Ladataan...
Kotona kaupungissa

Linnanmäellä on valokarnevaalit vielä tämän viikonlopun. Valokarnevaaleissa Linnanmäen puisto sen laitteineen on koristeltu valoilla, joista on vastannut Suneffects. Huomenna sunnuntaina klo 21.50 karnevaalit päättyvät ilotulitukseen. Tänään lauantian-iltana on Linnanmäen estradilla myös musiikkiesityksiä ja muuta ohjelmaa. Linnanmäelle on vapaapääsy.

Me olimme siskoni kanssa valokarnevaaleilla jo viime viikonloppuna. Huomasimme sen, että valot tulevat oikeuksiinsa nimenomaan pimeällä, eli liian aikaisin ei sinne kannata mennä. Tässä postauksessa on kuviani Linnanmäen tapahtumasta.

Ainakin viime sunnuntaina Linnanmäellä oli mukavasti ihmisiä, mutta ei tungokseksi asti. Tunnelma oli puistossa hyvä, ja siellä oli mukava kävellä lämpimänä syysilmana. Valot olivat tyylikkäitä ja sopivat puistoon, vaikka mitään varsinaista showta siellä ei ollutkaan.

Emme käyneet siskoni kanssa yhdessäkään maksullisessa laitteessa, vaikka vuoristorataan olisi vähän tehnyt mieli. Panoramassa kävimme tosin ihailemassa puistoa myös korkeuksista. Kioskilta ostimme metrilakuja. Minä halusin nähdä uuden Vekkulan tilalle tulleen Pellentalon, koska nyt poistettu Vekkula oli ehdottomia lempialaitteitani. Sekin näytti hauskalta, vaikka minusta pitkät liukumäet jossa laskettiin pussissa alas olivat nykyistä putkiliukumäkeä hauskemmat.

Linnamäen valokarnevaaleille ehdit siis vielä tänä viikonloppuna, jos valojen tunnelmointi pimeänä syysiltana kiinnostaa.

Ihanaa viikonloppua joka tapauksessa!

Rakkaudella,

Ida

Ladataan...
Kotona kaupungissa

Sisältää kaupallisia linkkejä

Hidasta elämää on yhteistyö, josta olen todella innoissani. Olen ostanut jo vuosien ajan heidän ihania tuotteitaan lahjaksi ja itselle, ja käynyt myös Sanna Wickströmin lempeän joogakurssin <3 Hidasta elämää kirjat, kortit tai pienet ihanat kodin jutut tsemppilauseilla ovat ihania joululahjoja, joilla voi kannustaa tai tukea ystävää tai kertoa äidille tai kummilapselle, kuinka tärkeä hän on.

Hidasta elämää puotiin pääset tästä, ja voit selata siellä haluamiasi tuotteita ryhmittäin. Esittelen tässä niistä hidasta elämää tuotteista, joista minulla on kokemuksia, ja joita voin lämmöllä suositella

Hidasta elämää kirjoista olen lukenut kannesta kanteen kirjan Ole itsellesi armollinen. Sen kirjoittaja Eevi Minkkinen on selvinnyt syömishäiriöstä, ja kertoo kirjassa tarinansa kautta jatkuvan itsensä piiskaamisen lopettamisesta ja lempeyden löytämisestä. Haluaisin, että jokainen joka tuntee riittämättömyyttä ja on itselleen liian ankara, lukisi tämän kirjan. Minussa kirja herätti ajatuksia, ja auttoi omalla polullani löytämään itsestäni armeliaamman puolen. Olen yrittänyt sisällyttää kiireiseenkin arkeen pieniä tapoja säännöstellä stressiä, muun muassa hieronnan, ”älä tee mitään” -hetkien kautta. Yritän opetella yhä sanomaan Ei ja kuuntelemaan omia jaksamiseni rajoja.

Hidasta elämää korteista minulla on nämä kuvakortit, Ja ne ovat ihania!! Pakassa on yli 50 korttia, ja jokaisessa kortissa on ihana mietelause ja kuva. Olen liimannut näitä kalenterini kansiin ja bujoihin, tehnyt myös ystäville kortteja yksittäisistä korteista tai sujauttanut tsemppikortin kirjekuoreen. Aloittaessani lukemaan uutta romaania valitsen jonkin korteista kirjanmerkikseni. Minusta on ollut myös mielenkiintoista, kun olen yhdessä läheisteni kanssa valinneet jokainen esim 4 korttia, ja tutustua taas uusiin puoliin toisissamme ja itsessämme. Helposti osasin arvata, mitkä kortit oli poikaystäväni valinnut, ja mitkä taas siskoni.

Siskolleni olen taas antanut nämä unelmakortit. Unelmointi on musta niin ihanaa ja tärkeää, ja uskon, että kun muuttaa omaa ajattelutapaansa, suuntautuu unelmiaan kohti, ja useampi niistä toteutuu.  Näissä korteissa on hieman pidempiä teksti tai mietelauseita, ja niistä voi valita vaikkapa kalenteriinsa tai keittiön pöydälle aina yhden maanantaina/kuukauden ensimmäisenä, jota haluaa itsessään tai perheessään muistaa tällä viikolla.

Unelmakarttakirjan saa yhdessä unelmakorttien kanssa nyt tosi edullisesti unelmapakettina. Unelmakirja on sellainen, jonka haluaisin itselleni tehdä. Se on jokaisella omanlaisensa, ja unelmakirja on tehtäväkirja, jossa on pieniä tehtäviä ja pohdintoja aikuiselle, ja tilaa leikkailla omia voimakuvia ja unelmakollaaseeja ja kirjoitella tulevaisuudenhaaveista. Minusta on ihana, että myös lapsille on nyt juuri tullut uunituore oma unelmakirjansa!

Itse harrastan bujoilua ja kaikenlaisia vihkoja. Minulla on ollut useampia hidasta elämää vihkoja, joissa on ollut kannessa joku ihana minulle tärkeä teksti, ja olen saattanut vielä sisälle liimailla tai kirjanmerkkinä käyttää korttipakan korttiani <3 Vihkoja mulla on muun muassa työideoille, käsityöideoille, kalentereiksi, treenipäiväkirjaksi ja omille resepteille :D Niitä on kiva selailla ja täytellä ja koristella, ja eipä pääse loistavat ideat katoamaan muistista.

 

Hidasta elämää puotiin ovat nyt tulleet nyt myös 2019 kalenterit ja joulukalenteri ihanine tsemppialuseineen. Perhekalenteri myytiin viime vuonna heti loppuun, joten nyt kannattaa napata se ajoissa, jos sellaisen joululahjapakettiin tai itselleen ensivuodelle haluaa. Tämän laukkuun sujahtavan tsemppikalenterin annoin viime vuonna siskolleni joululahjaksi, ja täytyy myöntää, että oli aika vaikea siitä hänelle luopua… Onneksi minulla oli jo oma muumikalenterini

Itselleni varmaan seuraava juttu, jonka haluaisin olisi siis joko unelmakarttakirja tai sitten tämä sydänjuttu-kirja. Olen hipelöinyt Sydänjuttu-kirjaa kirjakaupassa, ja hinta on ollut korkeampi kuin suoraan omasta verkkopuodista. Nyt siihen on tullut myös ihana tehtäväkirja, jonka avulla voi etsiä itselle hyviä juttuja ja opetella lempeyttä itseä kohtaan.

Tämä kirja antaa taas ihania pieniä hengähdystehtäviä parempaan arkeen. Sekin vaikuttaa ihanalta!

Töihin haluaisin nämä lasten voimakortit itsetunnon ja -tuntemuksen tukemiseen, tarvitseehan eskarilainen sitä kannustusta ja rohkaisua usein kaikkein eniten.

Kannattaa käydä kurkkaamassa kirjat ja korttipakkavaihtoehtoja itse puodista, jossa niistä kerrotaan lisää. Monista kirjoista on myös lyhyt esittelyvideo, jossa selataan kirjaa ja näytetään, millaisia ne ovat sisältä. Lisäksi puodissa on tiskirättejä, teejuttuja, postikortteja, tarroja bujoiluihin ja muita ihania juttuja. Kirjoja on myös mm masennuksesta toipumisen tueksi, erityisherkkyydestä ym löytyy puodista. Kurkkaa mitä sinä tarvitset tai sinulle läheiselle ihmiselle haluat lahjaksi antaa. 

Hidasta elämää sivustolla on myös oma blogi, spotify-soittolista ja instagram tili, jossa jaetaan hyvää mieltä, eivätkä ne maksa mitään!

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Rakkaudella,

Ida

Ladataan...
Kotona kaupungissa

Sisältää kaupallisia linkkejä

Eilen käynnistyivät taas Syö! Helsinki viikot, jotka jatkuvat 18.10 saakka. Mukana olevat ravintolat tarjoavat valitsemiaan annoksia 10e hintaan lounasajan ulkopuolella arki-iltaisin ja viikonloppuisin koko päivän kahden viikon ajan.  Kaikki ravintolat löydät täältä.  Syö! päivät järjestetään Helsingin lisäksi myös Turussa, Tampereella, ja Lahdessa. 

Hyödynnän näitä tarjouksia poikaystäväni kanssa joka kerta. Yhdessä ravintolassa olemme nytkin jo ehtineet käydä, ja haluaisimme vielä moneen. Tämä on mielestäni paitsi ihana mahdollisuus syödä edullisemmin ulkona, myös tutustua uusiin ravintoloihin. Kommentoithan siis, jos voit suositella jotakin kampanjan ravintoloista. Tämä postaus on toteutettu halusta suositella joitakin ravintoloita omien kokemusten pohjalta ilman kaupallista yhteistyötä. Suositusten jälkeen kerron myös niistä Syö!Helsinki -ravintoloista, joita vielä haluaisimme kokeilla.

Näissä olen käynyt ja voin suositella

Onam on ihana Vietnamilainen ravintola kauppakeskus Forumissa. Onamissa on aina ystävällinen palvelu ja pöytiintarjoilu. Astiat ovat kaunista maalattua posliinia, ja tunnelma levollinen huolimatta sijainnista kauppakeskuksessa. Onamin Pho-keittojen liemi on ihanan mausteinen ja lämmittävä, ei kuitenkaan tulinen. Olen syönyt myös kasvistäytteisiä kevätrullia ja nuudelisalaattia, ja kaikki ovat olleet hyviä. Ilolla huomasin, että Onam on ottanut Helsinkisyö päiville uusia ruokavaihtoehtoja 10e hintaan, sillä heidän listansa ei ole kovin laaja.

Japanilaista Ramen-keittoa tarjoava Momotoko on ollut poikaystäväni lempparivalintoja, kun olemme olleet yhdessä Helsinkisi päivillä nauttimassa 10e annoksista. Ramen on nuudelikeitto, jossa on tyypillisesti kananmuna, yrttejä, vaihtelevan mausteinen liemi ja täytteitä oman valinnan mukaan. Poikaystäväni on ottanut yleensä possua, minä olen valinnut äyriäisiä ja tofusuikaleita ja kokeillut myös kanaa. Keitto tarjoillaan ihanista savipadoista, ja se lämmittää ja varmasti täyttääkin mukavasti kylmempänäkin syyspäivänä. Liemi ryystetään söpöllä puukauhalla.

 

Tamarin on thaimaalaisista ravintoloista luottopaikkamme. Tamarin valikoitui myös ensimmäiseksi ravintolaksemme, jossa kävimme jo heti päivien alettua viikonloppulounaat poikaystäväni kanssa syömässä. Tamarinista saa nyt siis minkä tahansa tofu- tai kana-annokset 10e hintaan. Riisi ja kastikkeet tarjoillaan pöytään lämpiminä erillisistä tarjoilukulhoista, joten täältä voi valita esimerkiksi myös kaksi annosta yhteiseksi, ja päästä kumpikin nauttimaan kahdesta erilaisesta ruoasta. Ruokaa on runsaasti, ja  loput saa myös mukaan, jos kaikkea ei jaksa kerralla. 

Takuuvarmat pastat ja pizzat saa aivan Rautatieasemalta Vapianosta. Vapianossa ruoka tehdään silmiesi edessä tilauksesta, ja maksat ostoksesi lopuksi kassalla näyttämällää korttiasi, johon on sähköisesti kirjattu tilauksesi. Pasta-annoksia on useita, ja saat itse valita, mihin pastaan se valmistetaan. Vapiano on saksalainen ketju, ja vierailimme siellä useamman kerran myös Berliinin-reissullamme. 

Nämä kiinnostavat

Kaikille minut tunteville on sushirakkauteni jo varmasti tuttua, ja selattuani Syö!Helsinki-päivien listausta sushiravintoloista, osui silmiini Harun illallisbuffet. Samoin Töölön Tokyo55:n japanilaiset kala-annokset kuulostelevat houkuttelevilta. Forumin Itamae'ta ja Lasipalatsin Haikua olen siskoni kanssa edellisinä vuosina jo kokeillutkin. Lajitelmien suhteen olen vain vähän nirso, kun en voi sietää avokadoa... Jos buffet on sinullekin varmempi vaihtoehto, yhteen lemppareistani Itsudemo-ravintolan illallis- tai viikonloppubuffetin Helsingissä saa nyt offerillalta edullisesti. Mukaan sushit saa Kampista alle kympillä.  Tampereen sushitarjouksen Itsudemoon löydät tästä.

Lisäksi olen kuullut paljon hyvää Roots -ravintolasta, ja heidän syöhelsinki-päiviensä falafel-kulhoannos 10e hintaan kuulostaa houkuttelevalta. Poikaystäväni kiinnostui myös mezeä ja falafelejä tarjoavasta kasvisravintola Levantista. 

Etnisistä ravintoloista olemme halunneet myös löytää hyvän nepalilaisen ravintolan. Vaikka tarjontaa on runsaasti, emme oikein tiedä, mistä aloittaa. Syö! helsinki päivinä ainakin Base Camp Hakaniemi, Manskun Bihani, RoyalNepal, Rautatieasemalla sijaitseva Himalaya ja Kampin Satkar näyttivät nepalilaisista tarjoavan 10e annoksia. Suosittelethan siis hyvää nepalilaista ravintolaa, jos sellaisen tiedät helsingistä!

Thaimaalainen ruoka on yksi lemppareistamme, ja Tamarin on ihana, mutta meistä olisi kiva löytää myös toinen hyvä thaimaalainen vaihtelun vuoksi. Syö! Helsinki -päivien thaimaalaista tarjoavista minua alkoi eniten houkutella ThaiOrchid, RyanThai ja Bangkok9. Onko sinulla kokemuksia näistä? Jos olet näistä jossakin käynyt, kerrohan, millainen kokemus se oli!

Kaikki Syö! Helsinki ravintolat ja tarjousannokset löydät täältä

Rakkaudella, Ida

Pages