Pure Foodinin Smoothie Workshopissa

smoothiekurssi.jpg

”Mihin mennään?” on toimistossa esille heitetty kysymys viisareiden värähtäessä yli yhdentoista ja mahassa murahtaessa lounaan merkiksi. Minulta vastausta on turha lähteä edes kysymään, sillä se on muotoutunut vakioksi – Pure.

Raaka- ja paleoruokaa painottavan kahvilan lounaspöytä puree minuun laadullaan ja tuoreudelleen. Puren lounaalla tiedän talttuvani niin nälkäni kuin kroppani ravintotarpeet. Myöskin kahvilan herkkupuoli hoituu terveellisemmmällä otteella ja ensimmäinen puraisu maidotonta raakajäätelöä sai minut taas kerran ihastumaan tähän ihanaan kahvilaan. Ravinteikkaiden lounaiden ja hyvänmielen herkkujen ohella Pure huolehtii asiakkaidensa hyvästä olosta järjestämällä raakaruokakursseja raottaen omia reseptivihkojaan.

 

puressa.jpg

Vaikka olen aktiivinen kotikokki lukien ja kokeillen paljon uutta nautin kuitenkin kuunteluoppilaan roolista ja siksi ilmoittauduinkin suosikkikahvilani smoothiekurssille. Itse asiassa lopullisen raakakakku innostukseni taustalla onkin runsas vuosi sitten käymäni Puren raakakakkukurssi. Tuolloinen kurssi tarjosi vasta-alkajaa kokeneemmallekin oppilaalle paljon uutta oppia ja ennen kaikkea intoa ja siksi ajatus uudesta kurssista iloisessa seurassa kiehtoi minua.

 

smoothieworkshop7.jpg

smoothieworkshop6.jpg

Toukokuisena tiistai iltana astelinkin sitten lounastauoilta opittuun malliin työkaverini kanssa toimistolta Eerikinkadun varteen, jossa kahvila oli jo täynnä tarkkoja korvia ja herkullinen lounastiski oli muuttunut vähintäänkin yhtä herkulliseksi raaka-aineiden linjastoksi. Sadetakki vain naulaan, ruksi nimen kohdalle ja uunituore reseptivihko kouraan – Smoothiekurssi pyörähti käyntiin.

Ensimmäiseksi saimme tiiviin luennon smoothieiden valmistuksesta – välineistä, perusraaka-aineista ja niitä täydentävistä superfoodeista. Lyhyen perehdytyksen jälkeen pääsimme itse testaamaan reseptejä tehokkaiden blendereiden pyörittäessä toinen toistaan iloisemman värisiä pirtelöitä. Kaiken huipennuksena oli tietenkin aikaansaannosten maistelu ja raaka-aineiden suhteiden ja koostumuksen analysointi. 

 

smoothieworkshop2.jpg

Smoothie kurssi antoi lisää intoa ja konkreettisesti kouraan jäivät ihana resptivihko sekä kahvilan tarvikehyllyltä mtc-öljy pullo. Innon ja itsevarmuuden lisäksi kurssi tarjosi myös muutaman uuden ajatuksen:

  • Haave tehokkaasta ja jäitä murskaavasta Vitamixista vain kasvoi. Blenderillä on vaikutusta niin raaka-aineiden rikkoutumiseen kuin aikaansaatuun rakenteeseen, en nimittäin ikinä ennen ollut saanut maistaa niin samettisen pehmeää ja kouhkeaa vihersmoothieta.
  • Helpottava vinkki oli raaka-aineiden ”ladonta” järjestys smoothiekannuun. Ensiksi suurimman koostumuksen tuovat aineet, sitten vasta makua ja ravintosisältö viilaavat superfoodit sekä mausteet ja viimeisenä neste sekä jäät. Nesteen suhteeseen nyrkkisääntönä on 50:50 eli samassa suhteessa nestettä kuin massaa antavia raaka-aineita. Nesteen avaulla myöskin tehottomamman blenderin saa tanssahtalemaan hitusen kevyemmin.
  • Kuitupitoiset ainekset, kuten omenat, kannattaa blendata kahdesti, jotta rakenne ei jakaudu liiaksi nesteeseen ja päälle kertyvään kuitumassaan.
  • Sitruunamehusta voi etsiä apua spirulinan tattajaksi. Lohduttavaksi koin kuitenkin, etteivät omat viherpirtelöni ole yhtään hullumpia, spirulina kun väkisinkin antaa oman makunsa, johon kaikkien suut eivät ole aivan tottuneet, eivät edes kun sen saa kotikokin tarjoilujen sijaan kahvilasta tilattuna.
  • Aamusmoothiehen kannattaa lisätä sitruunanmehua, limeä taikka mtc-öljyä käynnistämään aineenvaihduntaa. (Tässä siis syy mtc-öljyn hankintaan.)

Yksittäisten tärppien lisäksi kurssilla puhuttiin smoothien laajemmasta merkityksestä osana monipuolista ruokavaliota. Ihmisenhän olisi hyvä syödä säännöllisesti neljä, viisi kertaa päivässä – Miksei smoothie voisi olla yksi näistä? Kurssilla kehotettiinkin opettelemaan smoothierutiini ja heitettiin pieni smoothie haaste: Kokeile viikon ajan syödä joka päivä yksi smoothie. Tutustu vaikka yhteen pirtelöön kerrallaan tai kokeile vaihdellen uutta. Tyyli on siis vapaa, mutta haaste on otettu vastaan.

 

Pure FoodinEerikinkatu 7, Turku

 

Kommentit (2)
  1. Aivan ihanan oloinen paikka! Harmi että turussa tulee käytyä harvakseltaan, mutta tietääpähän mihin hakeutuu, kun sinne suunnalle saapuu 🙂

    1. Myös kakkutiski on tutustumisen aroinen, jollei lounaalle ennätä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *