Chicken Tikka Masala
Pitkästä aikaa ruokapostaus. Viimeaikoina ollut hieman postausmateriaalimielessä köyhiä ruokia (lue: mäkki, subi ja pitsa), joten kun nyt päädyin jotain tekemään niin pakkohan se oli kuvata. Ja ihan syystä, vaikka itse sanonkin!
Kanaa Tikka Masala, ihanan tuoksuista ja mausteista ja varsin täyttävää. Idea sen tekemiseen lähti muutaman viikon takaisesta naisten lehdestä, mutta ohjeen kyllä kaivoin netistä ja sovelsin. Minun versioon tuli:
- 0,5 prk bulgariajogurttia
- 2 tl jeeraa
- 2 tl kanelia
- 2 tl cayannepippuria
- 2 tl pippurisekoitusta
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 4 tl suolaa
- 1tl omenaviinietikkaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita siihen kanapalat (olisiko meillä ollu joku 300g kanaa). Anna maustua muutama tunti. Kun tuntuu, että on riittävän marinoitunut, laita varrastikkuihin ja virittele uunivuoan reunoille niin, että vartaat ”roikkuu” eikä kosketa uunivuoan pohjaa. Paista uunissa niin että kypsyy. Lopuksi kannattaa käyttää grillivastusta, niin että kanan pinta vähän hiillostuu.
- 1 rkl voita
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 tl jeeraa
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl suolaa
- 200g paseerattua tomaattia
- 0,5 prk jogurttia
Laita voi kasariin ja heitä mausteet sekaan voi on kuumaa. Lisää paseerattu tomaatti ja jogurtti. Anna porista miedolla lämmöllä. Lisää sekään kana kun se on kypsää ja anna muhia hetki. Tarjoa riisin kanssa.
Tämä oli sitten tälläselle vähemmän tulisia ruokia syövällä tyypillä sai kielen polttelemaan ja nenän valumaan, mutta hyvää oli! Ja muuten mausteiden tasapaino mielestäni hyvä. Varsin sopivan lämmittävää harmaaseen syyspäivään kun tuuli ujeltaa katon välissä (kuin piiretyissä kuunaan).