Currently (alkukesän parhaita)

Yritän välttää itseni toistamista, mutta, ihan oikeasti, kuinka vuosi voi olla kohta puolivälissä?! Ja kuinka taas voi olla kesäkuu? (Ja toisaalta, miten vuosi voi tuntua yhtä aikaa niin uskomattoman pitkältä ja lyhyeltä?)

No, ajankulun ihmettely sikseen. Toukokuu on ollut surun ja työntäytteinen kuukausi, enkä oikeastaan ole tehnyt mitään sen erikoisempia ”löytöjä” (yhden erinomaisen fyysisen löydön tosin tein – löysin yhdestä antikvariaatista Kaarina Kaurinkosken Pietari-kirjan. Suosittelen lämmöllä Kaurinkosken teoksia – ne ovat Pietari-oppaiden parhaimmistoa. Oikeastaan ylivoimaisesti parhaita Pietarista kertovia teoksia, joita olen lukenut suomeksi.)

Juuri totesin, etten ole tehnyt sen suurempia löytöjä, mutta lehdissä on kyllä ollut stimuloivia tekstejä:

Hesarissa oli sunnuntaina (26.5.) todella mielenkiintoinen artikkeli jugendtyylistä Helsingissä. Jutussa haastateltiin Helsingin kaupunginmuseon kulttuuriympäristötiimin tutkija Petteri Kulmalaa. Helsingin kaupunginmuseo muuten julkaisee Helsingin jugend -arkkitehtuurioppaan kesäkuun alussa. Kirja voisi olla mainio lahja monelle meistä (vink vink).

Toinen artikkeli, joka erityisesti kiinnitti huomioni liittyi kultajuhliin ja Havis Amandaan. Patsaan hauraan kunnon ja toisaalta julkisen taiteen roolin (se paljon puhuttu sitoutus, engl. engagement) välillä sijaitseva ristiriita. (Ja nyt kultajuhlista puhuttaessa tulee mieleen myös eräs merkittävämpi ristiriita: viimaan ja sateeseen jaksettiin lähteä keskiyöllä, mutta EU-vaaleissa äänestäminen oli ”vaikeaa”.)

Kolmas erinomainen HS-juttu (anteeksi HS-keskeisyys, kyseessä on ainoa suomenkielinen sanomalehti, jota luen) oli Susanna Vennon haastattelu, joka oli aivan uskomattoman inspiroiva! Olen lukenut sen nyt useampaan otteeseen ja vieläkin hymyilyttää.

Levylautasella on ollut lähinnä LalehiaMashrou’ Leilaa (todella suosittu libanonilainen yhtye, suosittelen kuuntelemaan mikäli bändi ei ole tuttu), Wafiaa (Wafian ja Louis the Childin Better Not on upea biisi!) ja Salem Al Fakiria.

Olen myös aloittanut juoksuharrastuksen on/offailun jälkeen uudestaan ja täytyy sanoa, että aika hapokasta on…mutta kenties fiilis tästä paranee.(Juoksun jälkeen fiilis on luonnollisesti erinomainen, mutta ai apua kuinka hankalaa ja tahmeaa lenkille lähteminen on.)

Lue myös:

Currently (kuinka taas voi olla toukokuu?)

Currently (maastohiihtoihastus ja taidemaailman juoruja)

Currently (oi tammikuu)

kulttuuri ajattelin-tanaan leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *