5+1 Turhimmat vauvan tarvikkeet

 1. Vesilämpömittari
  Australialaisen äitiyspakkauksen mukana tuli tosiaankin tuo vesilämpömittari, jota käytetään vauvan kylpyveden lämmön mittaamiseen. Taisin kerran sitä kokeilla ihan mielenkiinnosta, mutta kyllähän kädellä tuntee millainen on sopiva vesi vauvalle. Luulisi ainakin.

 2. Kynsileikkurit
  Ei siis kynsisakset vaan nimenomaan juurikin ne kynsileikkurit. Käytettiin kerran ja tuloksena vekki pienen pojan sormessa, kamala veren vuoto ja kaksi paniikissa olevaa tuoretta vanhempaa. Ei enää ikinä. Vastasyntyneen ja vielä vähän isommankin vauvan kynnet saa helpoiten puremalla poikki. (outoa?) Ei satuta toista eikä saksilla tai leikkureilla tarvitse yrittää varoa. Luka on myös niin vilkas ja nopea liikkeissään, että suurtakin tuhoa oltaisiin varmasti saatu kynsileikkureilla aikaan jos niillä oltaisiin jatkettu.

 3. Shampoo rinser / shampoon huuhtoja (??)
  En kuollakseni keksinyt tälle suomennosta tai tiedä mikä tämä on suomeksi nimeltään, mutta se pienen ämpärin näköinen  juttu, jossa toinen sivu on pehmeä ja tämä laitetaan vauvan otsaa vasten ettei vesi valu kasvoille hiuksia kastellessa. Toivottavasti joku nyt ymmärsi tästä selityksestä jotakin. 😅  Ei olla kertaakaan käytetty ja tuskin koskaan tullaan käyttämäänkään.

 4. Leikkikehä
  Ryanin äiti osti meille leikkikehän Lukaa varten. Todella hyvä idea ja varmasti hyödyllinen, jos lapsi vain viihtyy siinä. Luka viihtyy viidestä sekunnista viiteen minuuttiin ja sitten alkaa huuto. Käytetään leikkikehää kulku esteenä kun emme ole hankkineet vauvan portteja vielä.

 5. Tuuletin vaunuihin
  Ideana erittäin hyvä varsinkin täällä Australian kuumuudessa asuessa. Toiminnallisesti ei taaskaan kätevä. Laittaa tuulettimen mihin vain vaunuissa kiinni niin pienet sormet kerkeävät sinne ja tuuletin on hetkessä revitty kokonaan irti tai kiedottu jos jonkin näköiseen solmuun. Ei siis toimi käytössä sitten ollenkaan.

 6. Vauva öljy
  Käyttääkö joku ihan oikeasti vauva öljyä? Jos käytät niin kerro milloin, mihin ja missä tilanteessa? Kokeilin vauva öljyä pienessä määrin kylvyn jälkeen iholle, mutta jätti ihon jotenkin todella öljyisen oloiseksi ja vaatteet liimautuivat ihoa vasten. En usko, että tuntui vauvastakaan hyvältä. Toisen kerran laitoin vauva öljyä kun kokeilin vauva hierontaa, mutta ei sekään oikein toiminut. Jäänyt kaappiin käyttämättömäksi. Perusvoide on osoittautunut hyväksi ja riittäväksi ja jättää ihon normaalin tuntuiseksi, ei rasvaiseksi kuten öljy.

Minkä sinä olet kokenut kaikkein turhimmaksi vauvalle hankituksi tarvikkeeksi?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

Kommentit (4)
 1. Jos lapselle tulee karstaa, niin vauvaöljyä päähän puoleksitunniksi. Hinkkaa sitä oikein kunnolla sinne päänahkaan ja antaa vaikuttaa. Sitten rapsuttaa varovasti kammalla ennen pesulle menoa sitä karstaa pois. 🙂

  https://naissanelioissa.wordpress.com/

  1. Täytyy laittaa muistiin jos karstaa tulee, vielä ei ole tullut. Kiitos vinkistä 😊

   Oon myös aina ns pelännyt vauvaöljyn käyttöä täällä asuessa, jotenkin aatellu että jos vauvan ”öljyää” niin sehän palasi heti täällä Australian auringossa 🤭

 2. Moikka! Pakko kommentoida tuohon vauvaöljyyn 😀 meillä sitä on käytetty aivan vauvan syntymästä saakka muutama tippa kylpyveteen. Itse tykkään kovasti, kun huomaa, että vauvan iho siitä kosteutuu. Itselläni on hyvin kuiva iho ja kovasti toivan, ettei lapseni perisi minulta kuivaa ihoa. Vinkki tästä öljyb käytöstä kylpyveteen luki ihan jossain oppaassa 🙂

  1. Kiitos vinkistä! Eipä ole tullut mieleen lisätä sitä kylpyveteen, heti kokeiluun 😊 Itse kärsin kuivasta ihosta ajoittain ja taidan kokeilla omaan kylpyveteen kanssa 😁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *