Hakusessa tattarituorepuron resepti?

tattrituorepuuro2.jpg

”Tuorepuuro tattari, tattarin kulutus Suomessa, tattarin idätys, idätetty tattaripuuro, tattaripuuron terveellisyys, tattarin huuhtelu, tattaripuuro…” Edellä mainittu listaus on Googleen syötettyjä hakuloruja, joilla ihmiset ovat päätyneet selailemaan blogini sivuja.

Google Analyticksin otin käyttöön jo vuoden vaihteessa, mutta vasta hiljattain päädyin selailemaan tarkemmin sen sisältöjä ja vilkuilemaan, kuinka ihmiset oikein löytävät pienen blogini suuresta blogimaailmasta. Suosituimpien avainsanojen joukossa nykyisin jo varsin hyvin tunnettu chia ei yllättynyt, mutta toisin oli tattarin laita. Ennakkoon olin leikkisästi mieltänyt itseni aamuisten kaurapuurojen parissa viihtyväksi moderniksi elovenaksi, mutta tuntemattomille goolaajille olen ennemminkin pieni tattaritar.

Tattarin kysyntä ei ole kuitenkaan ihme, sillä maukkaan pähkinäinen tattari sopisi rikastamaan monenkin suomalaisen ruokavaliota. Tattarin vivahteikkaan maun lisäksi sen etuihin kuuluu luontainen gluteenittomuus ja kiitettävä proteiinipitoisuus, 11,9g 100g kohden. Tattari on monipuolinen raaka-aine ja sitä saa niin kokonaisina suurimoina, pienempänä rouheena ja hienona jauhona.

Tänä aamuna vastaan uudella ohjeella tattarituorepuurohakuihin. Jos kuitenkin eksyit tänne jollakin muulla hakusanalla tai kaapistasi löytyy käyttämättömiä tattarijauhoja selaa apua ja inspiraatiota aiemmista kirjoituksistani.

 

tattrituorepuuro4.jpg

 MUUT Tattariin liittyvät kirjoitukseni

 

Kurkistus keittiökaappeihin – Raikas tattari tabbouleh

Tattari taipuu tuorepuuroon

Terveyspommi – Idätetty tattripuuro

Tarinoita ja uunipuuroa tattarista

Viikonloppuprojekti – Sitruunainen cashewjogurtti ja kanelinen inkatattarimysli

Punajuuripihvit maaliskuun varastokasviksista

Punaista ja vihreää – Pinaattipannukakkua ja puolukkasurvosta

Puolimatkassa sokeritonta – Kokeile jotain uutta vaikkapa kuohkeita kurpitsamuffinsseja

 

tattarituorepuuro1.jpg

 

Omenainen tattrituorepuuroyhdelle 1 ½ dl (n. 80g) tattarisuurimoita2 taatelia10g/ 1rkl kotitekoista mantelijauhoa/ manteleita (mielellään aktivoituja)1dl sokeroimatonta omenasosetta½ dl maustamatonta riisi-/ herneproteiinia¾ – 1dl vettä1tl ceyloninkanelia¼ tl inkiväriä¼ tl neilikkaaripaus kardemummaa

 

Pälle1dl/ 50g herukoita ravintojakauma544kcal23g proteiinia, 20%84g hiilihydraatteja, 66%7,7g rasvaa, 14%

 

  1. Aloita aamupuuron valmistus edeltävänä iltana. Huuhtele tattrisuurimot ja laista ne runsaassa vedessä jääkaappiin likoamaan. Jos käytät kokonaisia manteleita laita ne myös samaan astiaa, jotta ne muuttuvat ruuansulatukselle helpommin käsiteltävään muotoon.
  2. Ota turvonneet tattarit aamulla jääkaapista ja huuhtele ne vielä kerran.
  3. Mittaa kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi puuroksi. Tarkista nesteen ja mausteiden määrä. Jos käytät riisiproteiinia se imee herneproteiinia enemmän nestettä.
  4. Nauti raikastuorepuuro esimerkiksi herukoiden kera.

 

 

Kommentit (2)
  1. Hei!

    Kiitos ihanasta palautteesta ja ennen kaikkea reseptivinkistä. Raakapuuro mansikkakastikkeen kera on jäänyt kokeilematta kuin myös ravintola Silvoplee. Ne menevät ehdottomasti To Do -listalle ja ohjeesi mukainen puuro aivan kärkijoukkoon. Mukava, että jaksoit lueskelle blogiani ja toivottavasti palaat tänne jatkossakin.

    – Toinen suuren suuri puurofani (:

  2. Hihii, minäkin löysin blogiisi tattarituorepuuron googlaamalla! Jäinkin sitten lukemaan, ja tässä lueskellaan jo neljättä sivua – ihana blogi sulla. Oon aiemminkin elämässä tehnyt tattarituorepuuroa, mutta jossain vaiheessa sen teko jäi. Nyt ajattelin kokeilla uudestaan. Itse asiassa silloin aikoinaan postasin lempipuuroni silloiseen blogiinikin, http://yrttipurkki.blogspot.fi/2012/02/samettinen-raakapuuro.html Samanlaista puuroa on Helsingissä tarjolla myös ravintola Silvopleessa, oletko käynyt maistamassa? Syön sitä aina siellä jälkkäriksi, kun se on niin uskomattoman hyvää :3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *