Hiki pintaan kotitreeneillä – omat suositukseni (ja hieman levottomia kuulumisia)

Hellurei ja hellät tunteet! Mitenkäs siellä puolen ruutua menee? Itselläni varsin levottomasti ja kello on tätä kirjoittaessani vasta 14:00, ehehe. Olen pari päivää talvilomalla ja hypin hetki sitten lähes pitkin seiniä. Normaalisti olisin lähtenyt purkamaan energiaani kuntosalille, mutta nyt kun turhia ihmiskohtaamisia pitäisi välttää kipaisin juoksulenkille luontoon 11:00 kieppeillä. Ja miten ihana sää ulkona olikaan – tuntuu aivan keväältä <3

Lenkissä ei itsessään ollut mitään omalle toiminnalleni poikkeavaa, mutta sen jälkeisessä toiminnassa kylläkin… En nimittäin vain kaatunut lattialle makaamaan. Aloin harjoittelemaan päällä seisontaa. Kysymysmerkki, kysymysmerkki ja vielä kerran kysymysmerkki.  Eilen puolestaan uhosin opettelevani käsillä seisonnan salat. Siis minä, kuka pelkään kaikkea missä voi satuttaa itsensä, uhoan seistä käsilläni ja päälläni. Kaikkea tämä poikkeustila tekee ihmismielelle, mustelmista voi sitten laskea kuinka kauan poikkeustila kesti 😀 

Itselleni liikunta on henkisen hyvinvoinnin kulmakivi. Toki liikunnalla on vaikutusta myös fyysiseen olotilaani, mutta henkilökohtaisesti voin sanoa, etten liikkuisi yhtä paljoa mikäli se ei tuottaisi itselleni iloa. Liikunta piristää 90% varmuudella, oli päivä kuinka haastava tahansa. Aina treenit eivät tietenkään mene putkeen, mutta eipä sillä niin väliä – tärkeintä on ottaa hetki itselleen ja omalle hyvinvoinnilleen. Kunnioittaa kehoaan ja sen kapasiteettia.

Näinä aikoina kun kuntosalit/jumpat eivät ole vaihtoehto ja ei sitä aina jaksa/voi lenkkeillä, on loistava hetki tutustua netin treenivideo-tarjontaan. Nyt jos koskaan on tärkeää ylläpitää hyvinvointia tukevia rutiineja – ja itselleni tämä tarkoittaa liikunnan aktiivisen harrastamisen jatkumista. Olen kuitenkin niitä tyyppejä, jotka eivät todellakaan jaksa omasta päästään kehittää kotitreenejä – olisin siis aivan pulassa ilman treenivideoita.

Kuten aiemmassa postauksessa lupasin, tässä siis suosituksia kotitreeneihin.  Pääotsikkoa klikkaamalla pääset selaamaan koko sivuston valikoimaa, mutta listasin jokaisen pääotsikon alle omia suosikkejani kyseisiltä sivuilta. Omiin suosikkeihini et tarvitse edes välineitä – ainoastaan jonkin verran tilaa ympärillesi. Suurin osa treeneistä kestää maksimissaan 30 minuuttia eli näiden kohdalla ei voi perustella edes sanomalla ”ei ole aikaa”. 😉

Psst. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, ihan vain harrastelijan suosituksia ilman taka-ajatuksia. Harrastelija nimikkeestä todisteena alla oleva poseerausyritys. Kuva otettu pari viikkoa takaperin ennen kuin lähdin salille. Siis silloin vielä kun uskalsi. 


Syke kattoon ja hiki pintaan;

LES MILLS 

Rakastan Les Mills-ryhmäliikuntatunteja ja ilokseni heidän ohjelmiaan löytyy muutamia myös Youtubesta! Mikäli kaipaat enemmän tarjontaa, kannattaa tsekata Les Mills on Demand – sivusto – siellä tunteja löytyy +800 kappaletta. Palvelu on maksullinen, mutta ilmainen testijakso löytyy myös.

HIIT-treenit alias näissä teen fyysisesti kuolemaa:
Les Mills Grit x Reebok 30-minute HIIT workout
Les Mills Grit 30-minute cardio workout

Taistelulajit alias aggressiot pihalle:
Bodycombat Invincible Workout #12

Tanssi alias peppu heilumaan: 
40 minute Reebok x Bodyjam workout (Dance like Nina)

NATASHA OCÈANE

Tämän naisen Youtube-kanavan löysin vasta pari kuukautta sitten ja ai että hänestä saa inspiraatiota liikkumiseen! Océanen Youtube-kanavalta löytyy myös erilaisia haastevideoita, muun muassa videomateriaalia siitä kun hän juoksee Ultra Maratonin. Océane on todellinen supernainen, häneltä löytyy myös hyvä video koskien käsillä seisonnan harjoittelua… 😉

Suositukseni:
15 minute fat burning HIIT-workout
20 minute full body workout 

Muita kanavia, joissa sykettä nostavia treenejä;

Les Mills & Natasha Oceanen treenit ovat omia suosikkejani, mutta tässä muutama muu josta löytyy myös laaja valikoima erilaisia treenejä. Jokaiselle jotakin!

SELF (–> olen testannut 30-min HIIT cardio treenin, toimii!)
POPSUGAR FITNESS
ELIXIA ONLINE 

Mielenrauhaa ja rentoutumista 

YOGA WITH ADRIANE

Adrianea tituleerattiin eräässä kommentissa joogan Bob Rossiksi eli henkilöksi, jonka neuvojen avulla kuka tahansa voi tulla (tai ainakin kokea tulevansa) täydelliseksi joogiksi. Itse tutustuin Adrianen kanavaan jo useita vuosia takaperin ja hän on varmasti monelle muullekin tuttu kasvo.

Jos et muuten tiedä kuka Bob Ross on niin klikkaa tästä, katso video tai pari ja ymmärrät vertauskuvan. 😀

Omat suosikkini:
Total body yoga – Deep stretch
Yoga for flexibility
Core strength ritual 
Yoga morning fresh

Muita kanavia joista lähteä etsimään mielenrauhaa;

YOGAIA
BOHO BEAUTIFUL
YOGOBE

*****************************

Siinähän niitä treenejä oli! Oliko tuttuja? Tai onko omia suosituksia?

Paljon tsemppiä, liikunnan iloa ja aurinkoa tuleviin päiviin – huumorilla ja hiellä tästäkin ajasta selvitään voittajina! <3 Palaillaan taas uuden postauksen parissa!

xx Krista

Ps. Tänään on hyvä päivä olla juuri sinä.

LUE MYÖS
5 x harrastelijan vinkkiä, miten liikunnasta tulee (ja tuli) rutiini
Miten pysyä aktiivisena kaamoksen keskellä?
Treeni joka ei mennyt kuin Strömsössä

hyvinvointi liikunta hyva-olo suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *