Sinappista kanaa ja viipaleperunoita
Eilisen sunnuntaipäivälliseksi valikoitui Jamien ohjeista mukailleen sinappinen kana, kermaiset perunat ja sitruunaiset vihreät kasvikset.
Valmistaminen aloitettiin perunoista, jotka nousivat koko aterian suosikeiksi. Kuoritut perunat ja yksi punasipuli viipaloitiin mahdollisimman ohuiksu, heitettiin pannulle äljyn kera ja maustettiin suolalla, pippurilla ja timjamilla. Sekaan raastettua valkosipulia, hieman muskottipähkinää ja pari anjovisfilettä hienonnettuna. Vielä purkki kermaa, kunnolla sekaisin ja pari laakerilehteä ujutettuna pottujen väliin. Päälle parmesanraastetta ja pannu uuniin reiluksi vartiksi (huomioithan, että pannun tulee kestää uunia). Kevyen rusketuksen perunat saavat pintaansa, kun pitää kannen pannun päällä alkuajan ja lopuksi lisää vähän parmesan raastetta ja antaa pannun olla uunissa ilman kantta.
Kana syntyy niin, että sivelee hyvää sinappia, suolaa, pippuria ja rosmariinia kanan pintaan, paistaa kypsäksi, heittää pannuun reippaan lorauksen valkkaria ja makeahkoa sipulia silputtuna. Valkosipulia maun mukaan ja kun kana on kypsää, voi sen nostaa pois pannulta ja paloitella. Pannulle lisätään ruokakermaa, vähän lisää sinappia ja valmis kastike valutetaan kanan päälle.
Varsin kermaisen tuhtia ateriaa raikastamaan laitettiin sugar snapseja, broccolia ja baby pinaattia pannun kautta sitruunan mehulla maustettuna.
Ihan oli maittavaa ja perunat tuli yllättävän vaivattomasti, vaikken sitä ihan heti olisi uskonutkaan. Niitä siis tehdään varmasti toistekin kun on tarve saada vaivattomasti vähän ”parempia” pottuja lautaselle.