Ilahduttavia asioita

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Ja niinhän se on. Suuren surun keskelläkin elämässä on paljon kauniita, ilahduttavia ja ihastuttavia asioita. Aivan ensimmäiseksi minun on mainittava Anu Tuomisen Huomenna tänään on eilen -näyttely Taidehallissa. Näyttely on kerrassaan mahtava; oivaltava, koskettava, samaistuttava. Siis kertakaikkisen erinomainen. (Ja sanottakoon, että kun vuoden alussa kävin läpi suomalaisten museoiden ja muiden kulttuuri-instituutioiden kevään tarjontaa, ei Tuomisen näyttely vaikuttanut kiinnostavalta sitten yhtään. Mikä onni onkaan, että päädyin kuitenkin sen kokemaan. Ja sainpa hyvän näpäytyksen – ei pidä olla liian ennakkoluuloinen.) En nyt kuitenkaan tässä ”paljasta”, mikä tekee Tuomisen näyttelystä niin erinomaisen. Totean vain, että se liittyy teoksiin, sanoihin ja käsitteisiin. (Ja totean vielä uudelleen, että ehdottomasti kannattaa mennä se katsomaan, jos vain suinkin kykenee.)

Viime viikkoina olen kuunnellut paljon Eddy de Prettoa (miksi löysin hänet vasta nyt???). KidHoney ja Risque de toi ovat olleet erityiskuuntelussa (kuuluun niihin tyyppeihin, jotka voivat kuunnella samaa biisiä koko ajan, tuntikaupalla.) Muita ilahduttavia ja itselleni ajankohtaisia artisteja ovat LUCALEATaylor SwiftFedez ja BROCKHAMPTON. (Italialaiset ystäväni eivät voi ymmärtää, kuinka voin digata Fedezistä aka Chiara Ferragnin baby dadystä niin paljon. Minua heidän kauhistuksensa huvittaa. Kenellä on vuonna 2020 aikaa miettiä, vaikuttaako hän muiden silmissä coolilta? Toisekseen, Fedez vaikuttaa Instagraminsa perusteella niin hauskalta ja sympaattiselta tyypiltä, että meinaan tikahtua. (Ja nyt kun puhe tuli Ferraganezeista, kuten pariskunnan kontaminaatio kuuluu, suosittelen myös Ferragnin Unposted-dokumenttia. Mielestäni se oli yllättävän hyvä – ja oikeasti tosi inspiroiva.)

Mitä sarjoihin tulee, tällä hetkellä kiinnostavia ovat vain toiminta ja rikokset. Katsoin Sorjosen Areenasta (again, kuinka voi olla että löysin Sorjosen vasta nyt??? Mutta onneksi löysin, ah kuinka nautinnollista) ja nyt etsin jotakin korvaavaa. Jos mitään yhtä hyvää ei löydy, kenties aloitan Blacklistin katsomisen uudestaan. (Ja jos teillä on suosituksia hyvistä rikos- ja toimintasarjoista, sarjavinkit ovat aina hyvin tervetulleita.)

Lopuksi vielä kunniamaininta Kampin K-Supermarketille. Sieltä saa Gromin jäätelöä (<3333 tai siis, gelatoa). Sitä maailman parasta siis. (Jokaisella italialaisella ja wannabe-italialaisella kuten allekirjoittaneella on lempigelatonsa ja mun on ehdottomasti Grom.)

Nyt hej då ja kivaa viikkoa…

Lue myös:

Onni on

Rauhoittavia asioita

Elämän sietämätön kauneus

kulttuuri mieli museot-ja-nayttelyt oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *