Eikö väkivalta nuoria naisia kohtaan saisi olla dekkarikirjallisuudessa jo ohi

Luin Lars Keplerin uusimman eli Peilimiehen, eikä olisi pitänyt tuhlata tähän aikaa. (Älä lue pitemmälle, jos haluat välttää juonipaljastukset.)

Kissa ja Lars Keplerin Peilimies -teos.
Torsti ja uusin Kepler.

Pseudonyymillä Lars Kepler kirjoittava aviopari Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril julkaisivat loppuvuodesta uusimman Joona Linna -sarjan kirjan. Linna on pariskunnalle tuottoisa bisnes, kirjasarjaa on myyty maailmanlaajuisesti 14 miljoonaa kappaletta.

Lars Keplerin Peilimies -dekkari.
Torsti taas linssiluteena.

Lukeminen tökki heti alusta lähtien, ja kahlasin kirjan puoliväkisin läpi. Kaipa kirjaa voisi pitää verikekkereinä – niin yksityiskohtaisesti kauhuteoista kirjoitettiin. Tällainen väkivallalla mässäily ei ole minun mieleeni. Lisäksi kirjassa oli aivan liian vähän Keplerin kiinnostavinta hahmoa Sagaa.

Muutenkin kirja ällötti, ensin 548 sivua naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, sitten yhden sivun loppukaneetti maailmanlaajuisesti naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Tämä ei muuta mielestäni muuksi, että kyseessä on hyvin naisvihamielinen kirja. Vuonna 2021 toivoisin jo jotain muuta. Lisäksi kirjassa demonisoidaan mielenterveysongelmaisia. Suositelkaapa minulle hyviä feministisiä dekkareita!

Aino Elina

kulttuuri kirjat ajattelin-tanaan
Kommentit (1)
  1. Kävin tuulettumassa – maskin kanssa totta kai – Halipula | Lily
    3.1.2021, 10:30

    […] eilen arvostelemani Keplerin eteenpäin saman tien siskolleni, jota näin lauantaina. Päivän ohjelmassa oli lounas ja – […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *