Taidevinkkejä loppusyksyyn

Helsingin gallerioiden tarjonta on tällä hetkellä hyvin mielenkiintoista. Tässä viisi poimintaa:

Jenni Hiltunen: Three VoicesGalerie Forsblom

Forsblomilla on meneillään (iki-ihanan) Jenni Hiltusen näyttely. Hiltunen on yksi suomalaisen taideskenen tähdistä ja hänen teoksiaan on mm. Kiasman ja Saastamoisen säätiön kokoelmissa. Hiltusen teoksissa toistuvat niin tyttöyden, naiseuden kuin äitiyden teemat ja taiteilija tunnetaan kyvystään osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja samalla tuoda esille henkilökohtaisia tarinoita.

Jenni Hiltunen, ”Girl in the Kitchen”, 2019

Anna Estarriola: HideoutsGalerie Anhava

Estarriolan näyttely Anhavassa keskittyy resonanssin, laantumisen ja muutoksen teemoihin. Taiteilijan teokset ovat moniulotteisia, eivätkä rajoitu vain yhteen mediumiin. Estarriola yhdistelee teoksissaan liikkuvaa kuvaa, musiikkia ja kuvanveistoa.

Anna Estarriola, ”Transition / assisted breathing”, 2019

Astrid Sylwan: Dagen fick en annan tonHelsinki Contemporary

Helsinki Contemporary esittää ruotsalaistaiteilija Astrid Sylwanin yksityisnäyttelyn. Sylwan on tunnettu elämänmakuisista, hehkuvista expressiivisistä maalauksistaan. Taiteilijan sanoin:

”Minä etsin rehellisyyttä. Elämän hyväksyminen kaikkine kerroksineen on haaste. Tahdon maalauksieni olevan järisyttävän kauniita ja hieman häiritseviä. Aivan kuten elämä.”

Astrid Sylwan, ”So far away here”, 2008

Minna Sjöholm: Ikuisuus muistin tuolla puolen, Galleria Ama

Galleria Amassa on esillä Minna Sjöholmin töitä. Sjöholmin praktiikka on keskittynyt vastakohtiin: asioiden merkitykseen ja turhuukseen, fyysiseen ja henkiseen, kauneuteen ja rumuuteen, yksinäisyyteen ja mielenrauhaan. Sjöholm tunnetaan abstrakteista maalauksistaan, jotka leikkivät valolla esittäen lyhyitä, sattumanvaraisia hetkiä.

Minna Sjöholm, ”The Unknown”, 2019

Eveliina Hämäläinen: PathSinne

Sinnessä on meneillään Eveliina Hämäläisen näyttely. Hämäläinen tutkii teoksissaan havaintoa ja erityisesti sitä, minkälaisia kokemuksia ja vaikutteita on mahdollista välittää vain katseeseen pohjautuen.

Eveliina Hämäläinen, ”Lähtö”, 2019. Yksityiskohta.

Lue myös:

Taidenäyttelyvinkkejä syksyyn

Elämän sietämätön kauneus

Satelliittimuseot: taidemaailman McDonald’s?

kulttuuri museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *