Makea kaura-omenapaistos

IMG_9516.JPG

Kannoin ystävieni luota melko monta kiloa omenoita kotiin ja tein niistä omenasosetta, uuniomenahilloa ja yhden tällaisen kuvissa näkyvän perinteisen kaurapaistoksen. 

IMG_9449.JPG

Tämän kaura-omenapaistoksen juttu on tuo kostea kauramuru, jota laitetaan omenapalojen alle ja päälle. 

Mitä enemmän murua on vuoan pohjalla, sitä kosteampaa ja pehmeämpää paistos on. Taasen, jos pohjalle painelee vain hieman murua ja jättää enemmän omenapalojen päälle, sitä rapsakampi piirakka on luvassa. 

Maidottoman/vegaanisen paistoksen teet vaihtamalla voin vegaaniseen margariiniin.

IMG_9476.JPG

Täytyy varmaan pian käydä uudella omenoiden hakureissulla, omenapiirakka on meinaan vielä tältä vuodelta tekemättä ja pakkaseenkin mahtuisi kyllä lisää uuniomenahilloa.

Ihanaa viikkoa kaikille!

IMG_9522.JPG

Kaura-omenapaistos 

  • 500g omenoita
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1/2 dl sokeria
  1. Paloittele pestyt omenat paloiksi tai lohkoiksi, ilman siemenkotaa. Isommat paksukuoriset omenat kannattaa kuoria.
  2. Sekoita omenapalojen joukkoon kaneli ja sokeri. Siirrä sivuun odottamaan ja tee kauramuru.

Kauramuru

  • 100g huoneenlämpöistä voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl siirappia
  1. Sekoita muut aineet, siirappia lukuunottamatta, sekaisin. 
  2. Levitä noin puolet kosteasta murusta voidellun piirakkavuoan pohjalle.
  3. Kaada murun päälle sokeroidut omenapalat ja nostele loppu muru omenoiden päälle sinne tänne. Valuta päälle siirappi.
  4. Paista 180 asteessa 25 minuuttia. Syö vielä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

 

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

Koti Ruoka ja juoma

Ravintola Bruukki, Turku

P1180154.JPG

Sain eilen mahdollisuuden lähteä yksin lounaalle. Hyviä lounaspaikkoja löytyy tällä hetkellä Turusta erittäin monta, mutta melko nopeasti tein päätökseni mennä maistamaan kuukausi sitten Helsinginkadulle avatun Bruukin lounasta.

Bruukki on Voiveljet-yrityksen uusin tulokas. Yrityksen muita ravintoloita Turussa ovat Panini, Smör, E.Ekblom, Göran ja Tiirikkala. Kaikki nuo muut ravintolat, Görania lukuunottamatta, ovatkin jo entuudestaan tuttuja ja erittäin hyviksi todettuja.

Hieman syrjässä sijaitseva Bruukki tarjoilee viikolla lounasta kello 11-15 ja lauantaisin tarjolla on brunssi kello 11-16. Ovet avataan kuitenkin jo kello yhdeksältä, jolloin on mahdollista ostaa vitriinistä löytyviä tuotteita.

Aiemmin samoissa tiloissa toimi Nick’s Food Design, jossa ehdin itse asiassa käydä vain kerran brunssilla. Nick’s Food Designia kaipaaville muuten tiedoksi, että he ilmoittivat facebook sivuillaan löytäneensä uudet tilat ja suunnitelmissa on avata Linnankadulle gluteeniton ravintola.

P1180139.JPG

Helsinginkadun tilat ovat kokeneet melkoisen muodonmuutoksen ja nyt tila on avoin ja melko pelkistetty. Sisustuksessa on myös hauskasti huomioitu se, että tila on vanha polkupyörätehdas.

P1180142.JPG

Bruukin 10,30 euroa maksavaan lounaaseen sisältyy salaattipöytä, keitto, lämminruoka pöytiintarjoiltuna, vesi ja kahvi. Erikseen voi myös ostaa keittolounaan, jonka hinta on 8,70 euroa.

Päivittäin vaihtuvia lämmin ruoka vaihtoehtoja on kaksi ja eilen tarjolla oli karamellipossua ja paistettua riisiä tai munakoiso-tomaattikrepit. Valitsin kasvisvaihtoehdon eli krepit. Keittona tarjoiltiin eilen hyvää sienikeittoa.

P1180003.JPG

Salaattipöydän tarjonta oli hyvä. Ensimmäisiksi laitetut salaatinlehdet, tomaatit ja kurkut toivat tosin ensivaikutelman, että pöytä on hieman tylsä perussalaattipöytä. Mutta tarkemmin katseltuna tarjolla olikin paljon kaikkea sekoitetuista salaateista, siemeniin ja krutonkeihin ja pöydän päästä löytyi vielä tuoretta focacciaa. Salaateista erityisesti perunasalaatti omenalla ja kaalisalaatti fenkolilla olivat todella erinomaisia.

P1180112.JPG

Olin ehtinyt juuri vasta syödä salaattini, kun sain jo lämpimän ruoan. Hyvän näköinen ja todella hyvän makuinen annos. Munakoiso oli hyvin maustettu ja se oli mukavan pieninä kuutioina. Makua oli muutenkin todella kivasti ja sisältä löytyi myös perunaa, joten annoksen täyttävyydestä ei tarvinnut olla huolissaan.

Jälkiruokaa lounaaseen ei varsinaisesti sisälly, mutta hyvän kahvin kanssa oli kyllä tarjolla kaurakeksejä ja pullaa paloina.

P1180126.JPG

Lounaan lisäksi vitriinissä on tarjolla suolaista ja makeaa, joten paikalle voi piipahtaa päivällä vaikka kahville ja pullalle. Ravintolasta löytyy myös pieni Bruukin kauppa, josta voi ostaa lähellä tehtyjä laadukkaita tuotteita, kuten esimerkiksi kahvia ja lakritsia.

Eilinen lounas oli herkullinen ja kohtuuhintainen, jossa oli mielestäni hyvä hinta-laatusuhde. Palvelu oli myös erittäin hyvää ja ystävällistä. Tänne pysähdyn varmasti vielä uudestaankin, tosin seuran kera.

P1180151.JPG

Bruukki

Helsinginkatu 15, Turku

Kotisivut; täällä.

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

Koti Ruoka ja juoma