Currently (näyttelyvinkki Lontooseen ja muita asioita)

Hei ystävät! Oliko teillä mukava viikonloppu? Lontoossa saimme nauttia melko kivasta säästä (vain muutama sadekuuro ja jopa aurinkoakin!).

Aivan ensimmäiseksi on sanottava muutama sananen V&A-museon uudesta Tim Walker: Wonderful Things -näyttelystä, joka on ollut viikonlopun hot topic. Näyttely on lievästi sanottuna kuohuttanut.

Näyttely on fantasiamaailma par excellence. Museokävijä itsessäni toivoi, ettei se koskaan loppuisi. Taidehistorioitsija ja museologi sen sijaan oli koko näyttelyn aikaan suu apposen auki. Tämäkö on taidenäyttelyiden uusi suunta? The Celebrity Curator?

Ei ole harvinaista, että näyttelytekniikka on nykynäyttelyissä ensiluokkaista, eikä oikeastaan ole harvinaista sekään, että näyttelytekniikka vie huomion itse esineiltä tai taideteoksilta, mutta tässä näyttelyssä liikuttiin jo omasta mielestäni melko vaarallisilla vesillä, ainakin jos ajatellaan museoiden kuten V&A perimmäistä tarkoitusta tai juuria: niitä jotka perustuvat tutkimukselle ja oppineisuudelle.

Minkälaisen viestin annamme yleisölle, jos miltei kuka tahansa voi luoda näyttelyn perustuen jopa hyvin pintapuolisiin referensseihin ja esineistön ja kokoelmien ymmärrykseen?

Mutta niin…nautin näyttelystä kyllä paljon, sen myönnän ja suosittelen kaikkia vierailemaan siellä, mikäli vain olette Lontoossa.

Sitten iloisimpiin aiheisiin: söin aivan hirveän erinomaisen (gluteenittoman!) pizzan Zia Luciassa, tein pitkän sunnuntaikävelyn Belgravia-naapurustossa, ruokaostokset hoidin Whole Foodsissa (ja leikin olevani New Yorkissa) ja vierailin ihastuttavassa viinibaarissa Hackneyssa. Ei ollenkaan huono viikonloppu siis…

Lue myös:

Currently (end of October edit)

Currently (eli pakomatka Belgiaan ja muita asioita)

Currently (maastohiihtoihastus ja taidemaailman juoruja) 

kulttuuri oma-elama museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *