Miksi olen ihonhoidon shoppailuholisti?

Olen kenties lopettanut vaatteiden ostamisen, mutta kulutan pennosiani yhä ihonhoitoon.

Kuuntelen juuri Teemu Kunnon Minimalismi -teosta, mikä on käytännössä kuin Valittujen Palojen kirjavaliot-versio eri lifestyle -opuksista. Omaa sanottavaa Kunnolta ei paljoa löydy – mutta teos on ihan kätevä tutustumisopas minimalismiin ja sen saavuttamiseen auttaviin tapoihin. Kirjaa kuunnellessani olen samalla käynyt läpi vaatekaappiani. Luulin, ettei minulla olisi enää mitään kierrätykseen tai myyntiin annettavaa, mutta niin vain olen saanut kolme kaupan ostoskassillista täyteen. Minut tuntien kassit päätyvät keräyslaatikkoon todennäköisesti myöhemmin kuin ennemmin.

Teksti: reduce, reuse, recycle.

Olen samalla miettinyt omia kulutustottumuksiani. Enää en osta juurikaan sisustustavaraa (viimeksi Habitaresta ryijyn ja netistä uudet lukuvalot makuuhuoneeseen) ja en ollenkaan vaatteita tai fyysisiä kirjoja, mutta sen sijaan kulutan roponi erilaisiin ihovoiteisiin, seerumeihin ja öljyihin (ehkä siitä syystä, että konmarittamani kylppärin kaapit vetävät yhä tavaraa). Ja ehkä niistä syistä, että

  1. nuorena aikuisiän aknen läpikäyneenä (kiitos siitä eroon pääsemisestä Roaccutan eli lähimpien mukaan Ronkeli-lääkekuuri (olin aivan perseelle ammuttu karhu kun söin kuuria)) ihonhoito on vain minulle aika iso juttu.
  2. En halua neulaa tai leikkausveistä naamaani. Tai ainakin välttelen sitä viimeiseen asti – mut tosiaan, palataan aiheeseen 20 vuoden kuluttua, ehkä sitten on eri ääni kellossa 😅 Ja siis en tällä kritisoi kenenkään leikkauksia tai pistoshoitoja. You do you! Ne ei vaan ole mun juttu!
  3. Ihonhoito on lähes meditatiivista aikaa, jolloin pää tyhjenee poukkoilevista ajatuksista ja olen läsnä vain hetkessä. Mikään ei ole mukavampaa kuin kerran viikossa toteutettu gua sha -hoito. (Oikeastaan se pitäisi tehdä joka päivä, mutta tällä hetkellä pelinappuloita riittää elämässä vain hoitokertaan viikossa). Muutaman kerran vuodessa käyn kosmetologilla kasvohoidossa.Gua sha lasta, rolleri ja öljy.
  4. Vertailen itseäni muihin somessa (noloa, että yhä tässä iässä (!)) ja haluan ylläpitää nykyistä ulkonäköäni mahdollisimman pitkään, vaikka ymmärrän, että johonkin JLon ulkonäköön pääseminen vaatisi hieman rankempia hoitoja (ja hyviä kuvafilttereitä) kuin pelkkää rasvaa naamaan.
  5. Seuraan Youtubessa ihotautilääkäreitä, kuten Dr Dray. Nykyinen ihonhoitorutiinini onkin muodostunut pitkälti heidän suositustensa mukaan.

Koska minulla on kasvoissa maksaläiskiä auringosta, käytän talvisin c-vitamiiniseerumia päivisin ja iltaisin ”retinoliseerumia”. Tämä yhdistelmä vaalentaa maksaläiskiä. Lisäksi c-vitamiiniseerumi ehkäisee näppylöitä.

Seerumipullot pöydällä.
Luottotuotteeni Murumurun C-vitamiiniseerumi ja Bakuchiol booster Bybiltä.

Lisäksi kasvorasvassani on talvisinkin aurinkosuoja. Huolettoman oleskelun aika auringossa on auttamattomasti ohi – mitä enemmän kertoimia, sen parempi ja nykyisin käytän luonnonkosmetiikan mekaanisia aurinkosuojia, jotka myös tekevät iholle vaaleamman pinnan. Tämä ei sinällään ole niin huono asia, koska iho tummenee vanhetessaan. Aurinkorasvoja saa myös sävytettynä, jolloin ne käyvät meikkivoiteesta (itse asiassa käytän aurinkorasvaa nykyään meikkivoiteena, silloin kun sitä tarvitsen, koska suurin osa meikkivoiteista kasautuu tässä iässä ryppyihin ja juonteisiin).

Mitkä ovat sinun luottokosmetiikkatuotteesi? Kommentoi ihmeessä joko täällä, tai laittamalla minulle Instagramissa viestiä!

Aino Elina

Kuvat oma arkisto ja Unsplash.

kauneus ostokset iho suosittelen
Kommentit (2)
  1. Täällä ilmoittautuu extraraskaan sarjan purkkiholisti! Ai herraisä kylppärinkaappiani.. sieltä on osa valunut jo eteisen kaappien puolelle. Erityinen intohimo kohdistuu seerumeihin,erilaisiin kasvovesiin ja kasvoöljyihin. Koska sattuu olemaan alan koulutus, en ole merkkiuskollinen vaan inci määrittää tuotteen kiinnostavuuden. Vietän paljon aikaa myös lukemalla käyttäjäarvosteluja eri nettikaupoista, blogeista ja alustoilta (esim.Influenster). Tämä saattaa olla maailman turhanpäiväisin tapa kalliita elämänsä hetkiä viettää, mutta kieltäydyn tuntemasta (ainakaan kovin paljon) häpeää asiasta. Niin paljon tämä koko purkkiasia minulle kuitenkin tyydytystä tuottaa 🙂

    1. Alan asiantuntijana purkkipelisi on varmasti aivan omalla tasollaan! Itse seuraan, mitä kaltaisesi asiantuntijat ja ihotautilääkärit asiasta sanovat, ja yritän sitten löytää vastaavan tuotteen. Nyt kokeilussa on ”botoxia purkista” hypetetty Argireline, jonka ostin edullisesti The Ordinaryn tuotevalikoimasta. Tietenkään se ei ole botoxia nähnytkään, mutta pitäisi silottaa silmäryppyjä ja sibeliusryppyä. Saa nähdä, miten käy! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *