Hakusessa tattarituorepuron resepti?
”Tuorepuuro tattari, tattarin kulutus Suomessa, tattarin idätys, idätetty tattaripuuro, tattaripuuron terveellisyys, tattarin huuhtelu, tattaripuuro…” Edellä mainittu listaus on Googleen syötettyjä hakuloruja, joilla ihmiset ovat päätyneet selailemaan blogini sivuja.
Google Analyticksin otin käyttöön jo vuoden vaihteessa, mutta vasta hiljattain päädyin selailemaan tarkemmin sen sisältöjä ja vilkuilemaan, kuinka ihmiset oikein löytävät pienen blogini suuresta blogimaailmasta. Suosituimpien avainsanojen joukossa nykyisin jo varsin hyvin tunnettu chia ei yllättynyt, mutta toisin oli tattarin laita. Ennakkoon olin leikkisästi mieltänyt itseni aamuisten kaurapuurojen parissa viihtyväksi moderniksi elovenaksi, mutta tuntemattomille goolaajille olen ennemminkin pieni tattaritar.
Tattarin kysyntä ei ole kuitenkaan ihme, sillä maukkaan pähkinäinen tattari sopisi rikastamaan monenkin suomalaisen ruokavaliota. Tattarin vivahteikkaan maun lisäksi sen etuihin kuuluu luontainen gluteenittomuus ja kiitettävä proteiinipitoisuus, 11,9g 100g kohden. Tattari on monipuolinen raaka-aine ja sitä saa niin kokonaisina suurimoina, pienempänä rouheena ja hienona jauhona.
Tänä aamuna vastaan uudella ohjeella tattarituorepuurohakuihin. Jos kuitenkin eksyit tänne jollakin muulla hakusanalla tai kaapistasi löytyy käyttämättömiä tattarijauhoja selaa apua ja inspiraatiota aiemmista kirjoituksistani.
MUUT Tattariin liittyvät kirjoitukseni
Kurkistus keittiökaappeihin – Raikas tattari tabbouleh
Terveyspommi – Idätetty tattripuuro
Tarinoita ja uunipuuroa tattarista
Viikonloppuprojekti – Sitruunainen cashewjogurtti ja kanelinen inkatattarimysli
Punajuuripihvit maaliskuun varastokasviksista
Punaista ja vihreää – Pinaattipannukakkua ja puolukkasurvosta
Puolimatkassa sokeritonta – Kokeile jotain uutta vaikkapa kuohkeita kurpitsamuffinsseja
Omenainen tattrituorepuuroyhdelle 1 ½ dl (n. 80g) tattarisuurimoita2 taatelia10g/ 1rkl kotitekoista mantelijauhoa/ manteleita (mielellään aktivoituja)1dl sokeroimatonta omenasosetta½ dl maustamatonta riisi-/ herneproteiinia¾ – 1dl vettä1tl ceyloninkanelia¼ tl inkiväriä¼ tl neilikkaaripaus kardemummaa
Pälle1dl/ 50g herukoita ravintojakauma544kcal23g proteiinia, 20%84g hiilihydraatteja, 66%7,7g rasvaa, 14%
- Aloita aamupuuron valmistus edeltävänä iltana. Huuhtele tattrisuurimot ja laista ne runsaassa vedessä jääkaappiin likoamaan. Jos käytät kokonaisia manteleita laita ne myös samaan astiaa, jotta ne muuttuvat ruuansulatukselle helpommin käsiteltävään muotoon.
- Ota turvonneet tattarit aamulla jääkaapista ja huuhtele ne vielä kerran.
- Mittaa kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi puuroksi. Tarkista nesteen ja mausteiden määrä. Jos käytät riisiproteiinia se imee herneproteiinia enemmän nestettä.
- Nauti raikastuorepuuro esimerkiksi herukoiden kera.