Arjen vinkki: näin pysyt ajan tasalla kosmetiikkatuoteidesi käytettävyydestä

Vanhentunutta kosmetiikkaa ei kannata käyttää. Kaikessa kosmetiikassa on määritelty suositeltu käyttöaika, ja sen löytää pakkauksesta. Merkintä on joko selkeä parasta ennen -päivämäärä tai purkin kuva, johon on merkitty käyttökuukaudet. Esimerkiksi 6 M -merkintä purkki-kuvakkeen sisällä tarkoittaa, että tuotteen käyttöikä on 6 kuukautta ensimmäisestä avaamiskerrasta.

Näitä merkintöjä kannattaa noudattaa. Usein tuote itsessään alkaa osoittaa merkkejä siitä, että parasta ennen hetki on käsillä. Tuotteen koostumus muuttuu, esimerkiksi ripsiväri voi alkaa haista tai kuivua. Tuote ei sinänsä muutu haitalliseksi, mutta se ei enää toimi kuten sen pitäisi. Aurinkosuojavoiteissa tai meikkivoiteissa suojakertoimien teho heikkenee.

Pahimmillaan vanhentuneessa kosmetiikassa voi alkaa kehittyä bakteereja, jolloin iholle voi syntyä tulehduksia tai ärsytystiloja. Vanhentuneet tuotteet voivat myös muuttaa käyttäytymistään iholla, mikä voi johtaa erilaisiin allergisiin reaktioihin.

Muistathan myös säilyttää tuotteita oikein, äläkä lainaa tuotteita muille, ja käytä kaikkia tuotteitasi puhtailla käsillä ja välineillä. Näin edesautat tuotteen säilymistä, ja ehkäiset bakteerien päätymistä tuotteisiin.

Kun käyttää useita kosmetiikkatuotteita, voi olla vaikea pysyä kartalla siitä, milloin minkäkin tuotteen on avannut. Ainakin omalla kohdallani aika menee niin nopeasti, että on todella vaikea jälkeen päin muistaa milloin minkäkin tuotteen on avannut ja ottanut käyttöön.

Yksinkertainen ja helppo vinkki: merkitse käyttöönottopäivä tuotteeseen! 

Voit laittaa pienen tarran vaikka maalarinteipillä johon merkitset käyttöönottopäivämäärän, tai merkitä sen suoraan tuotteeseen  vedenkestävällä tussilla. Näin pysyt hyvin ajantasalla tuotteen käyttökelpoisuudesta.

Ps. Katso täältä vinkit vanhentuneen tuotteet hävittämiseen

Arjen vinkki: näin kierrätät kosmetiikkatuotteet ja niiden pakkaukset – Hey girl | Lily.

kauneus meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *