ChatGPT:kin sen tietää, luonnonkosmetiikka kannattaa

Moni pidempiaikainen blogini lukija sen tietääkin, että luonnonkosmetiikka on yksi tämän blogin pääaiheista. Siinä ajassa kun olen kirjoittanut blogiani, jo kuusi vuotta, luonnonkosmetiikka on ottanut valtavia harppauksia eteenpäin, brändi- ja tuotevalikoima on kasvanut valtavasti.

Olen vannoutunut luonnonkosmetiikan kannattaja, käytän hyvin harvoin synteettistä kosmetiikkaa, ja esimerkiksi huulille tai vaikka iholle isosti levitettävissä tuotteiden osalta haluan niiden ehdottomasti olevan luonnonkosmetiikkaa.

Kosmetiikkatarjonnan viidakossa voi olla vaikea tunnistaa, mikä on oikeasti luonnonkosmetiikkaa, ja mikä ei. Purkeissa on vaikka minkälaisia vegan-, natural- ja organic-merkintöjä, osa täysin valmistajan itse suunnittelemia merkkejä, joilla ei ole mitään tekemistä todennettujen sertifikaattien kanssa. Jos haluaa olla varma, kannattaa ostaa tuotteita, joissa on tunnistettavat sertfioidut logot, esimerkiksi Ecocert-logo. Täältä löydät logot ja tarkat selitykset mitä logo edustaa.

Olen kirjoittanut lukemattomia kertoja luonnonkosmetiikan eduista, ja miksi kannattaa valita luonnonkosmetiikkaa, mutta kertaus ei ole koskaan pahasta.

Tällä kertaa päätin kysyä trendikkäästi ChatGPT:ltä luonnonkosmetiikan eduista, ja kyllähän me tekoälyn kanssa oltiin asiasta pääosin samaa mieltä. Lisäilin omia kommenttejani sulkuihin.

Luonnonkosmetiikalla on useita etuja, mukaan lukien:

 • Ei haitallisia kemikaaleja: Luonnonkosmetiikka valmistetaan luonnollisista ainesosista, kuten kasveista, yrteistä ja hedelmistä. Ne eivät sisällä synteettisiä kemikaaleja tai keinotekoisia hajusteita, jotka voivat vahingoittaa ihoa.
  (Huom! Kannattaa silti muistaa, että luonnonkosmetiikan ainesosat voivat myös allergisoida, tai olla sopimattomia herkkäihoisille.)
 • Hellävarainen iholle: Luonnonkosmetiikka on hellävaraista iholle eivätkä aiheuta ärsytystä tai allergisia reaktioita. Ne sopivat kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.
  (Tästä olen eri mieltä, luonnonkosmetiikan ainesosat voivat myös allergisoida, tai olla sopimattomia herkkäihoisille.)
 • Ympäristöystävällinen: Luonnonkosmetiikka on valmistettu kestävistä ja biohajoavista ainesosista, mikä tekee niistä ympäristöystävällisiä ja turvallisia ympäristölle. (Luonnonkosmetiikan etuja on se, ettei tarvitse miettiä kemikaaleja, jotka voivat pahimmillaan olla keholle tai ympäristölle haitallisia.)
 • Ravitseva ja kosteuttava: Luonnonkosmetiikka sisältää luonnollisia öljyjä ja ainesosia, jotka ravitsevat ja kosteuttavat ihoa syvästi ja jättävät sen pehmeäksi ja joustavaksi. (Myös synteettinen kosmetiikka kosteuttaa ja ravitsee ihoa, joten tämä ominaisuus ei tee luonnonkosmetiikasta erityistä.)
 • Ikääntymistä estävät ominaisuudet: Monet luonnonkosmetiikka sisältävät antioksidantteja, jotka auttavat torjumaan vapaita radikaaleja ja estämään ennenaikaista ikääntymistä. (Mikään kosmetiikka ei estä ikääntymistä, hyvät ja tasapainoiset elämäntavat ovat tehokkain keino vaikuttaa ikääntymiseen.)
 • Cruelty-free: Suurin osa luonnonkosmetiikasta on cruelty free, eli niitä ole testattu eläimillä, mikä tekee niistä inhimillisen valinnan eettisille kuluttajille. (Tämä on itselleni yksi tärkeimmistä syistä miksi valitsen sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.)
 • Parempi imeytyminen: Luonnonkosmetiikka imeytyy helposti ihoon, jolloin ravintoaineet tunkeutuvat syvälle ja tarjoavat maksimaalisen hyödyn. (En tiedä onko tälle väitteelle mitään perustetta, uskoisin että synteettinen kosmetiikka toimii aivan samoin.)
 • Kaiken kaikkiaan luonnonkosmetiikka tarjoaa turvallisemman ja terveellisemmän vaihtoehdon perinteiselle kosmetiikkalle edistäen kokonaisvaltaista, ihoa ja ympäristöä säästävää lähestymistapaa kauneuteen. (Tästä olen täysin samaa mieltä.)

Tästä voit lukea aikaisempia juttujani luonnonkosmetiikan hyödyistä.

Luonnonkosmetiikka-keino vähentää kehon muovikuormaa

Miksi luonnonkosmetiikkaa?

Jos luonnonkosmetiikka on sinulle uutta, tässä muutamia omia suosikkibrändejäni:

 • Lavera, perinteinen ja varma luonnonkosmetiikkabrändi, jonka tuotteet ovat edullisia ja laadukkaita. Tarjoaa sekä ihonhoitotuotteita, että värikosmetiikkaa. Hyvin saatavilla myös marketeissa. Laveralla on monia suosikkituotteitani, mm. uskomattoman hyvä aurinkopuuteri.
 • Mossa, edullinen ja tehokas luonnonkosmetiikkamerkki, hyvin saatavilla myös marketeissa. Suosikkini on puhdistusvaahto, joka jättää ihon puhtaaksi, mutta ei kuivata tippaakaan.
 • Centifolia, laadukasta ranskalaista luonnonkosmetiikkaa. Tuotteet ovat tehokkaita ja oma kestosuosikkini on ikääntymisen merkkejä häivyttävä silmänympärysvoide.
 • Dr. Hauschka, luonnonkosmetiikan uranuurtaja. Dr.Hausckan tietotaito on vertaansa vailla, ja se näkyy tuotteissa. Tarjoaa sekä ihonhoitotuotteita, että värikosmetiikkaa. Omia kestosuosikkejani tuotteista ovat mm. poskipunat, jotka ovat todella pigmenttisiä.
kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *