Vieläkö olen curly girl?

En muista milloin olisin ollut näin pitkään suoristamatta hiuksiani. Olen nyt ollut toukokuun alusta curly girl metodilla, eli kaksi ja puoli kuukautta. Tuona aikana  hiukset ovat suoristettu kerran kampaamokäynnin yhteydessä .

Toki tuohon aikaan mahtuu kertoja kun olen kaipaillut suoristajaa, tai fööniä, mutta olen utelias näkemään mitä lämpökäsittelyjen välttäminen tekee hiusteni kunnolle.

Olen ehtinyt kokeilemaan myös uusia tuotteita (ekat tuotteet tässä)  , kuten Urtekramin hiuksiin jätettävää hoitosuihketta, kookosshampoota ja hoitoainetta, sekä Kanerva-hoitoainetta. Mitä eniten kaipaan on tuote, joka hieman siloittaisi pörröä, mutta sellaista en ole vielä löytänyt.

Tuntuu että pahin curly girl-innostus alkaa somessa laantua, ja joitakin juttuja olen myös nähnyt siitä miten ”curly girl metodi on pilannut hiukset
”. Tässä kehottaisin käyttämään sitä maalaisjärkeä. Jos hiuspohja on likainen ja rasvainen, kyllä se kannattaa pestä shampoolla. Aika nopeasti sen huomaa, toimiiko joku juttu itsellä, ja ei sitä väkisin kannata noudattaa jos ei toimi. Kiharaa on montaa erilaista, joten ei tähän yhtä pakettiratkaisua jokaiselle löydy. Itse olen ottanut tästä hyvät ajatukset tuotteista, ja siitä että suoristamisen sijaan hellin ja hoivaan kiharoitani. Se minkä olen huomannut itselleni sopimattomaksi, jätän tekemättä. Esimerkiksi jossain ohjeissa kiharoita ei harjata. Itse nautin hiusten harjauksesta, ja kyllä ne kiharat siellä ovat harjauksen jälkeenkin (olisipa se ollutkin helppoa jos niistä olisi päässyt harjaamalla eroon).

Silloin kun olen kaivannut loivempaa fiilistä hiuksiin, olen kosteuttanut niitä, ja sitonut ne löyhälle nutturalle tai letille ja antanut kuivua. Näin kiharasta tulee loivempi, ja ehkä sileämpikin. Esimerkiksi hakusanoilla ”styling without no heat” löytyy paljon erilaisia ohjevideoita.

Kuten alussa sanoin, olen utelias näkemään miten hiukseni muuttuvat, vai muuttuvatko ne ilman lämpökäsittelyjä. Ennen kun aloin suoristaa hiuksia, latvanikin olivat tuuheat, mutta nykyisin latvat ovat aina haperoa ja hiukset eivät tunnu todella kasvavan. Uskoisin että parin kuukauden päästä nähdään jo tuloksia hiuksissa. Stay tuned.

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *