Irlannin reissulta mukaan tarttui korona

Pahoittelen kirjoitustaukoa, olin lomalla. Kävin ensin Oulussa isää tapaamassa, minkä jälkeen suuntasimme Irlantiin Dubliniin lapsuudenystävääni tapaamaan.

Oikean ystävyyden tietää siitä, että juttu jatkuu samasta, vaikka näkemisessä olisikin ollut taukoa.

Irlannin reissu ei sujunut kommelluksitta. Matkalaukkumme jäivät Helsinkiin, ja saimme ne vasta kuuden päivän jälkeen. En kuitenkaan ostanut uusia vaatteita, joten vaatelakko piti näinkin tiukassa paikassa. Olemme samankokoiset, joten ystäväni lainasi minulle vaatteet lomani ajaksi.

Jätesäkki matkalaukkuna.
Näin tyylikäs matkalaukku minulla oli matkalaukkujen jäätyä matkasta: muovisäkki.

Olimme aluksi tasokkaassa Ashling hotellissa Dublinissa, josta puoliso lähti katsomaan ystäväänsä Corkiin, ja minä lähdin ystäväni kanssa Suttoniin viikonlopuksi Marine Hotelliin.

Marine Hotelin sisäänkäynti.
Moni kakku päältä kaunis…

Marine Hotel oli aivan kamala läävä: huoneet olivat siivottomassa kunnossa ja hotellin nuorimmat työntekijät kohtelivat vieraita ynseästi. Never again! Etenkin hotellin työntekijöiden ollessa kyseessä, ei tiennyt oliko piilokamerassa vai missä, niin omituista kohtelua saimme. Läheisestä Howthista löytyi viehättävä ruokapaikka Dog House, jossa vietimme aikaa.

Haddington Housen sisätiloja.
Haddington House oli tasokas ja palvelu oli hyvää.

Olin vielä ystäväni luona yhden yön, kunnes tapasimme puolisoni kanssa Dublinissa ja suuntasimme Dun Laoghaireen, jossa yövyimme hyvin poshissa Haddington Housessa. Olemme olleet siellä aikaisemminkin, mutta tällä kertaa saimme merinäköalan huoneestamme. Hotellissa oli myös hyvä ravintola Oliveto.

Kaksi kirahvia ruokailemassa.
Ystäväni toimi hyvänä oppaana eläintarhassa, paikka oli hänelle tuttu.

Kävimme Dublinissa myös eläintarhassa sekä Dubliniassa ihmettelemässä Dublinin syntyä viikinkiajoista keskiaikaan ja vierailimme kansallisgalleriassa sekä Ihmettelemässä Kellsin kirjaa ja Trinity Collegen vanhaa kirjastoa.

Trinity Collegen vanha kirjasto.
Trinity Collegen vanha kirjasto on näkemisen arvoinen!

Ruoka oli matkalla joko hyvin kehnoa tai erinomaista – mitään välimuotoa ei ollut. Vihaan joka solullani irlantilaista keittiötä, joten en kertaakaan ottanut full irish aamupalaa.

Pannukakkuja.
Mitä tahansa muuta paitsi full irish!

Kotiin päästyämme teimme koronatestit ja niin vain molemmilla oli korona. Puolisoni pääsi vähemmällä kuin minä, eikä hänelle edes noussut kuumetta. Itse makasin kuumeessa uskollinen Torsti-poika vieressäni kunnes vihdoin tänä perjantaina pystyin palaamaan töihin. Koirat usein saavat kiitosta uskollisuudestaan, mutta kissatkin voivat käyttäytyä todella rakastavasti omistajaansa kohtaan. Ja jotenkin se merkitseekin enemmän, koska se ei ole kissan luonto – toisin kuin koiran.

Maalaus naisesta vihreän sateenvarjon kanssa.
William Leechin maalaus ensimmäisestä vaimostaan löytyi kansallisgalleriasta.

Olen tekemässä selvitystä siitä, miten parhaiten kompensoida tekemämme lennot. Helpointa se olisi varmaankin Compensaten sovelluksella, mutta puoliso halusi minun etsivän vaihtoehtoisia tapoja kompensoida lentojemme päästöt. Kattavan katsauksen päästökompensaatiopalveluista tarjoaa esimerkiksi tämä sivusto. Uusi normaali näkyi siinä, ettei lentoasemilla enää ollut tarpeeksi työntekijöitä, suuret massat kun oli erotettu koronan myötä, eikä uusia oltu saatu niin paljoa rekrytoitua takaisin.

Kuva lentokoneen ikkunasta alta levittyvästä maisemasta.
Compensate olisi helpoin kompensaatiokeino, mutta puoliso haluaa kokeilla jotain muuta.

En juurikaan pidä matkustamisesta, ja koen sen stressaavana, mutta puoliso haluaa matkustaa muutaman kerran vuodessa, jolloin raahaudun vastentahtoisesti mukana. Lentomatkustamisen ei enää tähän maailmanaikaan pitäisi olla mikään must juttu – sen sijaan aikuisten interrailille voisin mielelläni lähteä.

Aino Elina

Auta Ukrainan sodan uhreja – katso kooste avustuskohteista tästä: https://linktr.ee/apuaukrainaan

hyvinvointi matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *