Taidenäyttelyvinkkejä syksyyn

Näyttelysyksy 2019 vaikuttaa melko kivalta Helsingissä. Tässä mun suosikit:

Maailmalta löysin itseni: Helene Schjerfbeck, Ateneum

Ateneumin vuosi huipentuu Schjerfbeck-näyttelyyn, joka avautuu 15. marraskuuta. Näyttely keskittyy Schjerfbeckin matkoihin Pariisissa, Pohjois-Ranskan Pont-Avenissa, Italian Fiesolessa sekä Iso-Britannian St Ivesissa 1800-luvun lopussa. Näyttely on osin sama kuin tällä hetkellä Lontoon Kuninkaallisessa taideakatemiassa oleva Schjerfbeck-näyttely, mutta yli puolet laajempi. (BTW, jos olet Lontoossa, please mene katsomaan tämä show – se on upea – ohhhhhhhhhh. Eli voimme odottaa upeaa näyttelyä myös Helsingissä!)

Helene Schjerfbeck: Vaatteita kuivumassa (1883). Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Yehia Eweis.

Mieliala: Helsinki 1939-1945HAM

HAM:ssa 18. lokakuuta avautuva Mieliala: Helsinki 1939-1945 -näyttely kuvaa sotavuosien Helsinkiä kuvataiteen heijasteleman pessimismin ja optimismin kautta. Näyttely on mielestäni hyvin mielenkiintoinen, sillä se avautuu samaan aikaan kahdessa eri museossa: Tennispalatsissa ja kaupunginmuseon Hakasalmen huvilassa.

Helene Schjerfbeck: Kahvilassa (1940). HAM. Kuva: HAM.

Maailman paras maalauspaikkaDidrichsenin taidemuseo

Didrichsenin syksyn päänäyttely avautui 13.9. Maailman paras maalauspaikka -näyttely esittelee  taiteilijayhteisöjä Önningebyssä ja Tuusulanjärvellä. Itselleni Ahvenanmaan Önningebyn taiteilijasiirtokunta ei ole ollenkaan yhtä tuttu kuin Tuusulanjärven (kenties koska en opiskellut taidehistoriaa koskaan Suomessa ja tiedoissani on itse asiassa merkittäviä aukkoja?) – ja siksi näyttelyasetelma houkuttelee.

J. A. G. Acke: Elin Danielsonin muotokuva (1887). Ahvenanmaan taidemuseo. Kuva: Robert Jansson

Rasoul Khorram: Äitini kaipaa minua takaisin kotiinSuomen valokuvataiteen museo

Valokuvataiteen museossa avautuu 22.marraskuuta näyttely, jota en malta odottaa. Kurdivalokuvaaja Rasoul Khorramin teoksia hänen äidistään. Teoksissa näkyvät myös perinteisen kurdiyhteisön arkinen elo: tiiviit perhesuhteet, vanhempien ihmisten kunnioitus ja yhteys luontoon.

Rasoul Khorram: Äiti

Fifth Honeymoon: Torbjørn Rødland, Kiasma

Ja kirsikkana norjalaissyntyisen Torbjørn Rødlandin yksityisnäyttely, joka avautui kuun puolessa välissä. Odotettavissa epämukavuutta, mutta myös (toivottavasti!) miellyttäviä ”kohtaamisia”.

Torbjørn Rødland: In the Garden (2016-18). Stavanger Art Museum.

Lue myös:

Suomalaisia ateljeemuseoita

Elämän sietämätön kauneus

Rakkaat museot

kulttuuri museot-ja-nayttelyt
Kommentit (4)
 1. Ooh kiitos suosituksista! Erityisesti tota Schjerfbeckin näyttelyä en malta odottaa <3

  1. My pleasure 🙂 juu – no niinpä – en mäkään!!!

 2. Oi, kiitos ihanasta postauksesta ja vinkeistä!:) Poikaystävältäni alunpein lahjaksi saamani museokortti on kyllä ollut tässä parin viime vuoden aikana ihan superaktiivisessa käytössä. Tuota Scherfbeckin ja Didrichenin näyttelä voin suositella kumpaakin. Omaan blogiini kirjoittelinkin juuri vierailustani didrichenissä:
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa/aurinkoisen-syyspaivan-salaattilounaat-torpanrannassa-ja-haaveilua-didrichsenin-taidemuseossa/
  Tuolla valokuvamuseossa onkin pitänyt käydä jo pidemmän aikaa, kiitos inspiroinnista!:)
  Ja ihanaa viikonloppua <3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  1. Kiitos Ida! Museokortti on kyllä niin hyvä!!! Ja Didrichsen on niin ihana, ahhhhhhhhh. <33333

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *