Ihan paras porkkanakakku
..syntyy kuvan aineksista eli
noin neljästä porkkanasta
parista sataa grammaa voita
5 desistä jauhoja
desistä mantelirouhetta
parista teelusikallisesta vaniljasokeria, leivinjauhetta ja kanelia
neljästä munasta ja
parista desistä sokeria.
Ja nyt tarkkana: Porkkanaa pitää olla PALJON ja hienon hienoksi raastettuna ja noin puolet jauhoista tulee olla hienoja RUISjauhoja. Näissä kahdessa seikassa piilee tämän kakun salaisuus.
Muuten ohje lyhykäisyydessään tässä:
Raasta porkkana (no niinkun sanottua jo aiemmin, hienoksi raasteeksi) ja sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaikki suloisesti sekaisin ja kaada irtopohjavuokaan (voideltu ja korppujauhotettu tai mantelilla vuorattu). Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja laita täytettä.
Täytteestä en varsinaisesti mitään ohjetta laita, koska kukin tekee oman makunsa mukaan. Omaani tulee yleensä paketti tai kaksi maustamatonta tuorejuustoa, reilusti (luomu)sitruunasta raastettua kuorta ja tilkka sen mehua ja vähän tomusokeria. Kokeilin kerran mascarponesta, ei toimi. Suuttui sitruunalle ja jämähti. Mutta paljon sitruunaa siis kuuluu meikäläisen lemppari porkkanakakkukuorutteeseen.
Kuvia valmiista tuotoksesta ei ole, koska syystä tai toisesta kakku on aina hävinnyt parempiin suihin.