Pietarista, rakkaudella

Mistä tietää, että kaupunki on todella taianomainen? No esimerkiksi siitä, kun siellä viihtyy vuoden pimeimpänä, koleimpana ja kylmimpänä aikana.

Ja juu, Pietari, lempikaupunkini, on juuri sellainen. (Toinen kaupunki, joka tuntui kertakaikkisen taianomaiselta kylmänä ja sateisena tammikuisena päivänä on muuten Napoli. Kaupunki on varmasti aivan mieletön aurinkoisena loppukevään päivänä…) Mutta niin, takaisin Pietariin.

Minun oli tehtävä väitöskirjassani tilaa Pietarille ja muutamalle sen instituutiolle (jotka tosin mainitsen lähinnä sivulauseessa), jotta minulla olisi jokin ”tekosyy” viettää aikaa kaupungissa. (Vaikka toisaalta, tarvitsenko edes tällaista tekosyytä: kaupunki itsessään on erinomainen syy ja itselleni myös eräänlainen seuraus.)

Mutta mitä kuuluu Pietariin, kuten äitini tekstasi toissapäivänä. No, Pietariin kuuluu palatseja (kuten aina), paljon kahvia (kuten aina: ja sanottakoon nyt tässä, taas, Pietarin kahviskene on erinomainen ja kahvi on yleisesti ottaen jopa parempaa kuin Nykissä. Todistuksena mainitsen Handy CoffeenMr. Black CoffeenCoffee RoominCoffee Therapyn ja I am thankful for todayn, mutta lista voisi olla myös paaaaaaaaljon pidempi.), jonkin verran taidetta, kymmeniä käveltyjä kilometrejä ja useita herkullisia aterioita (esimerkiksi Saviv, J. Ramen ja ikisuosikkini Bekitzer. Ravintolaskenestä minulla on myös paljon sanottavaa, mutta säästän ne seuraavaan kirjoitukseeni.)

Olin Vassily Sinaiskyn johtamassa konsertissa Filharmonikoiden suuressa salissa viime sunnuntaina. Ilta oli niin upea, oikeastaan niin täydellinen, että minua heikotti koko maanantain. Että vaikka välillä on vaikeaa, niin harmaata ja niin arkista, se ei ollenkaan haittaa, koska sitten on iltoja kuten viime sunnuntai: niin täydellisiä, kertakaikkisen täynnä superlatiiveja ja suitsutusta, että unohtaa kaikki maalliset murheensa.

Ja sitten muistelin entistä elämääni kaupungissa. Se koostui lähinnä töistä, taiteesta ja oopperasta. (Ja siis: what a life. Mun unelmaelämäni, ehdottomasti.)

Leijailin konsertista hotelliini ja päätin, että vuoden 2020 tärkein tavoitteeni on kuluttaa enemmän kulttuuria:

you glow differently when you’re surrounded by culture. 

Lue myös:

Pietarista (ja sen selittämättömästä lumosta)

Tiesitkö tämän Pietarista?

Tiesitkö tämän Pietarista (II)?

kulttuuri museot-ja-nayttelyt matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *