Onko nainen missään iässä hyväksyttävissä sellaisenaan?

Sinkkuelämää palaa ruutuihin uusin jaksoin. Tämä on hämmentänyt monia miehiä, joiden mielestä menopaussi-ikäisillä naisilla ei ole mitään kiinnostavaa annettavaa tähän maailmaan (paitsi tietty hupaisa epätoivo pilkun lähestyessä mummotunnelissa).

Moni vertasi kolmikon paluuta (Kim Cattrall jäi pois) Tyttökultiin, joista nuorimman roolihahmo olikin sarjan aloittaessa *haukkoo henkeään järkyttyneenä* nuorempi kuin Carrie Bradshaw nyt.

Viisikymppisten naisten pitäisikin tietää paremmin paikkansa, ja toimia mieluummin mummohahmona, itseään 25-vuotta vanhempien miesten käsivarrenkoristeena ja saattohoitajana (koska omanikäisille ei enää kelpaa) tai esim. elämän draaman kaarta edistävänä, mainion Elina Knihtilän lanseeraamaana kysyjä-ämmänä tai jos älli ei riitä tähän, esimerkiksi ovistopparina, pyykinpesijänä ja siivoojana.

Koska eihän 50+ nainen voi olla enää haluttava oman elämänsä sankari?

Ihmettelijät eivät ehkä ole huomanneet, että siinä, missä Tyttökullat edustivat ikäisiään naisia 80-luvulla, näyttää 50+ nykyään tältä.

https://www.instagram.com/p/CJciMZOJTLl/?igshid=pe0u1zknluwr

(Muutenkin ainut muistikuva Tyttökullista on, että ihailijaa etsivä 50+ nainen [Blanche] näytettiin naurettavana ei voimaannuttavana samaistumisen kohteena).

Tiedättekö mitä miehet, tekin vanhenette. Eikä se välttämättä ole yhtään sen kauniimpaa.

Kuten viimeksi kirjoitin, Sex and the Cityssä oli kuitenkin ongelmia, joiden ei soisi palaavan tälle uusintakierrokselle.

https://www.instagram.com/p/BbkIH55jAIq/?igshid=wdmosvljvryw

Toiveena olisikin, että And just like that olisi monimuotoisempi ja inklusiivisempi kuin SATC ennen. Mutta jos näin ei käy: ainakin meillä on woke-Charlotte meemit.

https://www.instagram.com/p/BcpsR62DLeV/?igshid=140uuio7up6u3

Aino Elina

puheenaiheet ajattelin-tanaan tasa-arvo oma-elama
Kommentit (1)
  1. Vuoden vanhempi, entä viisaampi? – Halipula | Lily
    19.11.2023, 08:30

    […] jatkoa And Just Like That -sarjassa. Koska eihän keski-ikäinen nainen saisi olla esillä(!) Tuolloin kirjoitin: ” Viisikymppisten naisten pitäisikin tietää paremmin paikkansa, ja toimia mieluummin […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *