No ne raskauskilot

On meillä useammatkin lakanat kotona, ei ole siis melkein vuotta nämä samat olleet käytössä 😀

Ensimmäisessä kuvassa olen 16.raskausviikolla, toinen kuva on viimeinen kuva minkä ikinä otin raskaana ollessani jolloin olin kuusi päivää yli lasketun ajan ja viimeinen kuva on tältä päivältä, 11 viikkoa  synnytyksestä. Vastaavaa kuvaa ei siis ole ennen raskauttani ja aikaisin kuva minkä löysin on tosiaan tuo jolloin olin jo 16.viikolla raskaana.

Koko raskauteni söin perusterveellisesti, ja liikuin sen minkä pystyin. Alkuraskaudestani siihen pisteeseen saakka kun vatsani oli tiellä kävin säännöllisesti salilla sekä lenkillä. Kun salilla käynti ei tuntunut enää hyvältä kävin kävelyllä jokaisena päivänä, kunnes Sydneyn helleaalto iski päälle ja lukemat menivät yli 40 asteeseen. Loppuraskaus sekä kuumuus toivat ihan älyttömän turvotuksen ja jo pelkästään kävely oli todella epämukavaa. Alkuraskaudessa laihduin muutaman kilon ja sitten niitä kiloja alkoikin kertymään ja kunnolla. Kiloja tuntui kertyvän vaikka söin ja liikuin ja tuntui etten mitään pystynyt tekemään hillitäkseni painon nousua. Ihan raskauden viime metreillä söin hieman epäterveellisemmin kuin muulloin, mutta tuona aikana kiloja ei enää sitten edes kertynyt.

Paljonko kiloja sitten tuli raskausaikanani?
No, päätähuimaavat 25 kiloa!
Myönnän, että viimeisessä punnituksessa itkin eikä raskaushormonit tietysti asiaa paljoa auttaneet. Ajattelin että synnytyksen jälkeen minulle jää ainakin 20 kiloa tiputettavaa ja olo oli aika kurja. Painoin melkeinpä saman mitä Ryan ja vaikka hän miten koitti lohduttaa, että kyllä ne kilot tippuvat raskauden jälkeen, ei se oloani silloin helpottanut.

Raskauteni tosiaan meni kymmenen päivää yli lasketun ajan ja synnytyksen alkaessa ja vauvan syntyessä raskauskilot olivat viimeinen asia mielessä. Sairaalaan kuitenkin jäi yhdeksän kiloa ja tällä hetkellä vaakaa näyttää -20 kiloa.
Mitä olen tehnyt kilojen pudotuksen suhteen? Totta puhuen en yhtään mitään. Olen käynyt vaunulenkeillä ja syönyt perus terveellistä ruokaa ja välillä myös sitä ei niin perus terveellistä. Koska myös täysimetän ei laihdutus tule kysymykseenkään sillä imettäessä täytyy taata kunnon ravinto jotta vauvakin saa tarvittavat ravintoaineet maidon välityksellä. Kiloja on siis tällä hetkellä viidestä kuuteen jäljellä, riippuen päivästä. Painoni on aina vaihdellut jopa parikin kiloa eri päivinä. Olen päättänyt etten ota mitään stressiä näistä viimeisistä kiloista ja ne tippuvat omia aikojaan ja viimeistään imetyksen lopetettua saan luvan kanssa ne laihduttaa pois.

Kävin toissa viikolla jälkitarkastuksessa jossa muun muassa ultraäänellä tarkastettiin vatsalihasten (erkaumat) kunto sekä tutkimuksessa katsottiin myös lannepohjalihasten kunto. Synnytyksen jälkeen minulla oli vain sentin erkauma, joten pääsin sen suhteen helpolla. Juokseminen sekä isojen vatsalihasten treenaaminen on vielä kielletty, mutta torstaisessa tarkastuksessa toivon saavani luvan ainakin juoksemiseen. Minulle siis annettiin harjoituksia kotona tehtäväksi ja pyydettiin menemään kahden viikon kuluttua uudelleen. Olen todella tyytyväinen miten synnytyksen jälkeiset tarkastukset ovat täällä olleet ja miten hyvin olen kuitenkin palautunut synnytyksestä. Mielestäni raskauskiloista murehtiminen tässä  vaiheessa on täysin turhaa ja vaikka niitä on vielä muutama jäljellä niin uskon niiden lähtevän kuitenkin.

Otatko sinä stressiä raskauskiloista?

Lue myös:
Saako raskaana olevan ulkonäköä kommentoida?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (2)
 1. Heippa!

  Tiedän niin tuon tunteen, että kiloja vain tulee ja tulee vaikka mitä tekisi ja mitä söisi. Täällä ollaan vielä raskaana, mutta onpa kiva lukea sinun kokemuksestasi ja kilojen kaikkoamisesta! 🙂

  Itse olen tässä vaiheessa kerryttänyt jo 20 kiloa ja raskausviikkoja vasta 34. Eli tässä on vielä valitettavan monta viikkoa aikaa kerryttää painoa. Itse olen todella turvonnut.

  Terveisin pallokala-Janina Ruotsista 🙂

  1. Kiitos kommentista Janina 🙂

   Siellä on myös kesä alkamassa ja se turvotus pahenee kun lämpötilat nousee, ikävä kyllä.. Voisi kai jättää varoittamatta, mutta mitä sitä totuutta peittelemään. 😀 Itsellä turvotus oli jotakin todella jäätävää ja kengät eivät menneet enää jalkaan.
   Mutta on siinä raskaudessa onneksi paljon hyvää ja ihanaa ja kannattaa nauttia! Se loppuaika menee todella nopeasti ja kohta huomaat että olet synnärillä. 🙂

   Ja mitä niitä kiloja stressaamaan, ne turvotus-ja raskauskilot lähtee kuin itsestään ja jos jotakin jää niin ne saa aina laihdutettua pois rauhallisella vauhdilla. Keho myös kokee todella suuren muutoksen useiden kuukausien aikana joten eihän se voi heti palautuakaan. Omalla kohdallani uskon imetyksen olleen yksi auttava tekijä myös.

   Onnea loppu odotukseen ja nauti! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *