Metsästä näitä vuonna 2020

Muodin vaihtuvat trendit ja suuntaukset eivät minulle tarkoita sitä, että kaikki kaapissa oleva heitetään pois. Se ei tarkoita, että ostaisin heti kaikkea uutta ”vanhan” tilalle.

Vaatetusalan artesaanin opinnoissa oli useita muodin ja muotoilun historiaa käsitteleviä kursseja, ja jos jotakin, niistä parhaiten jäi mieleen se, että muoti kierrättää itseään yhä uudelleen ja uudelleen. Se ottaa asioita menneiltä vuosikymmeniltä, yhdistelee niitä eri tavalla, ja antaa niille freesin silauksen. Jos esimerkiksi katsoo ysärityyliä, se sai paljon vaikutteita 70-luvulta. Joten muotihan on kokoajan tehnyt sitä, mitä meidän kaikkien olisi hyvä tehdä: kierrättää ja keksiä uutta käyttöä vanhoille jutuille.

Selailin innoissani läpi 2020-trendiraportteja, ja samalla poimin listalta asioita jotka kokevat ”uuden tulemisen”. Näitä siis kannattaa seuraavaksi bongailla kirppiksiltä, ja vintageliikkeistä!

 • Housupuku – housupuvut jatkavat voittokulkuaan, ja erityisen trendikäs housupuku on yhdistettynä bermudashortseihin! Usko pois. Ja tämänhän on kuten suoraan 80- ja 90-luvun vaihteesta, joten onnekkaat ehtivät näitä vielä kirppiksiltä haalia.
 • Hapsut – hapsut ovat yhä pinnalla. Näitä on helppo lisätä itsekin johonkin vaatteeseen.
 • Erittäin kirkas vihreä väri – kirkas neonvihreä. Tätä saattaa onnekas ja rohkea löytää aidolta 90-luvulta.
 • Kasariröyhelöt – kasarilla suuret röyhelöt olivat se juttu, ja upeimmillaan röyhelöt olisivatkin aidossa vintagemekossa suoraan kasarilta.
 • Bralette-toppi – Ysärillä ja 2010-luvullakin tyyliin kuului korsettimaiset bralettetopit. Olen etsinyt omaani jo pitkään, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Harmittaa että luovuin vanhoista.
 • Kirjailut – erilaiset kirjailut ovat nousussa. Taitava tekee ne vaikka itse.
 • Isot printit – mieti 60- ja 70-luvun tapetteja, ja siirrä se ajatus tekstiileihin.
 • Bermudashortsit ja hotpantsit – kyllä. Usko pois. Kaiva ne esiin kaapista, tai pengo kirppareilta.
 • Fuksianpunainen – kyllä, sellainen kunnon shokkipinkki.Taidan itse kokeilla värjätä muutaman t-paidan tällä värillä.
 • Nahka (värikäs) – kaikenlainen nahka eri muodoissaan on edelleen kova juttu. Kirppiksiltä löytää upeimmat vaihtoehdot.
 • Virkatut vaatekappaleet – taitava tekee itse, onnekas löytää kirppikseltä. Jos vartalonmallini olisi hieman erilainen, virkkaisin itselleni valko-keltaiset lappubikinit kesäksi.
 • Liivit – jos liivi voisi löytyä Chandler Bingin vaatekaapista, se on hot. Näitä liivejä löytää vielä tuurilla kirppiksiltä.

Mun suosikki”kirppis” on tällä hetkellä rekki.com, josta on helppo löytää kaipaamansa, kiitos hakusanaetsinnän. Toinen paikka josta metsästelen aarteita on Vestiaire.

Kuvat: Shutterstock

muoti paivan-tyyli
Kommentit (2)
 1. Tosi kiva näkökulma tämä vaatteiden uudelleenkäyttö ja kierrätys 🙂 Kiitos siitä sinulle!
  Ihanaa joulunaikaa,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Ihana kuulla :). Haluaisin jotenkin tuoda erilaista näkökulmaa muotiin ja pukeutumiseen.
   Ihanaa ja onnellista uutta vuotta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *