Pidätkö päänahasta huolta?

Oletko koskaan miettinyt, että vaikka pidämme kasvojen ihosta niin hyvää huolta, helposti huolenpito unohtuu täysin, kun siirrymme muutamia millejä ylöspäin. Päänahka unohtuu helposti. En muista missä kuulin tämän, mutta päänahan iho vanhenee kuulemma seitsemän kertaa nopeammin kuin kasvojen iho! En tiedä onko se nimenomaan siksi, että päänahka unohtuu ja jää ilman huolenpitoa vai mikä?

Päänahka on kuitenkin se osa-alue, mikä vaikuttaa hiusten kasvuun ja hyvinvointiin merkittävästi. Terveestä hiuspohjasta kasvaa terveet hiukset.

Kuten kasvojen iholla, päänahan ihollakin on kaksi konstia joilla saa ihmeitä aikaan: kuorinta ja kosteutus. Niillä pärjää pitkälle. Blogihistoriani luetuin postaus on tämä DIY-päänahankuorinta. Helppo kuorinta päänahalle, joka löytyy lähes jokaisen keittiöstä, eikä kuormita turhilla kemikaaleilla. Kannattaa testata!

Toinen helppo keino helliä päänahkaa on hieronta. Päänahan hieronta tehostaa verenkiertoa ja voi lievittää jopa stressiä. Paras hetki kampaajakäynnilläkin on pesupaikalla tapahtuva hieronta. Sitä kannattaa jäljitellä kotonakin. Aina hiuksia pestessä, hoitoaineen vaikuttaessa kannattaa hieroa päänahka läpi pyörivin liikkein. Melkein yhtä nautinnollista kun kampaajallakin. Samoin pieni hierontatuokio kannaatta muistaa aina hiusnaamiota levittäessä. Tässä ohje kotitekoiseen ja tehokkaaseen naamioon, jota levittäessä voi samalla tehdä pienen päänahan hieronnan.

Joten päänahan kuntoa voi ylläpitää hyvin helpoilla keinoilla, se täytyy vaan muistaa ottaa osaksi omaa kauneusrutiinia.

PS. Kuvan hiukset ovat muotoiltu kietomistekniikalla ja papiljoteilla, eli täysin ilman lämpöä. Jos kiinnostaa oppia neljä keinoa muotoilla hiuksia ilman lämpöä, lue myös tämä juttu!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *