Ladataan...
Gardener

Ulkona on ihana talvinen keli ja läheinen puisto näyttää maagiselta. Varaan hieman pidemmän ajan työmatkaan ja lähden kohta kävellen töihin, jotta ehdin hieman nauttimaan tästä talvisesta päivästä. Helsinki näyttää upealta lumipeitteessä.

Otin viikonloppuna töistä vielä viimeiset hyasintit, ne ovat jouluisia mutta muistuttavat myös keväästä. Pääsiäisen aikoihin saa taas ruukkuhyasintteja kevätväreissä ja siitä muutaman viikon päästä ne ilmestyvät puutarhaan. 

Tämä fiilistelypuoli onkin yksi juttu, miksi kotona on kiva pitää viherkasveja ja kukkia. Ne tuovat mieleen hyviä muistoja ja auttavat kesän kaipuuseen.

Ladataan...
Gardener

Joululoma on ohi ja kuusesta piti päästä eroon, vaikka se pitkin neulasensa tänä vuonna todella kiitettävästi. Tästä saan kiittää uutta (sysirumaa) kuusenjalkaa, jonka säiliöön mahtuu litratolkulla vettä.

Ensinnäkin, napsin pari oksaa tähän uuteen ihanaan sisutusrenkaaseen, jota voi käyttää esimerkiksi lintujen ruokinnassa. 

Viikko sitten käytin tätä myös kynttilän pidikkeenä, mutta se projekti ei sovi mun kärsivällisyydelle. Kuumensin renkaassa olevaa piikkiä ja pistin sen kynttilään ja vähä vähältä sain kynttilään riittävän syvän reiän. Steariinia sitten löytyi takilta, lattialta ja pöydältä ja luulen, että tämä projekti saa nyt jäädä hetkeksi. Vielä olisi yksi idea tästä renkaasta toteuttamatta - palaan siihen ehkä myöhemmin!

No mutta, lisää tästä joulukuusen hyötykäytöstä. Kävin viikonloppuna mökillä ja huomasin lumessa pupujen jälkiä, jotka risteilvät ympäri puutarhaa. Tulinkin siihen tulokseen, että jos meinaan säilyttää vaiveron ja pari kohtalaisen nuorta havua, on kasvit peitettävä.

Pilkoin siis joulukuusestamme isoimmat oksat, pistin ne jätesäkkiin ja roudasin kasvien suojaksi. 

Tämä havujen käyttö toimii toivoakseni suojana myös kevätauringon paahteeseen. Ikivihreät kasvit saattavat kuivua kevätauringon ahavassa, kun kasvit alkavat haihduttaa ja juuristo & maa on vielä roudassa. Tunnustan, etten ole viitsinyt aiemmin vaivautua suojaamaan kasveja, mutta viime vuosien kanituhot alkavat olla tarpeeksi. Ehkäpä tämä suojaaminen auttaa sekä pupuvaurioihin, että auringon polttamiin. Nyt saisi vielä tulla pieni lumipeite ja mielellään myös hieman jäätä, jotta puput eivät syö alkuruoaksi kuusen havuja ja jälkiruoaksi pensaita.

 

Ladataan...
Gardener

Tämän joulun teemaväri on kotona punainen. Punaista komppaa sininen, vihreä ja aavistus valkoista. Perusvärit ovat minun mieleeni näin joulun pyhinä, koska ennen joulua tulee kokeiltua kaiken maailman murrettuja ja hempeitä sävyjä.

Vaikka värit ovat perinteisiä, voi sidontayyli olla silti moderni. Tykkään leveistä ja runsaista kimpuista ja välttämättä kukkia ei tarvitse niin paljoa, kun erilaiset vihreät tuovat mielenkiintoa kimppuun. 

Tämä punavalkoinen amaryllis on mun mielestä ihan super kaunis.

Jättikimpun lisäksi muut joulukoristelut olivat aika pienimuotoisia. Havuja kattauksessa sekä pienissä koristerenkaissa. 

Tänään pakkasin kimpun mukaani ja hieman kranssitarpeita ja suuntaan pohjoiseen muutamaksi päiväksi loman viettoon. 

Ladataan...
Gardener

Suunnitelmissa oli pestä pyykkiä, käydä salilla ja piipahtaa postissa ennen töihin menoa, mutta päätinkin ottaa chillisti. Luin Hesarin, join kahvia, sytytin kynttilöitä ja otin parit kuvat tästä viikonloppuna tekemästäni kimpusta. Mun piti tehdä jotain kirkkaan punaista mutta kimppuun päätyi vintageviboja murretuissa sävyissä. Tässä kimpussa on mun tämän aamun fiilis - kun kuuntelee itseään, asiat menevät just niin kuin ne on tarkoitettu. 

Kuluva viikko on todella kiireinen töissä, joten päädyinkin ottamaan tässä kotona rauhallisesti ja nauttimaan. Ehtiihän sitä illallakin. Tai vaikka ensi viikolla.

 

Ladataan...
Gardener

Tänään 13.12. on Lucian päivä ja halusin ehdottomasti postata tästä aiheesta, sillä pääsin toteuttamaan tämän vuoden Lucia-kruunun. Olen tehnyt monenlaisia pääseppeleitä, mutta tämä puolukan varvuista valmistettu kruunu ja kynttilämansetti oli minulle silti ammatillisesti jännittävä ja erityinen. Olen todella iloinen, että pääsin osaksi tätä projektia. 

Suomen Lucia 2018 Elin Qvist. Kuva Askar Ibragimov/Folkhälsan

Jos vaan joulukiireet antavat myöden, ajattelin käydä katsomassa kruunua vielä ihan livenä tänään illalla kun Lucia kruunataan klo 17.00 Tuomiokirkossa. Lucia on mahdollista nähdä myös myöhemmin, sillä hän käy kruunajaisten jälkeen noin sadassa eri tilaisuudessa. Tilaisuuksissa kerättyjä varoja käytetään vuosina 2014-2018 vaikeuksissa olevien lapsiperheiden tukemiseen. 

Pages