Työ, vanhemmuus ja kipeä lapsi. Miten selvitä kotona kipeän lapsen kanssa?

Olen ollut Lukan kanssa kotona koko tämän viikon sen jälkeen kun toinen sairastui sunnuntai iltana ja teimme pelottavan reissun sairaalalle. Olen aina ollut stressaaja poissaolojen suhteen töistä ja moni vanhempi osaa varmasti samaistua tilanteeseen kun töistä joutuu olemaan poissa oman lapsen sairastuttua. Tiedän, että töissä varsinkin ne lapsettomat eivät välttämättä ymmärrä poissaoloja sen lapsen takia, tai kun se on normaalisti se toinen vanhemmista joka on kotona kun lapsi sairastuu. Itse olen myös kuullut muutamia kommentteja töiden puolesta, että miksei me Ryanin kanssa vuorotella kotona olemista Lukan kanssa, mutta meillä se ei vain ole mahdollista. Jos Ryan jää töistä pois se vaikuttaa moneen asiaan eri tavalla kuin jos itse jään. Minun poissaoloni töistä ei vaikuta muiden työskentelyyn samoin kuin jos Ryan joutuisi olemaan töistänsä poissa.

Eihän se tietysti ole kiva, että poissaoloja tulee ja itsekin kun vasta aloitin uudessa työssä tämän vuoden puolella niin onhan näitä poissaoloja ollut aika paljon juurikin sen takia, että Luka on ollut kipeänä. Jostakin luin, että lapsen aloittaessa päiväkodin on se ensimmäinen vuosi yleensäkin sairastelua kun sieltä tulee kaiken maailman taudit ennen kuin lapsi jo vähän tottuu eikä niin herkästi tule kipeäksi kaikesta. En tiedä onko totta vai ei, mutta näin muistan jostakin joskus lukeneeni.

Olen aiemminkin maininnut, ettei meillä ole mitään ulkopuolista apua Lukan hoitamiseen ja jos hän on kipeä niin minä olen se joka on kotona hänen kanssaan, kun ei toista voi töihinkään mukaan ottaa. Tälläisinä hetkinä sitä välillä miettii miten kiva olisi jos olisi sitä mahdollisuutta edes hetkittäiseen ulkopuoliseen apuun, mutta eihän asialle mitään voi. Tietysti työasiat ovat mielessä ja toimistolle palaaminen, mutta kun asialle ei minkään voi niin koitan olla sitä murehtimatta. Tuskin kukaan töissäkään muistaa vaikka vuoden päästä, että kesäkuun lopulla viime vuonna oli Jennakin töistä viikon poissa kun Luka oli kipeänä, ja jos muistaa niin sittenhän muistaa. Lapsi tulee kuitenkin aina ennen töitä. 

Miten sitten selvitä kotona kipeän lapsen kanssa, ilman että stressaa liikaa niistä poissa oloista? Oman kokemukseni mukaan niin, että ymmärtää ettei asialle minkään voi. Asiaa voi stressata ihan maailman loppuun asti, muttei se saa sinua olemaan kahdessa paikassa samanaikaisesti. Lapsi on kuitenkin lapsi vain hetken ja näistäkin hetkistä täytyisi osata nauttia. Vaikkeihan se mitenkään kivaa ole kun toinen on kipeänä, niin kieltämättä olen itse kyllä nauttinut kun olen pitkästä aikaa taas saanut halia tuota pientä ja antaa nukkua sylissä. Olen todellakin nauttinut kun pieni tuhisee sylissä sillä sitä hän ei ole tehnyt sitten ihan vauva-aikojen jälkeen. Olen saanut halia ja pitää toista hyvänä ja parantaa.

En ole stressannut kotitöistä sillä kerkeäähän ne tekemään myöhemminkin. En halua edes miettiä että nyt kun on kerrankin kotona niin täytyy saada jokainen nurkka luututtua ja paikat järjestykseen. Olen kyllä siivonnut, silloin kun Luka on nukahtanut omaan sänkyynsä, mutten ole Lukan hereillä olo aikana stressannut näistä tai koittanut siirtää nukkuvaa lasta sylistäni pois. Olen antanut nukkua sylissä ja voin kertoa että Netflixiä on tullut katsottua useampi tunti, mutta miksikäs ei..

   

Kun oma lapsi on kipeänä niin eihän sitä osaa itsekään jotenkin toimia oikein ja ajatukset on juurikin siinä omassa pienessä ja hänen hyvinvoinnissaan. Itselläni on ainakin huono mieli ja paha olla kun näkee toisen kivuissaan tai huonovointisena. Eiköhän jokainen vanhempi ole samoin? Mielestäni silloin kun lapsi on sairaana ja joudut olemaan töistä poissa niin helpointa on koittaa olla ajattelematta töitä ollenkaan ja antaa huomio vain sille lapselle. Töitä kerkeää kyllä murehtimaan myöhemminkin. Vaikka eihän se aina helppoa ole, varsinkaan tällaisenä stressaajana kuten itse olen.

LUE MYÖS:
Uusi työ ja poissaolot samantien lapsen sairastuttua
Kun apua lastenhoitoon ei ole kummankaan perheen puolelta 

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

perhe vanhemmuus lapset tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *