Ladataan...
Kotona kaupungissa

Kaupallinen yhteistyö yrityksen Freska kanssa

Minusta arkeen palaaminen on tuntunut samaan aikaa rauhoittavalta, innostavalta ja ehkä vähän haikealtakin loman kokemuksien jälkeen. Tässä postauksessa kerron, mikä minun arjestani tekee hyvän.

Olen kiitollinen siitä, että teen omasta mielestäni merkityksellistä tyotä ja minulla on joka päivä töissä kivaa. Työni tuntuu entistä paremmalta, kun kehitän ammattitaitoani, kannustan tyokavereitani ja nauramme yhdessä. Opettajana suunnittelen lapsille ja itselleni mahdollisimman mielekkäitä uusia kivoja juttuja päiviin. 

Vapaa-ajalleni tykkään siitä, että minulla on tiedossa kivoja juttuja, joita odottaa. Otan selvää uusista näyttelyistä ja elokuvista, mitä tunteja on tarjolla kuntokeskuksessani ja kirjoitan tapahtumia etukäteen kalenteriini. Yleensä meillä on poikaystäväni kanssa jokaiselle viikonlopulle joku yhteinen extrajuttu mietitty, vaikkapa päiväreissu Porvooseen, brunssi tai pullan leipomistalkoot ja leffailta kotona.

Vietän aikaa ihmisten kanssa, jotka saavat minut hymyilemään.Ystävieni ohella erityisesti äitini tapaamisen jälkeen yleensä saan virtaa ja iloa loppuillaksi.

Huomaan kaipaavani viikonloppuihini myös omaa rauhaa kirjani tai muumijaksojen parissa. Tarvitsen kävelylenkkejä ilman musiikkia ja sunnuntaiaamuja, ettei heti tarvitse lähteä mihinkään. Työni on niin hektistä, että työpäivän kälkeen minun täytyy olla hetki itsekseen. 

Omasta jaksamisesta huolehtiminen on itsensä arvostamista. On surullista, että niin monelle meistä kuuluu aina vain kiirettä. Minusta kiirettä ei voi aina välttää, mutta sitä voi hallita esimerkiksi priorisoimalla ja hyvällä ajankäyton suunnittelulla.  Väitän, että nykyisessä työelämässä on välttämätontä tunnistaa, milloin pitää antaa kaikkenssa, ja mitkä asiat voi "vain hoitaa" pois alta tai siirtää tuonnemmaksi. On ehkä ihan hyvä, että välillä vapaa-ajalla on myös tylsää.

Arjen päivittäiset askareet pyrin hoitamaan mahdollisimman helposti. Haluan, että luovuuttani ja energiaani jää enemmän muuhun kuin kaupassakäyntiin, ruoanlaittoon ja siivoamiseen tai niistä valittamiseen. Tämä on aika helppoa, koska organisointi on vahvuuteni. 

Meillä arjen helppous tarkoittaa esimerkiksi sitä, että käymme kaupassa kunnolla vain kerran viikossa. Suunnittelemme ja teemme ruokaa tulevaksi viikoksi sunnuntaisin. Poikaystäväni kanssa hoidamme aina samat viikkosiivouksen osa-alueet neuvottelematta. Myös lomilla pidämme kiinni arjen aikatauluisa ja vuorokausirytmistä, eikä sitten arkeen palaaminen tunnu senkään osalta vaikealta. 

Jos sinusta tuntuu, että taloudessasi perusasiat vievät kaiken aikasi ja energiasi, on yksi vaihtoehto tilata siivooja kotiin. Tästä linkistä pääset Freskan sivuille ja voit tutustua heidän kotisiivouspalveluihinssa.

Minulle hyvän elämän salaisuus on arjessa, joka saa minut hymyilemään. Kun arkeni on toimivaa, ja siinä on hetkiä, jotka tekevät minut iloiseksi, minä voin hyvin. En tarvitse hirveän suuria juttuja tullakseni iloiseksi, museokierros, kävelylenkki, elokuvailta kotona, mukava askarteluhetki lasten kanssa tai ystävän tapaaminen kahvilla riittää.

Suurin osa elämästämme on arkea, ja niin sen kuuluukin olla. Pystymme vaikuttamaan paljon omaan hyvinvointiimme sillä, millaiseksi rakennamme oman arkemme ja miten suhtaudumme siihen. Kun osaamme iloita myos arjen pienistä jutuista ja tehdä arjesta meille mahdollisimman toimivaa, tuntuu kaikki helpommalta. 

Välillä minullakin on vaikeita hetkiä, enkä tiedä, miten selviän edes arjestani. Mutta kun tiedän ja huomaan saavani vaikeisiin hetkiin apua, tulen onnelliseksi siitä, että minulla on sellaisia ihmisiä ympärilläni. Kaikkein onnellisin olen huomatessani, kuinka minä pystyn arjessa auttamaan läheisiä ja tuntemattomia ihmisiä.

Mikä sinun arjestasi tekee hyvän, onko siinä jotain, mitä haluaisit vielä muuttaa tai johon toivoisit osaavasi suhtautua toisella tavalla?

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Rakkaudella,

Ida

 

Ladataan...
Kotona kaupungissa

Kaupallinen yhteistyö offerillan kanssa

Olin tosi onnellinen, kun ystäväni vei minut joululahjaksi ooppeeraan, ja kun sain synttärilahjaksi offerillan hierontalahjakortin ja museolahjakortin. Olen myös itse antanut lahjaksi ravintola- ja brunssilahjakortteja ja leffalippuja. Paketteja on kiva saada, mutta aineettomat lahjat ja elämykset ovat yhtälailla arvokkaita, etenkin kun ne saa jakaa läheisen kanssa. Myös itseään on kiva piristää välillä jollakin arjesta poikkeavalla. 

Olen ostanut useita lahjakortteja offerillan kautta itselleni ja lahjaksi aina ongelmitta. Offerillan kautta ostetut lahjakortit ovat yleisesti 50-90 prosenttia suoraan palvelun tarjoajalta ostettuja edullisempia. Postauksen lopussa on alekoodin, jolla saat vielä pienen extra-alennuksen. Maksaessasi lahjakortin verkkopankissa offerillan kautta, saat sen antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähes välittömästi, ja voit sen sieltä tulostaa tai lähettää eteenpäin lahjasaajalle. Tai hyödyntää itse näyttämällä lahjakortia paikanpäällä käyttäessäsi palvelua tai elämystä. 

Olisiko sinulle läheinen, jolle haluaisit tarjota yhteisen ravintolaillallisen, hemmotteluhetken tai hauskan iltapäivän? Ilahtuisitko uudesta harrastuksesta tai piristäisikö pieni hemmottelu? Kannattaa kurkata ainakin seuraavat sinulle poimimani vinkit! Kurkkaathan myös alekoodini sivun lopusta!

Ravintolalahjakortit:

Usein joulun jälkeen maistuu jo muu kuin perinteinen jouluruoka. Chalupa on meksikolainen ravintola, josta olen kuullut paljon kehuja. Redin kauppakeskuksessa voi samalla hoitaa jouluostokset tai tehdä alelöytöjä. Kita on sushiravintola aivan keskustassa senaatintorin kupeessa. Ja Maharaja yksi tunnetun intialaisen ravintolaketjun ravintoloista.

Chalupa redi

Kita sushilajitelma 2-4:lle

Maharaja Töölö

Kauneus ja hyvinvointi:

Salon Nyyti sijaitsee sörnäisten metroaseman läheisyydessä. Siellä toimii kauneushoitola, kampaamo ja kahvila. Nyytissä käytetään paljon luonnonmukaisia tuotteita ja omien kokemuksieni mukaan henilökunta on erittäin ystävällistä ja palvelu hyvää.

Salon nyyti geelilakkaus ja pikamanikyyri on kiva piristys vaikkapa ennen uuden vuoden juhlia

lahjakortti toimii mihin tahansa Nyytin kauneudenhoito palveluihin.

aromaterapia Kampissa kuulostaa myös mielestäni mielenkiintoiselta

Yhteistä tekemistä:

Rush trampoliinipuistoon ostan ainakin itse varmasti lipun. Rush trampoliinipuisto sijaitsee aivan juna-aseman läheisyydessä, ja matkaa keskustasta on vain 10 minuuttia. Olen itse käynyt kerran hyppimässä, ja se oli paitsi kunnon liikuntaa, myös ihan superhauskaa!

Offerillalla on lahjakortteja myös suosittuihin pakohuonepeleihin, jotka ovat superhauskaa ajanvietettä kaveriporukalla:

Pakohuonepeli Pasilassa

Pakohuonepeli Käpylässä

Keilarata tunniksi Myllypurosta on mahdollista ostaa offerillan kautta vain 5 eurolla!

Offerillasta saa myös Sealife liput kahdelle hengelle edullisesti. Sealife on elämys paitsi lapsille myös aikuisille: olimme täällä itse jokunen viikko sitten poikaystäväni kanssa, ja tykkäsimme molemmat!

Hoplop liput ovat taatusti varma valinta lapsiperheelle!

Harrastuksia: 

Salsan alkeiskurssi

20 joogatuntia

sarjakortti sulkapalloon

Upea miniloma:

kaksi yötä Nuuksiossa kahdelle on taatusti mieluisaa hemmottelua omalle rakkaalle

Toivottavasti poimimistani vinkeistä on teille iloa. Saan antaa teille vielä näistä tarjouksista joululahjana 10% lisäalennusta! Saat sen käyttöösi lunastamalla tarjouksen sivuni linkin kautta ja syöttämällä kassa koodin tervetuloa10. Olkaa hyvät!

Hyvää joulunodotusta!

Rakkaudella,

Ida

 

 

Ladataan...
Kotona kaupungissa

Viime viikolla juhlittiin keskuskirjasto Oodin avajaisia. Itse kävin tällä viikolla tutustumassa uuteen lähikirjastoomme. Oodi on suunniteltu vastaamaan nykyihmisten tarpeita kirjastolle; se on auki seitsemänä päivänä viikossa myös iltaisin, ja kirjojen lainaamisen ja palauttamisen lisäksi Oodin tilat on suunniteltu oleskelua ja kohtaamista varten. 

 Oodin tilat on rakennettu kolmeen kerrokseen, joista toistaiseksi toinen kerros on vielä suljettu. Perinteisten kirjastopalveluiden lisäksi Oodissa on muun muassa kaksi kahvila-ravintolaa, lasten leikkipaikkoja, verstas omia kädentöitä varten, etätyötiloja ja tiloja vuokrattavaksi muun muassa pienkeittiö, luentotiloja ja elokuvateatteri vuokrattavaksi. 

Kirjat ovat upeimmassa kolmannessa kerroksessa, jossa tilat ovat valoisat, kirjahyllyt matalat, vaikutelma avara, ja päädyt on rakennettu terrassimaisiksi saarekkeiksi. Rentoutua tai etätöitä voi tehdä ikkunoiden ääressä terasseilla, valmiilla työpisteillä pöydän ääressä saarekkeilla, suurilla portailla tai säkkituoleilla. Akustiikka toimii, sillä suuresta ihmismäärästä ja lasten leikkipaikasta huolimatta vaikutelma on rauhallinen. 

Minusta on hienoa, että Suomessa kirjoja voi asiakas lainata ilmaiseksi, ja jokaista kirjaa ei tarvitse itse omistaa, vaan lukemisen jälkeen ne voi palauttaa kirjastoon toisen luettavaksi. Itse olen käynyt kirjastossa lapsesta asti, ja minulle ne ovat aina olleet tärkeitä paikkoja. Myös opettajan toivoisin lukukulttuurimme säilyvän.

On hienoa, että kirjastopalvelu on pyrkinyt jo vuosia kehittämään palveluitaan ajanmukaiseksi vastaamaan uusia tarpeita ja toiveita. Kirjasto on uudistanut rakennuksia,  tuonut sinne tabletteja ja järjestänyt tapahtumia. Oodi vie tämän vieläkin pidemmälle. Ilahdun vieraillessani Oodissa, kuinka kaupunkilaiset ovat ottaneet heti käyttöönsä keskuskirjastomme  lukunurkkauksena, työpisteenä ja ystävien kohtaamispaikkana.

 Oodi on paikka, jonka haluaisin esitellä niin 2010 luvun lapsille omassa eskariryhmässäni, kuin Helsingissä vieraileville turisteillekin. Keskuskirjastomme kunnioittaa rakennuksena hienoa suomalaista palveluamme ja helsinkiläistä elämän sykettä. Ja toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Joko te olette käyneet keskuskirjasto Oodissa?

Rakkaudella,

Ida

Pages