Kun inspiraatio on hukassa

Luultavasti meille jokaiselle on tuttua se tunne, kun pitäisi saada asioita aikaan, mutta inspiraatiota on nolla tai jopa miinusta. Ei huvita, ei ole ideoita, pahimmillaan tuntuu että pitäisikö vaan luovuttaa homman kanssa kokonaan.

Bloggaamisen, pukeutumisen, piirtämisen ja soittamisen kanssa olen törmännyt tähän tilanteeseen satoja kertoja. Ei inspiraatiota, ei ideoita, ja epäilys siitä että olenko ihan paska. Olen myös jo oppinut sen, että nämä hetket ovat tärkeä osa luovaa prosessia, niitä hetkiä kun oikeasti keräät intoa, ideoita ja lataudut. Koska usko pois, jokaisen ”suvantovaiheen” jälkeen koittaa hetkiä kun olet täynnä uutta intoa ja ideoita.

Itselleni on kertynyt muutamia vinkkejä joilla käsittelen näitä hetkiä ja ajattelin että niistä saattaisi olla hyötyä muillekin.

ANNA OLLA – joskus on turha pakottaa, usko että nyt ei ole se hetki tehdä ko. asiaa. Käytä se aika hyödyksesi johonkin muuhun, tuottavaan tai tuottamattomaan. Päikkäritkin ovat hyödyllisemmät kun kiukuta ja tahkota asiaa joka ei onnistu.

TEE JOTAIN MUUTA – ekassa vinkissä tätä jo vähän sivuttiinkin. Tee jotain muuta, lähde lenkille, selaa Pinterestiä, katso leffa. Ja jos haluat boostia, päätä ettet ainakaan saa palata tekemäsi asian pariin muutamaan tuntiin. Joskus käänteinen psykologia toimii, ja hetken päästä palat halusta kirjoittaa uuden blogitekstin joka lenkillä tuli mieleen.

ALA VAAN TEHDÄ JOTAIN – vinkki joka kumoaa kaksi ylempää. Olen tämän huomannut ihan yhtä toimivaksi kun kaksi ylempää. Joskus kannattaa vaan alkaa tehdä, kirjoittaa, luonnostella, imuroida. Yhtäkkiä huomaat että vaikka ei huvittanut imuroida, oletkin tekemässä suursiivousta. Viimeksi kun tunsin kirjoitusideoiden pulaa, avasin silti blogitekstiluonnoksen, ja kaksi tuntia myöhemmin minulla oli kolme uutta tekstiä.

INSPIROIDU – joskus voi olla niin että kaipaat uusia virikkeitä. Itse nautin kaikesta kauniista ja visuaalisesta, ja saan elokuvista, musiikkivideoista ja lehdistä paljon ideoita.

❤️

We all know the feeling when you totally lack the inspiration and motivation to do something. You might even doubt yourself and you capability to do something.

No matter the topic, blogging, painting, music or even cleaning your house, it just sometimes strucks. I have  experienced this so many times, that I know it is sometimes even necessary. you feel stuck for awhile, and actually come back stronger with fresh ideas. I think it is part of the process. But sometimes you also may want to speed up the process, and I’ve got some useful tips for that.

LET IT BE – don’t force it. Sometimes it is just not the right moment,

DO SOMETHING ELSE – and when you don’t force it, you might spend your time for something more productive. Sometimes you might get the inspiration in middle of the walk you decided to take.

JUST DO IT – this quote says it all, sometimes the best way to get something do is just start doing it. You may get inspired along the way!

INSPIRE – you might need motivation boost of some sort. Watch a movie, listen to music, browse Pinterest.

Kommentit (2)
 1. Hyviä vinkkejä, joita me kaikki varmasti tarvitsemme jossain kohtaa!
  Itse olen huomannut, että inspiraatio ja ideat eivät synny pakottamalla, ja silloin mielen rauhoittaminen ja rentouttaminen vaikkapa joogalla, lukemalla tai vaikka vain sohvalla lepäillen pienen hetken tekee hyvää.
  Tietysti joskus on saatava asioita aikaiseksi, silloin kannattaa aloittaa jostakin pienestä, ja kun huomaa, että saa sen hoidettua, motivoi se jatkamaan 🙂

  Inspiroivaa viikkoa!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Totta, useimmiten pakottamalla tuhlaa vaan aikaa ja turhautuu.
   Siivouksen kanssa itsellä usein käy niin että kun aloittaa pienestä, saa loppujen lopuksi isommankin urakan tehtyä.
   Inspiroivaa viikkoa :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *