Possun lisukkeet
Eilen mainitsinkin jo lisukkeista joita tein ylikypsän possun kaveriksi ja nämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan kerrassaan loistavia lisukkeita, vaikka sitten grilliruuan kaveriksi.
Kylmä perunasalaatti on ihan meidän kesälemppareita:
Kesäsipulit tai vaikka punasipulit kipon pohjalle oliiviöljyn, suolan, pippurisekoituksen ja timjamin kanssa, keitetyt uudet potut ja uudet porkkanat päälle ja nyt malttia: Älä sekoita vaan peitä kippo foliolla ja anna lämpimien perunoiden ja porkkanoiden hauduttaa sipuleita (etenkin jos teet ”vanhasta” sipulista). Jonkin ajan päästä sekoita, jäähtyneeseen lisätään kaprista (ilman kaprista, ei ole mistään kotoisin) ja päälle koristeeksi ruohosipulia.
Helppoa ja hyvää ja voi tehdä hyvissäajoin ennen ruokailua, koska tätä kuuluu syödä jäähtyneenä.
Toisena lisukkeena oli Fanni & Kaneli -blogista inspiraationsa saanut varhaiskaalisalaatti.
Omasta versiostani jätin potut pois ja laitoin päälle hieman paistettua pekonia ja paistinpannulla paahdettuja ruisleipäpaloja. Jälleen kerran helppoa ja nopeaa, tietenkin myös hyvää.