Jos saisit toteuttaa kolme toivetta, mitkä toiveet toteuttaisit?

Disney-elokuvien klassikossa, Aladdinissa, on lampun Henki, joka voi toteuttaa kolme omistajansa toivetta. Tässä postauksessa haluankin kysyä sinulta: oletko koskaan pohtinut, mitkä olisivat kolme omaa toivomustasi?

Omaan mieleeni nousevat nopeimmin ne kovin pinnalliset toiveet. Ja niitähän on pitkä lista. Toivomukset taloudellisesta riippumattomuudesta, unelmien asunnosta, kirjan kirjoittamisesta ja pitkästä maailmanympärimatkasta ilmestyvät mieleeni ripeästi. Mikäli oikein hulluttelisin, voisin lisätä listan jatkoksi elokuvan ja musikaalin käsikirjoituksen laatimisen, oman yrityksen perustamisen, omakotitalon Pohjois-Amerikasta ja vaikka mitä muuta.

Todellisuudessa edellä kuvatut toiveet tai oikeastaan ennemminkin unelmat ovat sellaisia, joihin pystyisin itse jollain asteella vaikuttamaan. Mikäli pyytäisin Henkeä toteuttamaan unelmani kirjan, elokuvan tai musikaalin kirjoittamisesta, olisiko näiden toteutuminen todellisuudessa unelmieni täyttymys? Luovan kirjoittamisen ihanuus ja kamaluus kun piilee juuri osittain tuskaisessa prosessissa, niin hyvässä kuin pahassa. Mikäli en kokisi prosessia kokonaisuudessaan, olisiko lopputulos edes itseni näköinen? En usko. Lisäksi epäilen, että luovuuteen liittyvät toiveet olisivat liian epäselviä, mukaan lukien myös yrityksen perustamisen. Todennäköisesti joutuisin toivomaan todellisuutta, jossa joko luovuus vain iskisi minuun tai olisin hypännyt tulevaisuuteen, valmiin tuotoksen luokse. Eli ei – mitään luovuuteen liittyvää en siis pyytäisi.

Mutta entäs taloudellinen riippumattomuus, unelmien asunnot tai maailmanympärimatkat? Taloudellinen riippumattomuus kieltämättä kiehtoisi, mutta olisiko sitä sittenkään tyytyväinen. Tiettyyn pisteeseen asti taloudellinen riippumattomuus varmasti keventäisi mieltä, sitä en voi kieltää. Toisaalta taloudellinen riippumattomuus kytkeytyy vahvasti myös unelmien asuntoon ja maailmanympärimatkaan. Mikäli olisin aina ja ikuisesti hyvässä taloudellisessa tilanteessa, voisin luultavasti käyttää rennosti rahaa juuri asuntoihin ja matkustamiseen. Puolestaan taloudellinen riippumattomuus saattaisi lisätä luovuutta ja ehkä toteuttaisin luovat unelmani mikäli en joutuisi miettimään rahantuloa. Lisäksi voisin jakaa hyvää ympärilleni, enkä ainoastaan kasvattaa omaa tonttiani.

Nyt olen jo sanonut viimeisten lauseiden aikana niin monta kertaa sanat ”taloudellinen” ja ”riippumaton”, että voinemme muotoilla yhden toiveeni seuraavasti:

Toivoisin olevani ikuisesti taloudellisesti riippumaton. 

Tai toivoisin miljardin lottovoittoa, mikäli yllä oleva olisi liian epämääräinen pyyntö… 😀

No mutta, mitenkäs ne kaksi muuta toivetta? Koen, että mikäli olisin taloudellisesti riippumaton, en tarvitsisi itselleni enempää. Tai ”enempää” – taloudellinen riippumattomuus olisi aika järjetön juttu. Kaksi muuta toivomustani olisivatkin laajemman mittakaavan toiveita.

Toisen toiveen kohdistaisin lähipiirilleni. Toivoisin sukulaisilleni elämää ilman sairauksia. Oikeastaan haluaisin toivoa sitä koko lähipiirilleni, mutta en tiedä olisiko tämä toive jo liian laaja. Kaikille maailman ihmisille en kyseistä soisi, sillä koskaan ei tiedä millaisia muille pahaa aiheuttavia tyyppejä ulkoa löytyy. Niinpä rajaisin toiveen itsekkäästi sukulaisiini. Voisin taloudellisesti riippumattomana tehdä sitten lahjoituksia terveydenhuollolle maailmanlaajuisesti.

Kolmas toiveeni olisi kaikista suurin. Toivoisin ikuista maailman rauhaa. 

En tietenkään voi tietää, miltä ikuisen rauhan maailma näyttäisi. Tuhoutuisiko maailma omaan mahdottomuuteensa, vai voisimmeko elää tällä planeetalla sulassa sovussa?

Toisaalta voisin toivoa sotien loppumista, mutta vuodet ovat osoittaneet ihmisten olevan kykeneväisiä uusien sotien aloittamiseen. Todennäköisesti toive sotien loppumisesta olisi hetkellinen ja kestäisi ainoastaan siihen asti, kunnes saisimme päähämme uuden syyn tapella. Uuden sodan alkamiseen voisi mennä päivä tai vuosikymmeniä, kuka tietää. Ikuinen maailman rauha puolestaan – no, sen toiveen todellisuuden näkisi vasta sanottuaan sen ääneen.

Voisin vain toivoa parasta.

Näihin sanoihin ja ajatuksiin – toiveikasta viikkoa! 

xx Krista

Nyt soi: Sasha Sloan – WTF
”Sometimes I got a hard time seeing the good in the chaos
If there’s a meaning to my life then why the hell am I so lost?”

Lue myös:
Arkistojen raapustuksia – Ihmisyyden rajat
Asioita, jotka auttavat elämään hetkessä
Jos voisit, nopeuttaisitko vai hidastaisitko aikaa?

hyvinvointi ajattelin-tanaan syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *