Ostopäiväkirja: maaliskuu

Heipä hei, maaliskuun ostopäiväkirja tässä aukeaa. Osa minusta katuu sitä hetkeä kun päätin tämän juttusarjan tehdä. Se järkevä osa taas tietää miten hyödyllinen tämä on. Jokaisen on hyvä välillä pysähtyä miettimään ostokäyttäytymistään. Ainakin allekirjoittaneen on.

En halua kaappeihin mitään sellaista jota en käytä. Ja nyt ei ole kyse mistään Kon Marista (olen edelleen katkera koska osa nuoruuttani konmarinoitiin äitini löydettyä kirjat), vaan ihan maalaisjärjestä. Meillä on kahdelle ihan sopivan kokoinen asunto, joten jos tilaa ei riitä, se on merkki siitä että tavaraa on liikaa. Itseäni ahdistaa täyteen tupatut asunnot joissa on joka nurkassa jotain.

Kaikessa muussa osaan olla jäätävän tiukka, mutta vaatteet, kengät ja asusteet ovat Akilleen kantapääni. Ja senhän te olette jo aikaisemmista ostopäiväkirjosta varmasti havainneet. Aikaisempaan postaukseen tuli mm. kommentti jossa on päädytty totaaliin ostokieltoon. Itse aion edelleen pyrkiä maltillisuuteen. Olen myös kaivanut ompelukoneen esiin, ja aion taas jatkossa muokata vanhoja vaatteita uusiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi himoitsemani slip dressin aion muokata eräästä mekosta. Kestovanulappuja taas syntyy vanhoista pyyhkeistä.

Tässä kuussa hankin paitapuseron, sekä laukun. Kumpaakin aion käyttää maailman loppuun asti.

Mitä halusin

 • slip dressin, mieluiten vaaleaa satiinia tai leopardikuviota, jonka päädyn ompelemaan itse mekosta josta en tykkää
 • viininpunaiset vinyylihousut, en käytä koskaan punaista oikeasti…
 • haalarin, eli boiler suitin, haaveilin tästä viimekuussakin
 • nahkatakin, sellainen tyköistyvän, konjakin värisen. Jos joku haluaa luopua vanhastaan, tehdään kaupat!
muoti ajattelin-tanaan ostokset
Kommentit (4)
 1. Tosi hyvä suhtautuminen musta toi, että miettii etukäteen, mitä haluaisi, ja sitten pitää silmät auki ja kun ”täydelliset yksilöt” sattuu kohdalle, tarttuu niihin 🙂 Se on paitsi heräteostoksia järkevämpää ja kestävämpää, tuo sellainen shoppailu paljon enemmän hyvää mieltä 🙂

  ida
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Totta. Heräteostoksista harvoin nauttii loppujen lopuksi vaan saattaa tulla fiilis että miksi mä nyt menin tän ostamaan. Hallitumpaa, paremmin ja kestävämmin :).

 2. Varsin maltillinen ostoslista 🙂
  Kadehdin tuota taitoa muokata vanhoja vaatteita. Tai tehdä itse uusia! Itse olen käsityötaidoiltani kolmevuotiaan tasolla 😀

  1. Kyllä munkin taidot on vähän ruosteessa, mutta pyrin nyt taas skarppaamaan ja käyttämään ompelukonetta ahkerasti. Mä mietin sitä kun paljon puhutaan että yhdessä välissä ostettiin aina biletoppi iltaa varten, että ei kuulosta tuttulta. Ja muistin että silloin tein tosi paljon kaikkea itse :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *