Korona: the revenge

Tämä viikko kului sairastaessa. Nyt tuntuu olevan koronaa paljon liikkeellä, joten be careful out there!

Negatiivista: Olemme viettäneet puolison kanssa kahden sairastaen koko viikon neljän seinän sisällä kökkien.

Positiivista: Kumpikaan ei ole vielä täysin kurkkuaan myöten täynnä toista.

Nenäliinoja, teekuppi ja silmälasit.
Olen niistänyt nenäni jo tunnottomaksi ja huulet ovat ihan rohtuneet. Kuva Unsplash.

Minun piti matkustaa ensi viikolla parin päivän lomallani Ouluun isää katsomaan, ja jäädä loppuviikoksi sinne etäilemään, mutta nyt se valitettavasti peruuntuu. Onneksi otin junaliput peruutusturvalla, nyt vain pitää perua ne.

Lisäksi harmittaa, kun treeneihin tulee taas pitkä tauko.

Kuva päivänsankarista.
Joskus käy näin. Meikkasin ja pesin hiukset, etten näyttäisi niin raadolta.

Eilen vietimme syntymäpäivääni hiljaiseloa viettäen. 47 vuotta. Olimme suunnitelleet staycationia hotellissa ja ulkoruokintaa sekä kenties pubikierrosta, mutta tässä tilanteessa tilasimme brunssiksi kotiin banaanipannarit nutellalla ja illalliseksi stadin parasta sushia XoXo:sta.

Sushilajitelma.
Oikeasti vei kielen mennessään!

Olin niin hurja, että kun ruskeaa rommia oli vielä tilkka jäljellä, join jälkiruuaksi rommitotin. Välillä mietin mitä tapahtui sille bilehileelle, joka kävi kolme kertaa viikossa nuoruudessa yökerhoissa tanssimassa. Tykkäisin vieläkin tanssia, mutta vaihtoehtoa tämän ikäisten menomestoista ei juuri ole (jos ei halua mennä mummotunneliin). Vinkkejä otetaan mielellään vastaan!

NY Postin Twitterjulkaisu Bye bye booty: heroin chic is back mihin lisäsin tekstin WTF ja :( .
Kuvakaappaus Instagramin stooristani.

Olen huomannut somesta, että keskustelu NY Postin kirjoituksesta siitä, että laihuutta ihannoiva heroin chic olisi tekemässä paluun jatkuu yhä. Nyt esillä on sekin, että megavaikuttajat poistavat jo peppu- ja rintaimplanttejaan, jotta näyttäisivät laihemmilta. Painoa pudotetaan myös keinolla millä hyvänsä, ja yksi keino on 2 tyypin diabeteksessa käytettävä lääke, josta on tämän vuoksi jo pulaa diabeetikoiden hoidossa.

Kerrataan nyt vielä, jos se ei ole kaikille selvää: naisen keho ei ole trendi. Meitä mahtuu moneen kokoon ja muotoon. Kaikkien kehon kokojen ja muotojen tulisi olla tasa-arvoisia. Meidän ei ole pakko noudattaa jokaista trendiä, mikä tulee eteemme, vaan voimme valita kulloinkin vallalla olevista virtauksista ne, jotka sopivat meille parhaiten.

Minä 90-luvulla sohvalla istumassa.
Vakiasuihini kuului ysärillä pitkä mekko ja lyhyt toppi. Tuohon aikaan olin laihduttamatta tikkulaiha ja tissitön – ja tyytymätön kehooni.

Miksi kehopositiivisuus sitten epäonnistui? Ehkä kyse oli siitä, että kyse oli lopulta yksilön valinnasta, eikä suinkaan siitä, että olisimme käsitelleet sitä problematiikkaa, miten yhteiskunnassamme painoon suhtaudutaan. Että laihtuminen olisi aina hyvä ja lihominen huono. Näin ei ole, laihtuminen voi johtua niin surusta kuin traumastakin, ja painon nousu voi puolestaan johtua siitä, että lopulta arvostaa kehoaan niin, että suostuu ruokkimaan sitä tarpeeksi. Itse en kehopositiivisuutta oikein osannut sisäistää: en osaa arvostaa joka ikistä selluliittikuoppaani ja aknearpeani. Tämän sijaan keskityn siihen, mitä kehoni pystyy tekemään ja kohtelemaan sitä hyvin.

Minä ulkoilemassa Keskuspuistossa, olen pysähtynyt poseeraamaan.
Omaa kehoa on hankala rakastaa, mutta arvostan sitä.

Minkälaisia näkemyksiä sinulle tulee tästä laihuuden ihannoinnin paluusta?

Aino Elina

hyvinvointi ajattelin-tanaan terveys trendit
Kommentit (2)
  1. Nopeaa toipumista koronasta teille 😊
    Olen päivä päivältä vakuuttuneempi siitä että todellinen kauneus ja komeus nousee sisältäpäin. Kun se kauneus nousee sisimmästä sanoin ja teoin, se silittää rypyt ja ylimääräiset kilot tehokkaasti pois. Ne ovat osa persoonaa mutta eivät hallitse. Se mikä on oikea paino on se missä voi hyvin, hyvinvoiva ihminen josta kumpuaa sisäistä kauneutta huomataan positiivisesti , hän vetää puoleensa. Kuvankaunis tai todella komea joka on ilkeä omaa etua ajava katkeran kateelinen ihmine puolestaan karkottaa ihmisiä jättäen samanlaiset hyödyn tavoitteluat jäljelle vaikka kuinka täydellinen olisi ulkoisesti. Jokaisessa meissä on kauneutta tai komeutta jos sen haluaa nähdä.

    1. Kiitos! 😊

      Ja kanssasi samaa mieltä: jokaisessa meissä on kauneutta ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *