Kana-bruschetta

Meillä on kyllä ihan mahtavia nämä arkiaamut kun nahkavekkari herättää viiden ja puoli kuuden välillä, jää aikaa vaikka mihin. Vauva tuhisee vielä sängyssään ja me ollaan ehditty jo leikkiä pojan kanssa muutama tunti. Ollaan syöty aamupalaa ja pöristelty autoilla ympäri huushollia. Aamuisin myös ehtii esivalmistella päivän lounasta, sillä kun nälkä iskee kaksivuotiaaseen sitä ruokaa on saatava nyt tai heti eikä kohta.

Tämä eilinen lounas oli onneksi todella helppo valmistaa, aikaa menee ainoastaan kanan paistossa varsinkin jos sen laittaa uuniin, toisaalta sillävälin ehtii tehdä muita hommia ja kana valmistuu itsekseen. Iltapäivän koomaakin huimattavasti helpottaa, jos syö pikkasen kevyemmän lounaan. Tähän voisi keittää vierelle vaikka tummaa riisiä tai kvinoaa.

1-DSC_0278.JPG

Raikkaat tomaatit ja rapeat sipulit basilikaan sekoitettuna, öljyllä ja balsamiviinietikalla peitettynä, nam. Yleensähän tämä combo nautitaan tuoreen leivän päällä mutta kanan kanssa tästä saa vähähiilarisen vaihtoehdon. Todella nopea valmistaa ja hyvä tarjottava isommallekkin porukalle! 

1-DSC_0291.JPG

Meillä tätä oli eilen lounaaksi, vaihtelua tavallisiin kanaruokiin, joita meillä yleensä syödään. Ja maistui koko porukalle! Vaikka ruoka onkin melko kesäinen ja tomaatit eivät pian enää ole sesongissa, saa hyvällä oliiviöljyllä ja viinietikalla ihmeitä aikaan. Tai ei ihmeitä vaan maistuvan lounaan, joka on myös terveellinen. 

Kananrinnat voi grillata pannulla tai laittaa uuniin. Itse käytin uunia, joka oli paljon kätevämpää kiireen keskellä. Kanat vain uuniin noin 40 minuutiksi 180 asteeseen riippuen uunista, tai kunnes kananneste valuu kirkkaana vuokaan. Kana on kypsää kun siitä irtoava neste on kirkkaanväristä. Ripottele vain päälle suolaa ja pippuria ennen uuniin laittoa.

Tomaattisekoitus kannattaa valmistaa ensin ja laittaa jääkaappiin, jotta maut pääsevät muhimaan 🙂 Vielä parempi olisi jos tämän tekisi valmiiksi jo edellisenä iltana!  

1-DSC_0300-001.JPG

Kana Bruschetta

4 kananrintapalaa

4 tomaattia

1 valkosipulinkynsi

1/2 punasipuli

1rkl oliiviöljyä

1rkl balsamiviinietikkaa

1/2tl merisuolaa

kourallinen tuoretta basilikaa

Pilko ensin tomaatit pieniksi paloiksi, lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja pilkottu punasipuli. Lisää oliiviöljy ja viinietikka ja laita jääkaappiin odottamaan kanojen valmistumista tai valmista jo edellisenä iltana! 

Paista kanat uunissa 180 astetta noin 35-40 minuuttia tai kunnen kanasta irtoava neste on kirkasta. Kananrinnat voi myös yhtä hyvin grillata!

1-DSC_0316.JPG

Ihanan innokas kuvausassistentti oli taas elementissään, kuinka joku voikin hiipiä niin äänettömästi pöydän päälle ja sieltä viereen ilman että huomaan. Sattuipa pojan vaatteiden värit sopimaan hyvin ruokaan, suunniteltu juttu 😉 Pojan vaatteista sen verran, että olen ihan polarn.o pyret-fani sillä heidän vaatteet ovat niin sukupuolineutraaleissa väreissä ja laatu on huomattavasti parempaa kuin joissakin muissa vaatteissa. Eron huomaa varsinkin nyt toisella kierroksella.

1-DSC_0324.JPG

Mitäs teillä syödään tänään? 

Mulla on suunnitelmissa tehdä herkullisiä kalapihvejä ja jotain pitäisi tehdä mantelimaidon massasta, jota jäi jäljelle viikonlopulta! 

Maukasta keskiviikkoa! 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Lapset

Vegaani Viikunapiirakka ”murotaikinalla”

Syö viikunoita, ne ovat nyt sesongissa ja niitä on hyvin saatavilla kaupoista. Ostin muutama päivä sitten monta pakettia ja niitä on nautittu niin aamupuuron seassa kuin viikunaleivässä. Muutama vielä pyöri nurkissa ja vaihtoehdot olivat joko pilkkoa ne salaattiin tai tehdä jotain herkullista. 

Koska poika oli ahminut eilistä linssiruokaa semmoisella tahdilla, halusin palkita hyvällä jälkiruoalla. Omassa lapsuudessani jälkiruoaksi oli lähes aina omena! Siitä traumatisoituneena olen halunnut leipoa omalle jälkikasvulleni jotain muuta, jotain hyvää ja terveellistä. Lapset eivät ole onneksi vielä tottuneet liian sokeriseen ja tälläinen ”sokeriton” piirakka maistuu oikein hyvin. Päälle voikin lirauttaa vähän vaahterasiirappia mausteeksi sokerihiirille (eli äitille).

1-DSC_0231.JPG

Tämä maistui oikein hyvin jälkiruoaksi ja tänä aamuna aamupalana. Tänään onkin taas ollut niitä aamuja kun kaikki katoaa, hyvä kun itsensä löytää. Tällä hetkellä puhelimen sijainnista ei ole tietoa, pyysin miestä soittamaan siihen mutta missään ei pirise. Luulen, että puhelin on pojan tarharepussa, joka on päiväkodin naulakossa. Puhelimesta sen verran, että tässä taannoin mies tuli kotiin kysellen miksi minun puhelin on tienpientareella makaamassa, että onko siihen joku syy kenties…

1-DSC_0243-001.JPG

Jorinat sikseen ja tässä tulee resepti tähän huikeaan piirakkaan, joka tosiaan näyttää hieman murotaikinaan leivotulta perinteiseltä voi-jauho-sokeripiirakalta. Voita eikä jauhoja ei tässä piirakassa ole, mutta jotain piti jättää ja se on agavasiirappi, joka tuo makeutta yhdessä taateleiden kanssa. 

Vegaani Viikunapiirakka

4 viikunaa

100g taateleita

2rkl mantelilastuja

1rkl agavenektariinia

2rkl vettä

2rkl sitruunanmehua

1tl kanelia

1/2tl inkiväärimaustetta

pohja ja päällinen

4dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

1dl omenasosetta

2rk agavenektariinia

1/2dl vettä

Aloita huuhtelemalla viikunat ja poista niistä kannat sekä leikkaa kahtia. Laita viikunat, taatelit, mantelilastut, agave, vesi, sitruunanmehu ja mausteet tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on tasaista.

Pohjaa ja päällistä varten sekoita ainekset keskenään puulastalla. Voitele noin 20cm x 20cm kokoinen vuoka tai käytä vuokaa jossa on tarttumaton pohja. Jaa ainekset puoliksi ja painele pohja vuokaan. Levitä päälle viikunaseos ja lopuksi ripottele loputkin pohjan aineksista piirakan päälle. 

Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes päällinen alkaa tummumaan. Anna piirakan jäähtyä läpikotaisin ennen tarjoilua, tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

1-DSC_0248-002.JPG

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Mieli