Superhelpot suklaa cookiet
Jos tekee mieli jotain hyvin makeaa eikä rasva aiheuta herkutteluhetken yhteydessä kammotusta, kannattaa kokeilla näitä suklaa keksejä.
Tuosta annoksesta tulee noin 36 ohutta keksiä, jos siis malttaa pitää koon suht pienenä. Ne nimittäin leviävät uunissa ihan kiitettävästi. Kun jäähtynyttä keksiä syö, jää sormet toki rasvaisiksi, eli mitään silkkimekko päällä mussutettavaa herkkua nämä ei ole, mutta jokainen, joka näitä on syönyt, on näitä kehunut (hävisi muuten ekana sorteista viimeisenä työpäivänä viemistäni keksitarjoilusta).
Fariinisokeri tuo keksiin hieman semmoista paahteista makua, jota ensin hieman epäilin, mutta nyttemmin se sopii mielestäni kyseisiin kekseihin hyvin. Fariinisokerin voinee korvata normaalilla sokerilla, jos ei tykkää (en ole testannut vaikuttaako rakenteeseen).
Keksit eivät säily montaa päivää, mies popsii ne ilo mielin parempiin suihinsa. Mutta vähän enemmän itsekuria omaava herkkusuu saanee ne säilymään tiiviissä rasiassa, jossa eivät pääse kostumaan, ainakin viikon. Kauheen pitkää säilytysaikaa en ole päässyt testaamaan, mutta kuten sanottua, ovat rasvaisen tuntuisia, joten sen suhteen en kauhena kauaa säilyttäisi (ettei ala maistua härskiintyneeltä?).
Resepti on karkeasti puolitettu resepti kirjasta Keksit, yli 100 helppoa ja maistuvaa reseptiä kuvineen.