä jakamani podcastit tarjoavat työkaluja oman perspektiivin ja maailman tarkasteluun kriittisestä, mutta armollisesta näkökulmasta. Jotta voisimme kulkea yhdessä, sovussa, samanvertaisina.

Olemme kaikki ihmisiä.

Miksi sitä on niin vaikea muistaa.)

kulttuuri podcastit suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *