Tammikuun asusteostot

Päätin tänä vuonna tehdä kestävämpiä hankintoja ja suosia käsityötä sekä pientuotantoa.

No ostin sitten vertaisalustalta pitkät villasukat joululahjaksi saamieni tilalle. Kuviointi on aivan upea, ja nämä ovat paksumpaa lankaakin, joten varmastikin kestävät paremmin käyttöä.

Kuvioneulesukat jalassa.
Talvella villasukat kuuluvat asiaan – etenkin kovalla pakkasella kun lattialämmitys ei toiminut kunnolla. 😑

Tilasin myös ihanasta Rubyleasta turbaanin niitä päiviä varten kun en jaksa pestä hiuksia. Cassie-turbaani on S-kokoinen. Juuri tätä väriä (pullonvihreä sametti) ei nyt näytä olevan saatavilla, mutta tässä linkki mallin muihin väreihin.

Päässä turbaani.
Turbaani vie ajatukset Hollywoodin kulta-aikaan (vaikka minä meikittömänä en näytäkään sinne kuuluvan 😂)

Rubylealla on myös monia muita upeita asusteita turbaanien lisäksi kuten hattuja (en tiennytkään tarvitsevani ehdottomasti cocktail-hatun 😉) ja hiuspantoja.

Omistan kolme talvipipoa, joista vain yksi on tarpeeksi lämmin kun pakkanen oikein paukkuu. Lisäksi kyseinen pipo on ostettu 5 vuotta sitten, joten ehkäpä uudelle olisi tarvis. Törmäsin paikallisryhmän kierrättää -palstalla FB:ssä tähän upeaan, muhkeaan pipoon. Tekijän yhteystiedot löytyvät minulta, jos haluat oman ihanuutesi. Pipoa saa tältä taitavalta harrastelijaneulojalta tilauksesta missä koossa tahansa ja monessa eri värissä. Oma piponi on alpakkaa ja silkkimohairia. Pipon voi pestä käsin.

Violetti pipo päässä.
Muhkea pipo on myös todella lämmin.
Violetti pipo edestä ja sivusta.
Pipon muoto tulee ehkä paremmin näistä kuvista esille.

Minun tarvitsisi käydä käsityöliikkeessä ostamassa villasukkien parsintaan sopivaa lankaa ja parsinneulan. Tämä jäänee viikonloppuun, koska Novitaknits-nettikauppa ei meinaa toimia pädillä.

Aino Elina

Ps. Sainkin Novitan verkkokaupan yskitellen toimimaan. Saisipa sieltä vielä parsinneulankin.

Muoti Suosittelen Vastuullisuus Ostokset

Cashew-tomaattipasta oli työläs pettymys, mutta tuunattu fetauunipasta toimi

Siinäkin pelossa, että toistan itseäni: vihaan yli kaiken kyökkipiikailua. Siitä huolimatta, että en viihdy lieden hengettärenä,  saan aina välillä houkutuksen kokeilla jotakin uutta.

Pastaa lautasella.
Tomaatti-cashewpasta oli aika meh.

Tein vegaanista cashew-tomaattipastaa tällä HS:n ohjeella  ja mies avasi jopa viinipullon. Nyt herkuteltaisiin umamimaisella makuelämyksellä! Pettymys olikin suuri, kun valmis tuotos ei maistunut yhtikäs miltään. Onneksi viini oli sentään hyvää.

Paremmin onnistui kuuluisa uunifetapasta, jonka annoin olla 175 asteessa lähes tunnin. Lisäsin ohjeeseen vielä 4 suippopaprikaa ja kaksi puserrettua valkosipulinkynttä ja vähensin oliiviöljyn määrää. Kokonainen paketti fetaa on niin jäätävä määrä, että seuraavalla kerralla lisään ohjeeseen kaksin- tai jopa kolminkertaisen määrän kirsikkatomaatteja, ja ainakin pari pakettia suippopaprikaa. Uunifetapasta on laiskan kokin unelmaresepti  ei muuta kuin (pilkotut) vihannekset vuokaan, köntsä fetaa päälle ja uuniin. Kun feta alkaa ruskistua on aika keittää pasta. Molemmissa ohjeissa pastaa oli aivan liikaa verrattuna kastikkeeseen, joten siinä kannattaa pysyä kohtuudessa.

Pastaa lautasella.
Feta, suippopaprika, kirsikkatomaatti ja chili toimivat hyvin yhdessä!

Pasta tulee jo korvista, mutta talvella haluaa jotain tukevaa ruokaa. Mietin italialaisen munakoisovuoan tekoa eli Melanzane alla parmigiana. Propsit siitä, jos ruokaa riittäisi tällä kertaa pakastettavaksi asti.

Aino Elina

Koti Ruoka ja juoma Suosittelen