Mahla – Kotikoivun elämän eliksiiri

mahla1.jpg

”Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella” on vanha sanontamme, joka kyllä istuu meihin suomalasiin, kun puheeksi tulevat superfoodit. Helposti unohdamme pohjoisen luontomme ihmeet kalastellessamme etelänherkkuja. Itsekin olen herattomuuden ja pienen tanskalaistumisen myötä lisännyt kookosveden käyttöä sen sopiessa oivasti palautusjuomaksi riisiproteiinin kanssa. Kaukaa tuleva vesi on kuitenkin kallista ja lisäksi pitkän matkan, pakkaamisen ja käsittelyiden myötä raikkaus vedestä hälvenee.

Lue koko juttu täältä.

 

Kommentit (4)
  1. Olipas ajankohtainen teksti. Itse olen viikon verran valutellut mahlaa pihakoivusta, tai itse asiassa paristakin. Aamu alkaa hyvin tällä juomalla ja menee sitä päivän mittaan aika reippaasti. Opin tämän aikoinaan vaariltani ja nyt kun on omia puita niin on taas voinut palata tämän herkun pariin. Pakastus ei ole tullut mieleenikään, kiitos hyvästä ideasta!

    1. ”Aamulypsy” on kyllä ihanan virkistävää puuhaa 🙂

  2. Isovanhemmat keräsivät aikanaan mahlaa, tuttu juoma lapsuusajoilta 🙂 Kiitos tästä kirjoituksesta! Saisikohan sitä aikaiseksi kokeilla mahlan keruuta tuosta pihakoivusta… Ei ole mitään muistikuvaa, miten isovanhemmat keräsivät ja mehumaijaa meiltä ei vielä ainakaan löydy. Tosin varmaan se täytyy tässä hankkia, kun pihassa on monta marjapensastakin 🙂 

    1. Isovanhempien aikaan konstit olivat toiset, niin kuin hygienia vaatimuksestkin. Koita ihmeessä vielä ennen kuin silmut puhkeavat 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *